Tandimplantat Helsingborg

Om du har förlorat en eller fler tänder och vill ersätta dem kan en konsultation för tandimplantat vara det första steget.

Att förlora tänder påverkar inte bara funktionaliteten och estetiken. Det kan även påverka hur du mår psykiskt. Med en fast lösning kan du få självkänsla och funktionalitet tillbaka.

Saknade eller förlorade tänder är viktiga att ersätta då de i längden kan orsaka ytterligare problem och fler förlorade tänder. När tänder behöver ersättas kan en tandimplantatbehandling vara det bästa alternativet. Ett tandimplantat är en skruv, oftast gjord av titan, som skruvas fast i käkbenet och ersätter tandroten. Beroende på hur många tänder som saknas och hur vårdbehovet ser ut kan en eller flera implantatskruvar behövas, en tandkrona kan sättas direkt på en skruv eller så kan man göra en bro som fästs på fler implantat.


Tandimplantat i Helsingborg: Så fungerar det

På kliniken har vi ett brett tandvårdsutbud och vi kan erbjuda i stort sett all form av tandvård. Du kan välja att genomgå en behandling med tandimplantat i Helsingborg på vår klinik på Kullagatan. Här kombinerar vi våra tandläkares erfarenhet med stor kompetens, välbeprövade metoder och den senaste tekniken för att kunna ge dig en behandling av högsta kvalitet med hållbara resultat.


Boka tid för en konsultation

Det första steget är att boka tid för en tandimplantatskonsultation på kliniken i Helsingborg. Vid detta möte får du träffa en tandläkare, genomgå en undersökning och om vi anser att behov finns tas en panoramaröntgen. Tillsammans pratar du och din behandlare igenom dina behov, förväntningar på resultatet och individuella förutsättningar. Tandläkaren kommer att informera dig om olika behandlingsmetoder. På plats får du även möjlighet att ställa dina frågor. Vid konsultationstillfällets slut kommer tandläkaren dessutom att ge dig en bild av kostnaden samt en uppskattad behandlingstid.


Behandlingsplan och eventuella förbehandlingar

Om du bestämmer dig för att gå vidare med din behandling är det första steget att tandläkaren fastställer en behandlingsplan och att eventuella förbehandlingar påbörjas. Det är viktigt att din mun är helt frisk när dina tandimplantat fästs i käkbenet.


Behandlingen inleds

När förbehandlingarna är genomförda och din munhälsa säkerställd kan implantatskruvarna fästas i käkbenet. Detta görs med ett kirurgiskt ingrepp under lokalbedövning. Hur många skruvar som sätts beror på hur många tänder som ska ersättas. Vanligast är att implantatskruvarna är gjorda i titan för att det är en metall som växer ihop med käkbenet. Läkningsprocessen är individuell och tar olika lång tid. När läkningen är klar så kan kronor eller broar fästas på implantaten.

Boka tid för en konsultation

Allt du behöver göra är att anmäla ditt intresse nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort. 

Fördelar med tandimplantat 

Det finns många fördelar med att ersätta sina saknade tänder med tandimplantat. Här är några av de främsta fördelarna. 


Fast lösning

  • Tandimplantat är en behandling med ett fast och hållbart resultat. Fördelen med en fastlösning istället för exempelvis avtagbara proteser är att de artificiella tänderna sitter fast i käken och riskerar inte att ramla ut vid exempelvis måltider eller sociala sammanhang.


Ingen karies

  • Eftersom en tandkrona inte är gjord av biologiska material kan den inte få karies. Det är trots det viktigt att vara noggrann med rengöringen av munnen både morgon och kväll. 


Aldrig för gammal för implantat

  • Det finns ingen övre åldersgräns för att behandlas med tandimplantat utan du kan ersätta förlorade tänder med tandimplantat om du vill och förutsättningarna finns. 


Patienten står i fokus i Helsingborg

På Aqua Dental har vi generösa öppettider och har dessutom tagit bort den konventionella kvälls- och helgtaxan. Det innebär att det kostar lika mycket att gå till tandläkaren på en tisdagskväll som på en söndagsmorgon.


Generösa garantier

På Aqua Dental är vi stolta över våra tandläkares långa erfarenhet. En tandläkare eller specialisttandläkare som arbetar hängivet med tandimplantatsbehandlingar har en större lyckandefrekvens än en tandläkare som inte sätter lika många implantat. Därför är den främsta garantin för en lyckad behandling att välja en tandläkare med lång erfarenhet. Vi är stolta över kvaliteten på våra behandlingar och kan därför erbjuda generösa garantier. Gällande implantatprotetik som är utförd hos oss erbjuder vi en garanti på fem år. Detsamma gäller fast tandstödd protetik.


Vad kostar en behandling med tandimplantat i Helsingborg?

Vi erbjuder tandimplantat i Helsingborg till konkurrenskraftiga priser. Den slutgiltiga kostnaden för en behandling med tandimplantat är svårt att uppskatta på förhand eftersom kostnaden baseras på vårdbehov, förutsättningar och förväntningar på resultatet. Behandlingar med tandimplantat kan täckas av tandvårdsstödet högkostnadsskydd. Efter att en undersökning gjorts kan en ungefärlig prisbild sättas. Innan behandlingen startar kommer du att få ett korrekt kostnadsförslag att ta ställning till.


Olika betalningsalternativ

Som ett ytterligare steg i att göra tandvården tillgänglig för fler personer, erbjuder vi på Aqua Dental ett förmånligt delbetalningsalternativ. Du kan välja att delbetala din tandvård med en fast månadskostnad för antingen 599 eller 999 kronor. Helt utan räntekostnader. Den fasta månadskostnaden baseras på din behandlingskostnad.


Tandimplantat, är det för alla?

Tandimplantat är en allt mer populär lösning för att ersätta skadade eller förlorade tänder. Det är dessutom en behandling som passar de allra flesta. Förutsättningen för att det ska gå att genomföra en behandling med tandimplantat är att patienten har en alltigenom god munhälsa. I de fall då våra tandläkare avråder för behandling med tandimplantat är oftast på grund av att patienten äter vissa typer av mediciner, har vissa sjukdomar eller bristande lokala förutsättningar i käkbenet.


Specialister på tandimplantat i Helsingborg

Vi arbetar regelbundet med tandimplantat i Helsingborg. Våra tandläkare i Helsingborg har lång erfarenhet, stor kunskap och våra kliniker är modernt utrustade. Hos oss är det viktigt att du som patient står i fokus, från första kontakt till dess att du lämnar kliniken.

Information om artikeln

Mer om tandimplantat

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.