Specialisttandvård på dina villkor

På Aqua Dental erbjuder vi specialisttandvård utan långa väntetider. Hos oss arbetar många specialisttandläkare, inom flertalet odontologiska områden, och vi kan därför hjälpa dig som patient och ta emot dig inom kort. Erfarenhet och kunskap är den bästa garantin för ett lyckat slutresultat. 

Vad är en specialisttandläkare?

På Aqua Dental arbetar ett team med specialisttandläkare som har många års erfarenhet av olika odontologiska specialiteter. Hit remitteras våra egna patienter men även andra tandläkare kan remittera sina patienter till oss. En specialisttandläkare har efter avslutad tandläkarexamen vidareutbildat sig genom specialisttjänstgöring inom valfritt område exempelvis: endodonti, käkkirurgi, ortodonti, pedodonti, oral protetik, bettfysiologi, parodonti och odontologisk radiologi.

När krävs specialisttandvård?

Ibland är inte allmäntandvården inte tillräcklig och för att tillgodose ditt vårdbehov behöver du träffa en specialisttandläkare. På Aqua Dental erbjuder vi specialisttandvård för dig som har ett avancerat eller mer omfattande behov av tandvård. För att träffa våra specialisttandläkare kan du behöva få en remiss från allmäntandläkare, läkare eller annan vårdgivare.


Det vanligaste tillvägagångsättet är att du varit på en undersökning och din tandläkare anser att du är i behov av att träffa en specialisttandläkare. Denne skriver då en remiss och du blir kallad på ett besök. Gällande vissa behandlingar kan du boka en konsultation utan att bli remitterad av din tandläkare men de flesta behandlingar utförda av en specialisttandläkare kräver remiss.

Träffa en specialisttandläkare

Om du funderar på om du behöver träffa en specialisttandläkare kan du ringa oss på 010-188 00 00 eller boka tid för en undersökning via vår onlinebokning.

Vanliga frågor

Inom Aqua Dental erbjuder vi specialisttandvård utan långa väntetider. Det går inte att säga exakt hur snabbt det är möjligt att få en tid, men våra väntetider är alltid korta. Vi strävar alltid mot att göra tandvården tillgänglig för alla. Det ska gå snabbt och vara enkelt att gå till tandläkaren. 

Käkkirurgi, Bettfysiologi, Endodonti, Odontlogisk Radiologi, Pedodonti, Oral protetik, parodontologi och ortodonti.

Ja, alla verksamma tandläkare, oavsett klinik, kan remittera sina patienter till våra specialisttandläkare.

Det finns många tillfällen då du kan vara i behov av specialisttandvård. Det kan röra sig om en olycka då en tand slås ut, behov av bettskena, tandlossningssjukdomar, kraftiga inflammationer, personer med anlag för karies, komplexa rotfyllningar eller äldre med sämre kvalitet på tänderna. Även personer som äter vissa mediciner som påverkar saliven kan leda till ett ökat behov av specialisttandvård. Vissa psykiska eller fysiska sjukdomar kan öka behovet av tandvård. Detta för att patienten inte klarar av att sköta din munhygien ordentligt. 

I Sverige får alla tandläkare sätta sina egna priser. Priserna varierar även mellan olika behandlingar och beror på komplexitet och omfattning. Därför är det på förhand omöjligt att säga vad kostnaden för en behandling blir. Först brukar en undersökning göras och sedan tillkommer behandlingen och materialkostnader. Eventuella förbehandlingar påverkar även priset.

Ja. På Aqua Dental har vi olika betalningsmöjligheter. Du kan välja mellan att antingen betala direkt, skjuta upp eller dela upp betalningen med Klarna. Vi erbjuder även ett fördelaktigt alternativ där du kan delbetala din tandvård med vårt upplägg som är framtaget tillsammans med Resursbank. Då erbjuder vi delbetalning till en fast månadskostnad om 300, 599 eller 999 kronor. 

 Läs mer om våra delbetalningar.

Ja, alla våra kliniker är anslutna till Försäkringskassan.

Våra kliniker

Vi erbjuder akut tandvård på vår klinik i Malmö. 

Kontakta oss

Om du har några frågor eller vill boka tid är du varmt välkommen att ringa vårt servicecenter på 010-188 00 00.  


Telefontider

Måndag - torsdag: 07:00 - 20:30

Fredag: 07:00 - 17:00 
Lördag: 07:30 - 16:00
Söndag: 07:30 - 16:00

Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.