På Aqua Dental behandlas du av specialister på tandreglering och vi erbjuder dig de mest moderna metoderna för att räta ut dina tänder. Det innebär att oavsett dina problem, din ålder och dina förutsättningar så har vi en lösning som ger dig det leende som du eftersträvar. På Aqua Dental tar vi emot patienter i både Stockholm och Göteborg.

Expertis och lång erfarenhet

På Aqua Dental träffar du några av Sveriges främsta och mest erfarna specialisttandläkare inom tandreglering. Vi arbetar med alla typer av tandställningar, från den traditionella fastsittande rälsen till nya och osynliga alternativ som Incognito och Invisalign.

Därför kan vi alltid anpassa behandlingen efter dina förutsättningar och behov. Hos oss kan du känna dig trygg med att du får det snabbaste och på lång sikt bästa resultatet.

För mer information eller bokning, vänligen ring oss på 010-188 00 00. Det går också bra att fylla i formuläret så hör vi av oss inom kort.

Om du har några frågor eller vill boka en konsultation är du väkommen att fylla i formuläret nedan så hör vi av oss till dig inom kort.

Våra tandställningar

Invisalign

Att reglera tänderna med Invisalign, genomskinliga och individuellt anpassade skenor är bekvämt och flexibelt, metoden ger dessutom tydliga resultat.

Fast tandställning

Att justera tänderna med den klassiska rälsen är välbeprövat och precist, den kan dessutom göras med tandfärgade fästen.

Incognito

Incognito är en fast tandställning som ger lika exakta resultat som en klassisk räls, men som fästs på tandradens insida och som därför är osynlig utifrån.

Tandställning för barn

Vi är nu auktoriserade att ta emot tandregleringscheckar. Ni kan alltså välja att genomgå tandreglering för barn hos oss.

Varför behövs tandreglering?

Det kan finnas flera olika anledningar till varför du vill rätta till dina sneda tänder. Du kanske vill göra det av estetiska skäl, om du är missnöjd med hur dina tänder ser ut. Behandlingen kan på så vis stärka både din självkänsla och ditt självförtroende genom att ge dig ett vackrare leende. Tandreglering har också stora fördelar för munhälsan. Att rätta till sneda tänder ger dig nämligen en bättre tuggfunktion och minskar slitaget på dina tänder. Tänderna kan upplevas som lättare att rengöra vilket ytterligare bidrar till allmänt välmående.

En tandreglering kan innebära stora förbättringar av din livskvalitet. Behandlingen kan vara behövligt vid sneda eller trångställda tänder, uttalade över- och underbett samt andra bettfel. Felställda tänder kan nämligen leda till större besvär i vuxen ålder så som spänningshuvudvärk, nacksmärtor och tandslitage. Är du vuxen och upplever något eller några besvär är det inte försent för tandreglering. Många av dem kan avhjälpas med tandställning i vuxen ålder.

Hitta rätt tandställning

Det är inte enkelt att välja den tandregleringsmetod som är rätt för dig. Det finns en mängd tandställningar att välja bland och en rad faktorer som spelar in för att hitta den lösning bäst lämpar sig. Om du vill ha ett så effektivt och exakt resultat som möjligt är den klassiska tandställningen, rälsen, fortfarande att föredra. Hos oss kan du få den klassiska rälsen med vita tandfärgade fästen, vilket gör att tandställningen syns mindre. Önskar du en helt osynlig tandställning kan rälsen även placeras på tandradens insida. Processen bygger på samma princpiper som de tradtionella rälsen.

Att reglera tänderna med en genomskinlig skena växer i popularitet. Dessa är nästintill osynliga och tillverkas efter en avgjutning av dina tänder.

För att ta reda på vilken metod som passar dig bäst rekommenderar vi dig att boka in en konsultation hos några av våra ortodontister. För den som vill gå vidare med tandregleringsbehandlingen dras kostnaden för konsultationen av från din behandlingskostnad.

Det här brukar våra patienter fråga oss om:

Hur går tandreglering till?

Hur tandreglering går till beror på vilken metod som används. Det som är gemensamt för alla är att de skapar ett tryck som över tid flyttar tänderna. Du kommer behöva gå på regelbundna kontroller ungefär var fjärde till var åttonde vecka för att justera tandställningen. När ni är nöjda med resultatet tas tandställningen av. Du får då en så kallad retainer som ska se till att stabilisera resultatet.

Läs mer om tandreglering

Kan jag som vuxen reglera tänderna?

Allt fler vuxna väljer att skaffa tandställning. Det tros bero på att utbudet av tandställningar har vuxit. Även hos oss ser vi en ökad efterfrågan av tandregleringsbehandlingar hos vuxna. Vi får ibland frågan om det är mer problematiskt att genomföra en tandreglering som vuxen, men svaret är nej. Många patienter upplever förhöjd livskvalitet efter sin behandling, vilket vi ser som en stor anledning till att genomgå en tandregleringsbehandling.

Marcus, 39, skaffade tandställning

Hur mycket kostar en tandställning?

Vad tandreglering kostar beror på ett flertal faktorer. Några av dessa är vilken tandställning som används, om regleringen omfattar ena eller båda käkarna, samt hur komplicerat ditt fall är. Andra aspekter som spelar in är eventuell taxa för specialist, val av vita fästen och timdebitering vid speciella fall. Vanligtvis ligger en tandreglering hos oss på mellan 20 000 till 75 000 kronor. Vid en konsultation med någon av våra tandläkare får du en prisuppskattning för just din behandling.

Läs mer om priser

Varför behövs en retainer?

Hur länge du ska använda din retainer beror på flertalet faktorer, till exempel vilken typ av retainer du har samt hur gammal du är. Har du tandställning som vuxen och får en lingual retainer, det vill säga en fast tråd på tandradens insida, bör du låta den sitta resten av livet. Har du en plastskena bör du använda den varje natt i minst fem år. En del får därefter vidare rekommendationer. Individuella aspekter påverkar också och det är därför viktigt att du följer din tandläkares instruktioner.

Mer om efterbehandling