Tandreglering med Invisalign: resultat

Tandregleringsmetoden Invisalign ger tydliga och hållbara resultat under förutsättning att man efter behandling har någon form av retentionsapparatur. Dessutom kan du se en modell av det förväntade slutresultatet innan behandlingen påbörjas.

Att genomgå en behandling med invisalign ger tydliga resultat. Behandlingen är individuellt anpassad efter just dina behov. Redan innan du påbörjar behandlingen kan du se en modell av hur ditt leende kommer att se ut. 

Din behandling med Invisalign börjar med att den behandlande specialisten gör en utredning av din bettavvikelse och en behandlingsplan som sedan överförs till en digital plan för att skapa ditt nya leende. Redan innan du får dina första skenor kan din behandlare visa dig en digital modell över hur tänderna kommer förväntas vara placerade efter avslutad behandling. Du kommer alltså redan från början få en känsla av slutresultatet.

Att reglera tänderna med hjälp av Invisalign påverkar inte ditt liv i övrigt. Du kan fortsätta äta som vanligt, du behöver inte sluta med fysiska aktiviteter, du kan göra rent tänderna som vanligt och vistas bland folk utan att behöva tänka på din tandställning. De genomskinliga skenorna är näst intill osynliga och upptäcks därför inte alltid av omgivningen.


Tydliga resultat med Invisalign

En behandling med Invisalign ger tydliga resultat eftersom hela behandlingen är individuellt anpassad efter dina behov och förutsättningar. För att uppnå så bra resultat som möjligt är det två faktorer som spelar en extra viktig roll. Först och främst spelar den behandlande tandläkarens erfarenhet och kompetens in i hur lyckad en behandling kommer att bli. Invisalign är en sofistikerad metod att flytta på tänder, men vävnader och tänder reagerar på liknande sätt som med konventionell tandställning. Därför är det viktigt att välja en tandläkare som har en specialistutbildning inom tandreglering och har stor kunskap inom området. En till synes enkel behandling kan utan god planering ge oönskade bieffekter. Den andra faktorn som påverkar behandlingsresultatet är patientens förmåga att följa riktlinjerna. Det är viktigt att du har på dig tandställningen 20 till 22 timmar per dygn. Ta allra helst bara av tandställningen när du ska äta eller dricka.


Så stabiliseras resultatet

När du fullföljt din behandling kommer du att få retentionsapparatur för att stabilisera och behålla ditt nya leende. Antingen får du en individuellt anpassad skena att använda på natten eller så får du en tunn tråd fäst på insidan av framtänderna. I vissa fall behövs båda delarna. Att man behöver hjälp att stabilisera resultatet är inte på något sätt ett tecken på att behandlingen inte har lyckats utan att man tar hänsyn till de naturliga förändringar som sker med våra tänder och käkar. Målet är att du ska kunna njuta länge av ditt nya leende.


När och hur ska jag söka vård?

Om du har snedställda tänder, lider av ett bettfel eller är missnöjd med tändernas utseende och vill förändras tändernas placering i munnen är en konsultation det första steget. På en konsultation får du träffa en tandläkare och prata igenom dina individuella förutsättningar och förväntningar. Fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort. 


Är du intresserad av tandreglering med Invisalign?

Valet av tandläkare är viktigt

När du ska genomgå en behandling med Invisalign är valet av tandläkare av största vikt. Många patienter kan lätt få uppfattningen att Invisalign är ett komplett behandlingssystem som kan utföras av vilken tandläkare som helst. Så är det inte. Den behandlande tandläkarens skicklighet och kunskap har stor påverkan på behandlingens resultat.

 

Skenorna framställs med hjälp av ett 3D-verktyg, men det är tandläkaren som ställer diagnos, utför terapiplaneringen, strukturerar och schemalägger justeringen av tänderna. Detta innebär att din behandling och det slutgiltiga resultatet i allra högsta grad påverkas av tandläkarens erfarenhet och kompetens. På Aqua Dental förespråkar vi att du väljer en tandläkare som har stor kunskap inom området och lång erfarenhet. När du bokar en tid hos oss får du träffa specialisttandläkare inom ortodonti. De är experter på växt inom ansikte och käkar, vävnadsreaktioner när tänder förflyttas och vilka en typ av tandförflyttningar som bör göras på den enskilda patienter.

 

Ortodontisten arbetar med olika typer av tandställningar varav Invisalign är en metod. Invisalign har utvecklats till ett fantastiskt hjälpmedel för många behandlingar då man kan erbjuda patienten en diskret tandställning som utför flera moment samtidigt under behandlingen, vilket den konventionella fasta tandställningen oftast inte kan göra. Detta innebär att behandlingstiden oftast kan avkortas rejält. Våra specialister inom Aqua Dental har fördjupade kunskaper inom Invisalign för att kunna erbjuda våra patienter de allra bästa resultaten.


Fler nöjda patienter

Det är många patienter som har genomgått behandlingar med Invisalign hos Aqua Dental. Här hör du några av våra patienters upplevelser av behandlingen. 


Problem kom tillbaka i vuxen ålder

Marcus Nestor hade haft tandställning som barn, men i vuxen ålder kom problemen tillbaka. Han ville inte reglera tänderna med den klassiska rälsen så tillslut föll valet på Invisalign.
– Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, säger Marcus.


Vill inte ha en fast tandställning

Under en längre tid hade Vincent problem med att tänderna överlappade varandra. Han var väldigt missnöjd över sitt leende men ville inte justera dem med hjälp av en fast tandställning. Hans ortodontist rekommenderade honom en behandling med Invisalign.
– Det var så skönt att den var genomskinlig, lätt att använda och ta ut. Många märkte inte ens att jag hade den, säger Vincent.


Flexibelt och smidigt

Maria hade länge funderat på tandreglering och kontaktade Aqua Dental för en konsultation. Hon fick behandlades med Invisalign och var väldigt nöjd med hur flexibel och smidig tandregleringsbehandlingen var.
– Det var få som märkte att jag hade plastskenorna. Det var på jobbet, vid lunchen, som folk märkte att jag gick iväg för att ta bort plastskenan. Annars var det ingen som märkte att jag hade den på mig, säger Maria.


Invisalign blev perfekt

Sebastian Krok tyckte att tanken på en klassisk räls var skrämmande. Trots det hade under en längre tid drömt om ett rakare och vackrare leende. På Aqua Dental fick han höra om en metod med genomskinliga skenor och valde att behandlas med Invisalign.
– Mina föräldrar reagerade inte ens första gången jag besökte dem efter att jag satt in tandställningen, säger Sebastian. Invisalign blev perfekt då jag inte ville ha en räls.


"Vilken skillnad"

Maria Strandlund hade länge velat reglera sina tänder men tyckte att en behandling med räls verkade krångligt. När hon fick höra talas om Invisalign med avtagbara och genomskinlig skenor tog hon beslutet snabbt.
– Tittar jag på bilder tänker jag, wow vilken skillnad. Jag är väldigt nöjd, säger Maria.

Före- och efterbilder från behandling med Invisalign

Patient som genomgått en behandling med invisalign.

Före- och efterbild på patient som genomgått tandreglering med Invisalign.

Före- och efterbild. Resultat efter behandling med Invisalign.

Patient som genomgått behandling med invisalign.

Bett innan och efter behandling med Invisalign.

Före- och efterbild på patient som genomgått behandling med Invisalign. 

Före- och efterbild. 

Är du intresserad av tandreglering med Invisalign? Har du frågor eller vill du boka en tid hos oss? Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig så snart vi kan. 

Information om artikeln

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.