Invisalign – den smidiga tandreglering

Tandvården går framåt. Aqua Dental erbjuder den nästan helt osynliga tandställningen Invisalign. En metod som inte bara är effektiv utan även anpassad efter vår moderna livsstil.

Invisalign-systemet reglerar tänderna med hjälp av en serie löstagbara genomskinliga plastskenor. De skräddarsydda tandskenorna ersätts varannan vecka och tänderna kommer gradvis att röra sig i riktning mot det beräknade slutläget.

Tänderna flyttas lite i taget

Invisalign som behandlingsmetod använder sig av skenor som skräddarsys för dina tänder. De är formade på så sätt att dina tänder flyttas lite i taget. Metoden går ut på att de skenor du börjar med endast skiljer sig lite från hur dina tänder är placerade, sedan övergår du till nya skenor som skiljer sig lite från de förra. Sedan fortsätter processen på det sättet till dess att du har tagit dig igenom hela serien av skenor och det önskade resultatet är uppnått.

Skenor ska användas under hela dygnet, natt som dag. När du äter är den enda gången du tar ut dem, borstar tänderna eller använder tandtråd. Du rengör enkelt skenorna med ljummet vatten.

Kan alla bettfel korrigeras med Invisalign?

Över tre miljoner människor med många olika typer av tandregleringsproblem har fått hjälp av Invisalign. En erfaren Invisalign-certifierad ortodontist kan bäst bedöma om denna metod är rätt för dig och dina specifika behov. Om den behandlande tandläkaren tycker att Invisalign är rätt metod för dig så upprättar denne en detaljerad behandlingsplan med hjälp av ett virtuellt 3D-verktyg. Det fina är att systemet även låter dig se ett förväntat slutresultat, redan innan behandlingen har påbörjats.

Fördelarna med Invisalign är många. Det är till att börja med en bekväm metod eftersom ingenting som kan orsaka irritation fästs i munnen. Den genomskinliga tandskenan är väldigt diskret och kan tas bort vid exempelvis möten, måltider eller tandborstning.

De barn som har tilldelats en tandregleringscheck via Stockholms läns landsting har möjlighet att genomföra sin behandling kostnadsfritt hos Aqua Dental. En nyhet från och med 2019 är att checken kan kan uppgraderas från konventionella tandställningar till en behandling med Invisalign för 11.900 kr. Som Sveriges största privata aktör inom ortodonti har vi dessutom alltid korta väntetider.

Läs mer om tandregleringscheckar 

Vincent var väldigt missnöjd med sitt leende och hade problem med att tänderna överlappade varandra. Men han ville samtidigt inte gå runt med en klassisk fast tandställning. Då rekommenderade hans ortodontist Invisalign.
– Det var så skönt att den var genomskinlig, lätt att använda och ta ut. Många märkte inte ens att jag hade den. Dessutom kan man ta ut den när det behövs, inför ett möte till exempel. Jag är hundra procent nöjd och känner mig både mer självsäker och social. Jag ler mycket mer. Utan tvekan skulle jag rekommendera Invisalign till alla, säger han.

Läs mer om våra tandregleringsmetoder

Är du intresserad av tandreglering och funderar på Invisalign? Eller vill du ställa frågor eller boka en tid för en undersökning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. 

Information om artikeln

Behöver du en tid?

På Aqua Dental erbjuds ett komplett tandvårdsutbud - från traditionella undersökningar och förebyggande tandvård, till avancerade estetiska behandlingar och specialisttandvård. Du hittar våra kliniker i Stockholm och i Göteborg. Du kan boka en tid genom vår onlinebokning eller per telefon på 010-188 00 00