Kostnadsfri konsultation

På Aqua Dental är vi specialister på att underhålla och återskapa leenden. Hos oss träffar du några av landets främsta och mest erfarana specialister inom tandimplantat och ersättning av förlorade tänder. 
 

Under 2021 arrangerar vi regelbundet öppna hus i både Stockholm och Göteborg med kostnadsfria konsultationer inom tandimplantat. Passa på och lär känna oss, våra specialister och ta reda på om tandimplantat är ett alternativ som passar dig. Deltagandet är alltid kostnadsfritt och förutsättningslös men föranmälan krävs.

 

 Inga förpliktelser.

 Få tillbaka tuggförmågan

 Få svar på alla dina frågor

 

Läs mer och anmäl dig här. 

Ange ditt telefonnummer så hör vi av oss inom kort

Aqua Dental fortsätter att prioritera tandimplantat och välkomnar dig till vårt nästa konsultationstillfälle. På plats får du träffa några av landets mest erfarna tandläkare inom ersättning av förlorade tänder. Dessutom får du en kostnadsfri konsultation (värde 2000 kronor) där tandläkaren går igenom dina individuella förutsättningar och svarar på dina frågor.

Anmäl ditt intresse för en konsultation här

Det här brukar våra patienter fråga om:

Vad är ett tandimplantat?

Ett tandimplantat består av en skruv i titan som kommer ha funktionen av en rot i käkbenet. Beroende på hur många och vilka tänder i käken man vill ersätta kan man välja att fästa en ensam krona, en brygga eller en bro på ett eller flera implantat.

Läs mer om tandimplantat

Hur går behandlingen till?

Behandlingen sker i två huvudsteg där det första steget är ett kirurgiskt ingrepp. Man lägger ett snitt i tandköttet för att exponera käkbenet och därefter borras ett hål i benet där den undre delen av implantatet, titanskruven, skruvas ned.

Läs mer om behandlingen

Vad kostar ett tandimplantat?

Priset för tandimplantat varierar från fall till fall och beror bland annat på behandlingens omfattning och vilka tänder det är som ska ersättas. Även valet av krona kommer att spela in. Genom högkostnadsskyddet bekostar Försäkringskassan delar av behandlingen.

Läs mer om priser

Finns det risk för komplikationer?

Prognoserna för tandimplantatbehandlingar är mycket goda under rätt förutsättningar men det finns viktiga saker att tänka på. Utöver patientens egna tillstånd är den mest betydande faktorn vilken behandlare det är som utför ingreppet.

Läs mer om risker

Tandimplantat på Aqua Dental

Även om alla legitimerade tandläkare får lov att fästa tandimplantat så är lyckandefrekvensen betydligt större bland erfarna specialister. Att gå till en tandläkare som har lång och regelbunden erfarenhet av många implantat är därför din bästa garanti för ett lyckat och hållbart slutresultat. 

Hos oss träffar flera erfarna tandläkare i Stockholm och Göteborg. Jan Ekenbäck arbetar som kvalitetsansvarig för vår implantverksamhet på Aqua Dental parallellt med sitt uppdrag på Karolinska Institutet. Jan har både forskat, skrivit läroböcker och utbildat hundratals tandläkare inom området.