Vill du boka en tid för en implantatkonsultation med en av våra tandläkare? Fyll i formuläret så kommer vi att kontakta dig inom kort.

Konsultationer gällande tandimplantat

På Aqua Dental är vi specialister på att underhålla och återskapa leenden. Hos oss träffar du några av landets främsta och mest erfarna specialister inom tandimplantat och ersättning av förlorade tänder. 
 

Under 2024 arrangerar vi regelbundet konsultationstillfällen för tandimplantat på vår specialistklinik i Stockholm, men även på våra andra kliniker runt om i landet. Passa på att lära känna oss, prata med våra specialister och ta reda på om tandimplantat är ett alternativ som passar dig. Vid besöket sker en förundersökning, vid behov tas röntgenbilder och en konsultation med en specialisttandläkare genomförs där ni pratar om ditt vårdbehov, dina individuella förutsättningar och passande behandling. Du får även berätta om dina förväntningar och förhoppningar samt ställa alla de frågor du har.  Deltagandet är förutsättningslös men föranmälan krävs. 

 

 Inga förpliktelser

 Träffa en specialisttandläkare

 Få tillbaka tuggförmågan

 Få svar på alla dina frågor

 

Läs mer och anmäl dig här. 

På Aqua Dental bedriver vi kvalitativ tandvård som vi är stolta över, vilket också är anledningen till att vi lovar våra patienter gedigna garantier.

Hos oss behandlas du av nischade implantattandläkare eller specialisttandläkare På implantatprotetik genomförd hos oss erhåller vi en garanti på fem år. Detsamma gäller fast protetik. För den avtagbara protetiken erbjuder vi våra patienter ett års garanti. Däremot ingår kontroll och justering i tre månader efter behandlingen.

Är du intresserad av tandimplantat?

Om du har förlorat en eller flera tänder och behöver ersätta dem kan tandimplantat vara en lösning som kan passa dig. Tandimplantat består av en skruv, oftast gjord av titan, som fungerar som en tandrot varpå en tandkrona fästs. 

Tandimplantat är en fast lösning som har många fördelar. Ditt bett återställs, du kan tugga som vanligt och tandimplantat är en estetisk lösning där de ersatta tänderna ser ut som dina egna. Dessutom slipper du oroa dig för att tänderna ska lossna. Många patienter vittnar om att de återfått livsglädjen och självkänslan efter sin behandling. 

Om du är intresserad av tandimplantat är det första steget att boka tid för en konsultation. Det gör du enklast via onlinebokningen ovan eller, om du föredrar att vi ringer upp dig, genom att fylla i formuläret intill. 


Är du intresserad av tandimplantat och funderar på om behandlingen är rätt för dig? Boka tid och träffa en av våra implantattandläkare.

Det här brukar våra patienter fråga om:

Vad är ett tandimplantat?

Ett tandimplantat består av en skruv i titan som kommer ha funktionen av en rot i käkbenet. Beroende på hur många och vilka tänder i käken man vill ersätta kan man välja att fästa en ensam krona, en brygga eller en bro på ett eller flera implantat.

Läs mer om tandimplantat

Hur går behandlingen till?

Behandlingen sker i två huvudsteg där det första steget är ett kirurgiskt ingrepp. Man lägger ett snitt i tandköttet för att exponera käkbenet och därefter borras ett hål i benet där den undre delen av implantatet, titanskruven, skruvas ned.

Läs mer om behandlingen

Vad kostar ett tandimplantat?

Priset för tandimplantat varierar från fall till fall och beror bland annat på behandlingens omfattning och vilka tänder det är som ska ersättas. Även valet av krona kommer att spela in. Genom högkostnadsskyddet bekostar Försäkringskassan delar av behandlingen.

Läs mer om priser

Finns det risk för komplikationer?

Prognoserna för tandimplantatbehandlingar är mycket goda under rätt förutsättningar men det finns viktiga saker att tänka på. Utöver patientens egna tillstånd är den mest betydande faktorn vilken behandlare det är som utför ingreppet.

Läs mer om risker

Tandimplantat på Aqua Dental

Även om alla legitimerade tandläkare får lov att fästa tandimplantat så är lyckandefrekvensen betydligt större bland erfarna specialister. Att gå till en tandläkare som har lång och regelbunden erfarenhet av många implantat är därför din bästa garanti för ett lyckat och hållbart slutresultat. 

Hos oss träffar flera erfarna tandläkare i Stockholm och Göteborg. Jan Ekenbäck arbetar som kvalitetsansvarig för vår implantverksamhet på Aqua Dental parallellt med sitt uppdrag på Karolinska Institutet. Jan har både forskat, skrivit läroböcker och utbildat hundratals tandläkare inom området.