Tandläkarskräck och narkos

På Kungsholmen finner du Narkoskliniken som beräknas bli en del av Aqua Dental i slutet av oktober. Kliniken är Sveriges största för tandvårdsklinik för behandling av tandvårdsrädsla och tandläkarskräck. Här arbetar erfarna läkare, tandläkare och terapeuter för att göra din behandling så behaglig som möjligt. Vi erbjuder tandvård under narkos och med lustgas. Här kan du även behandlas med psykoterapi.

Tandvårdsrädsla

Femtio procent av den svenska befolkningen upplever obehag när de ska besöka tandvården. För vissa är rädslan så allvarlig att de helt undviker att uppsöka tandvård. För dem kan narkosbehandling vara den sista hjälpen att ta till.

På Aqua Dental har vi lång erfarenhet av att behandla patienter som lider av tandvårdsrädsla. Ungefär fem procent av befolkningen upplever sådant obehag att de helt undviker att uppsöka tandvård, även i akut behov. Många patienter kallar det tandläkarskräck, och det är personer i alla åldrar som upplever rädsla.

Önskar du boka en tid hos oss? Fyll i formuläret så hör vi av oss.

Narkos

Narkos erbjuds till dig som känner ett mycket stort obehag inför ditt besök hos tandläkaren. Under narkos kan vi genomföra alla typer av behandlingar, både stora som som små, som till exempel extraktion av tänder, installera proteser och tandimplantat, göra bryggor, laga hål och ta bort tandsten. Narkosbehandlingen är densamma som den du får på sjukhus och varar mellan trettio minuter och som högst fyra timmmar.

Det är en narkosläkare, specialiserad på anestesi, som ansvar för narkosprocessen. De har lång erfarenhet av att söva patienter med tandvårdsrädsla, oavsett ålder. Du lämnas aldrig obevakad under din behandling.

Psykoterapi

På narkoskliniken arbetar tandläkare, psykologer och terapeuter tillsammans för att underlätta din behandling. Psykoterapi passar dig som på grund av din tandvårdsrädsla undvikit att besöka tandvården under en längre period, men även dig som drabbats av ett trauma och nyligen drabbats av tandvårdsrädsla.

Din behandlare lägger upp en vårdplan i samråd med dig där det bland annat ingår besök hos terapeut och tandläkare. Syftet med behandlingen är att du få en omstart och nutida uppfattning om besöket.

I Stockholm kan vissa tandvårdsrädda patienter få sin psykoterapeutiska behandling finansierad av Regionen Stockholm. Du betalar i så fall 1 150 kronor per år i patientavgift, därefter är du berättigad frikort.

Lustgas

För dig som känner oro inför ditt besök erbjuder vi lustgas i samband med din behandling hos tandläkare eller tandhygienist. Lustgas är en luktfri gas som har använts under tandläkarbehandlingar i över 25 år. Den verkar lugnande, lindrar ångest och minskar kväljningskänslor.

För att lustgasen ska verka andas du i en mask där det finns lustgas och syre. Du kommer att vara vaken under behandlingens gång, men lustgas verkar lugnande för hjärnan och gör det lättare för dig att slappna av under behandlingen. Det är en kortverkande metod och du kan köra bil redan efter trettio minuter.

Laserbehandling

På Aqua Dentals narkosklinik kan du laga dina tänder med laser. Det är en behandling som gör att du slipper borrljud och vibrationer under besöket hos tandläkaren. Det är en passande behandling för dig som känner obehag för att behandla karies på ordinarie vis.

Med laserbehandling kan du behandla djupa tandköttsfickor, genomgå förbehandling inför rotfyllning samt behandla hål i tanden. Våra tandläkare är utbildade och har lång erfarenhet på att genomföra behandlingar med laser. 

Våra tandläkare på narkoskliniken

Filtrera personal

  • Filtrera personal
  • Visa alla (0)

Telefon- och öppettider 

Måndag - Torsdag
09:00 - 16:00

Fredag
09:00 - 13:00


Du kommer i kontakt med oss på telefon 08- 737 00 75 eller via mail på info@narkoskliniken.se.

Hitta hit

Till narkoskliniken på Kungsholmen tar du dig enkelt med bil, buss och tunnelbana.

Närmsta tunnelbanestation är Thorildsplan på gröna linjen nummer 17, 18 och 19. Du kan också ta busslinje 54 och kliva av på Västerbroplan.


Rålambsvägen 
10A
112 59 Stockholm
08- 737 00 75

Behöver du en tid?

Aqua Dental är inriktade på traditionell tandvård, estetisk tandvård samt olika former av specialisttandvård. Här erbjuds du som patient tandvård av högsta kvalitet.