Pris Invisalign

Hur mycket behandlingen kostar beror på hur allvarlig bettproblematiken är och hur omfattande tandreglering som krävs. Vi berättar mer.

En Invisalign-behandling består av flera individuellt anpassade skenor som efterhand byts ut för att justera ditt bett. Priset på Invisalign beror på bland annat på hur omfattande din bettproblematik är. 

Vad är Invisalign?

Invisalign är ett tandregleringssystem som består av individuellt anpassade, avtagbara skenor som steg för steg korrigerar placeringen av dina tänder. På några av tänderna limmas små tandfärgade plastfästen fast, dessa hjälper till att flytta tänderna till ett korrekt läge. Med hjälp av ett sofistikerat 3D-verktyg kan en modell av tandregleringens förväntade slutresultat visas redan innan behandlingen har påbörjats.

 

Efterbehandling med retainer

Vid behandlingens slut stabiliseras ditt nya leende med hjälp av en tunn tråd som fästs på tandradens insida oftast från hörntand till hörntand. Ibland vid större förflyttningar kan även en nattskena behövas för att behålla tänderna på sin plats.


Vad kostar en Invisalign-behandling?

Hos oss på Aqua Dental kan du genomgå en Invisalign-behandling från 25 000 kronor. Men vad är det då som avgör hur mycket en Invisalign-behandling kommer att kosta dig? Priset för Invisalign varierar beroende på patientens behov och förutsättningar. Med det sagt är det svårt att säga exakt vad en behandling med Invisalign skulle kosta då det är många olika faktorer som påverkar det slutgiltiliga erbjudandet. Priset påverkas exempelvis av bettavvikelsens komplexitet och om ena eller båda käkarna ska regleras. Inför varje behandling görs en utredning och en individuell terapiplan fastställs. Små bettfel kan åtgärdas med en kort behandlingsperiod på endast ett par månader och då kan till och med behandlingen prissättas under 25.000 kronor. Patienter som däremot har ett större behandlingsbehov behöver en mer omfattande behandling som oftast tar längre tid och därav blir kostnaden högre. 


Priset för en Invisalign-behandling kan variera

Vid mycket komplicerade behandlingar kan taxan bli högre och vid enkla korrigeringar kan det slutgiltiga priset bli lägre. För att få ett korrekt pris för din Invisalign-behandling är det bäst att boka tid för en konsultation hos en ortodontist. Under konsultationen kommer ni att prata om förväntningar och förutsättningar, och du kommer även få ett kostnadsförslag att ta ställning till.

 


Andra faktorer som kan påverka priset på Invisalign

Tänder och omgivande vävnader måste vara friska innan man påbörjar en tandreglering. Sista tandläkarbesöket ska ha skett senast sex månader innan besöket hos ortodontisten. I vissa fall behöver man dra ut en eller flera tänder för att skapa plats eller undvika skador på granntänderna. Detta ingår inte i behandlingskostnaden. Om man väljer att gå vidare efter den första konsultationen görs en utredning med bland annat röntgen. Därefter fastställs den definitiva behandlingsplanen som diskuteras ingående med patienten innan behandlingen startar. Utredningen ingår inte i priset.


Dela upp betalningen

Även om en behandling för tandreglering kan kännas dyr är det en investering för livet. Hos Aqua Dental kan du dela upp din betalning med hjälp av Klarna eller Resurs bank. Du väljer själv vilket betalningsalternativ som passar dig bäst.


Bidrag och högkostnadsskydd

Från det år du fyller 23 år räknas du som vuxen inom tandvården. Det betyder att du kan ta del av det statliga tandvårdsstödet. Kosmetiska behandlingar som enbart görs för att påverka tändernas utseende räknas inte in i högkostnadsskyddet och ger heller inte rätt till särskilda bidrag. I undantagsfall kan bettavvikelsen fylla kriterierna för en reduktion av behandlingskostnaden hos Försäkringskassan. Tandreglering kan i vissa fall räknas in i högkostnadsskyddet om det ingår i ett led av en sjukdomsbehandling.


Fördelar med Invisalign

Det finns många fördelar med Invisalign som tandregleringsmetod:


  • Den osynliga tandställningen är bekväm att bära
  • Metoden är praktisk och enkel att hantera
  • De transparenta skenorna syns väldigt lite
  • Skenorna går enkelt att ta av vid måltider och tandborstning
  • Behandlingen gör inte ont


Vem passar Invisalign för?

En behandling med Invisalign passar bäst för dig med lätta till måttliga bettavvikelser. Kanske har du sneda tänder eller gluggar och vill ha en jämnare tandrad och ett leende som du trivs med. Om du vill ha en tandregleringsmetod som inte syns så mycket och är beredd att jobba långsiktigt med dina Invisalign-skenor kan behandlingen definitivt passa dig. Vi rekommenderar alltid att du besöker någon av våra certifierade Invisalign-specialister som gör en bedömning av dina behov inför behandling med Invisalign. Den här metoden har hjälpt mer än fyra miljoner människor så det kan absolut vara en metod som kan passa, även för dig.


Börja med en konsultation

För att påbörja resan mot ett nytt leende måste du träffa en specialisttandläkare inom ortodonti för en konsultation. Under besöket, som är helt förutsättningslöst, får du berätta för specialisten om dina önskemål och ställa de frågor du har kring tandreglering. Ortodontisten gör en preliminär bedömning och ni får prata om de behandlingsalternativ som passar dina individuella förutsättningar. Du kommer dessutom att få en uppskattad behandlingstid och ett preliminärt kostnadsförslag. Sedan får du själv utvärdera konsultationen och bestämma dig för om du vill gå vidare med behandlingen eller inte.


Hur bokar man tid?

En estetisk konsultation kostar mellan 500 och 1090 kronor, beroende på vem som utför konsultationen. Om din konsultation leder till en behandling dras kostnaden för konsultationen av från den slutgiltiga kostnaden. Är du intresserad av en konsultation är du välkommen att fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

 

Information om artikeln

Relaterat till Invisalign pris

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.