Invisalign - resultat

Tandregleringsmetoden Invisalign ger tydliga och hållbara resultat. Dessutom kan du se en modell av slutresultatet innan behandlingen påbörjas.

Din behandling med invisaglin börjar med att den behandlande tandläkaren gör en digital plan för att skapa ditt nya leende. Redan innan du får dina första skenor kan tandläkaren visa dig en digital modell över hur tänderna kommer att vara placerade efter avslutad behandling. Du kommer allstå redan från början få en känsla av slutresultatet. Själva behandlingen går till så att du korrigerar ditt bett med hjälp av individuellt anpassade skenor som byts ut under behandlingens gång.

Att reglera tänderna med hjälp av invisalign påverkar inte ditt liv i övrigt. Du kan fortsätta äta som vanligt, du behöver inte sluta med fysiska aktiviteter, du kan göra rent tänderna som vanligt och vistas bland folk utan att behöva tänka på din tandställning. De genomskinliga skenorna är näst intill osynliga och upptäcks därför inte alltid av omgivningen.

“Mina föräldrar reagerade inte ens första gången jag besökte dem efter jag satt in den”

– Sebastian Krok, 25, patient.

Tydliga resultat med invisalign

En behandling med invisalign ger så tydliga resultat eftersom hela behandlingen är individuellt anpassad efter dina behov och förutsättningar. Metoden kan räta ut dina tänder med 75 procent mer förutsägbarhet än andra metoder.

För att uppnå så bra resultat som möjligt med Invisalign är det viktigt att du har på dig tandställningen 20 till 22 timmar per dygn. Ta allra helst bara av tandställningen när du ska äta eller dricka.

När du byter skenor är individuellt men sker mellan var sjätte och åttonde vecka. Vid varje kontroll kan du få se hur mycket tänderna har flyttat på sig sedan ditt senaste besök. När du fullföljt din behandlingsplan kommer du att få retainers för att behålla ditt nya leende.

Patient före och efterbild - Invisalign

Före- och efterbilder från behandling med Invisalign

Patient som genomgått en behandling med invisalign.

Före- och efterbild på patient som genomgått tandreglering med Invisalign.

Före- och efterbild. Resultat efter behandling med Invisalign.

Patient som genomgått behandling med invisalign.

Bett innan och efter behandling med Invisalign.

Före- och efterbild på patient som genomgått behandling med Invisalign. 

Före- och efterbild. 

Det är många patienter som har genomgått behandlingar med Invisalign hos Aqua Dental. Här hör du några av våra patienters upplevelser av behandlignen. 

Problem kom tillbaka i vuxen ålder

Marcus Nestor hade haft tandställning som barn, men i vuxen ålder kom problemen tillbaka, Han ville inte reglera tänderna med den klassiska rälsen så tillslut föll valet på Invisalign.
– Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, säger Marcus.

Vill inte ha en fast tandställning

Under en längre tid hade Vincent problem med att tänderna överlappade varandra. Han var väldigt missnöjd över sitt leende men ville inte justera dem med hjälp av en fast tandställning. Hans ortodontist rekommenderade honom en behandling med Invisalign.
– Det var så skönt att den var genomskinlig, lätt att använda och ta ut. Många märkte inte ens att jag hade den, säger Vincent.

Flexibelt och smidigit

Maria hade länge funderat på tandregleirng och kontaktade Aqua Dental för en konsultation. Hon fick behandlades med Invisalign och var väldigt nöjd med hur flexibel och smidig tandregleringsbehandlingen var.
– Det var få som märkte att jag hade plastskenorna. Det var på jobbet, vid lunchen, som folk märkte att jag gick iväg för att ta bort plastskenan. Annars var det ingen som märkte att jag hade den på mig, säger Maria.

Invisalign blev perfekt

Sebastian Krok tyckte att tanken på en klassisk räls var skrämmande. Trots det hade under en längre tid drömt om ett rakare och vackrare leende. På Aqua Dental fick han höra om en metod med genomskilnliga skenor och valde att behandlas med Invisalign. 
– Mina föräldrar reagerade inte ens första gången jag besökte dem efter att jag satt in tandställningen, säger Sebastian. Invisalign blev perfekt då jag inte ville ha en räls.

"Vilken skillnad"

Maria Strandlund hade länge velat reglera sina tänder men tyckte att en behandling med räls verkade krångligt. När hon fick höra talas om Invisalign med avtagbara och genomskinlig skenor tog hon beslutet snabbt. 
– Tittar jag på bilder tänker jag, wow vilken skillnad. Jag är väldigt nöjd, säger Maria.

Har du frågor, är du intresserad av en behandling med invisalign eller vill du boka en tid för en konsultation? Fyll i formuläret så kommer vi att kontakta dig inom kort. 

Information om artikeln

Kontakta oss

Om du söker tid för undersökning, tandhygienist eller akuttandvård går det bra att använda vår onlinebokning. För konsultationer och andra frågor hänvisar vi till vårt servicecenter på 010 - 188 00 00.