Akut ont i en tand

När olyckan är framme och du drabbas av akuta tandproblem är det viktigt att du kan få rätt hjälp snabbt. Oavsett om du har problem med tandvärk, ilningar eller har skadat en tand eller fyllning ska du inte behöva vänta på hjälp och gå omkring och ha ont. Därför erbjuder Aqua Dentals kliniker i Stockholm och Göteborg akuttandvård av högsta kvalitet och med generösa öppettider på vardagar, kvällar och helger.

Har du akut ont? Ring oss på 010 188 00 00, vi gör alltid allt vi kan för att ordna en tid så fort som möjligt.

 

Hos oss får du hjälp av erfarna tandläkare och tandsköterskor som bara använder den allra modernaste utrustningen. Även om du har ont eller lider av tandläkarskräck är vi specialister på att ge dig en behaglig upplevelse, både före, under och efter behandlingen.

 

På många akutkliniker är prispåslaget på helger ofta 50 procent och oftast åtgärdas då bara det mest akuta med provisoriska åtgärder, vilket gör att det blir betydligt dyrare i slutänden. Hos oss finns inget prispåslag och tandvården har alltså samma pris hela veckan.

Behöver du hitta en ledig tid

Så går akut tandvård till 

En undersökning under ett akutbesök fokuserar på det specifika problemet du sökt hjälp för.  Din allmänna munhälsa kommer inte att ligga i fokus under ett akutbesök. Det som är viktigt är att hitta problemet du söker för och sedan åtgärda problemet. Vid omfattande besvär kan ett återbesök vara aktuellt för att en permanent lösning på problemet ska kunna utföras. Även om ett återbesök är aktuellt kommer du att erbjudas en provisorisk lösning och smärtlindring undertiden. Vi erbjuder akut tandvård på flera av våra kliniker i Stockholm, Göteborg, MalmöVästerås, Karlstad, Åre, Östersund, Helsingborg och Uppsala.  

Vad kostar akut tandvård?

Den undersökning som behövs vid akuta besvär kostar 695 kronor. Vilka åtgärder som behöver göras är individuella och beroende av patientens förutsättningar och omfattningen på behandlingen. Därför skiljer sig kostnaderna för akuta besök. Inga ingrepp kommer att påbörjas utan att du fått ta ställning till ett kostnadsförslag. På Aqua Dental var vi inget prispåslag för akut tandvård på kvällar och helger. Det innebär att det inte kostar extra att gå till tandläkaren på en söndagkväll jämfört med en tisdagsförmiddag. 

Då kan du behöva akut tandvård 

En olycka kan hända lätt och om du slår ut en tand, upplever ett trauma mot munnen eller drabbas av en skadad tand behöver du uppsöka akut tandvård direkt. Ju snabbare du träffa en tandläkare desto större är möjligheterna att rädda tanden. Chanserna att rädda tanden ökar när om du förvarar tanden i munnen. Viktigt att tänka på är att om tanden är smutsig så måste du självklart skölja av dem, Undvik då att nudda roten. 

Om du drabbas av akut smärta i munnen som exempelvis svåra ilningar, tandvärk eller svullnad som gör ont är det också viktigt att uppsöka tandvården. 


Då ska du öka akut tandvård:

Ordentligt tandvärk som inte går över
Utslagen tand eller tänder
Avslagen tand eller om avslagna flisor
Lossnade lagningar 
Lokala svullnader i tandköttet
Problem med visdomständer

Viktigt att uppsöka akut tandvård direkt

Att uppsöka en tandläkare så fort som möjligt när du upplever akuta besvär är viktigt för att förhindra att problematiken blir än mer omfattande eller att det bildas permanenta skador på tänderna. Det kan själv vara svårt att avgöra om ett omedelbart besök är nödvändigt eller om det kan vänta. 

Vid skador på tänderna, exempelvis om en tand slagits ut, slagits av, spruckit eller om det slagits flisor ut tanden är det viktigt att uppsöka akut tandvård. Även vid ihållande och svår tandvärk, då värktabletter inte hjälper är det viktigt att låta besvären undersökas omgående.  


Vad beror akut tandvärk på?

Det finns flera orsaker till tandvärk exempelvis kan en tandnerv vara inflammerad, du kan ha drabbats av hål i tänderna, tandköttet kan vara inflammerat, du pressar eller gnisslar tänderna. Det kan även vara problem med visdomständerna, sprickor i tänderna eller blottade tandhalsar. Det är viktigt att regelbundet besöka tandvården för att undvika att drabbas av akuta problem i munhålan. 

Vanliga frågor

Vi på Aqua Dental strävar efter att kunna hjälpa dig som söker akut tandvård så snabbt som möjligt och kan nästan alltid ge dig en tid inom ett par timmar. Tillgänglig tandvård är viktigt för oss, det ska vara enkelt att gå till tandläkaren och det ska gå snabbt att få hjälp. Vi har dagligen flera tider avsatta för akut tandvård. 

Hittar du inte en passande tid via vår onlinebokning kan duringa oss på 010-188 00 00 så ska vi göra vårt bästa för att hitta en lämplig tid.

Om du har slagit ut en tand är viktigt att du söker akut tandvård. Kontakta in tandläkare för att boka en tid. Ju snabbare du får hjälp desto större är möjligheterna att rädda tanden. Om det går är det bäst att förvara tanden i munnen, tänkt då på att tanden är ren. Om det inte går är ett glas mjölk det nästbästa förvaringssättet. Förvara inte tanden i ett glas med vatten, då kan tandroten skadas.

Om ett barn slagit ut en tand ska du alltid kontakta barnets ordinarie tandläkare. Om de inte kan ta emot er kan ni kontakta oss. I Sverige är tandvården kostnadsfri till det år barnet fyller 23 år, Det gäller även akut tandvård. Det innebär att ni inte behöver betala för besöket oavsett vilket tandläkare ni går till. Viktigt att komma ihåg är att om ditt barn slagit ut en mjölktand är det viktigt att aldrig försöka sätta tillbaka tanden. Eftersom det kan skada de underliggande permanenta tänder. 

Det gör inte ont att dra ut en tand. Däremot kan det uppfattas som obehagligt. Efter en extraktion är det viktigt att följa tandläkarens rekommendationer. 

Ja. Vi erbjuder flera olika betalningsmöjligheter. Du kan antingen betala direkt, skjuta på eller dela upp betalningen med Klarna. Du kan även delbetala din tandvård med vårt egna avbetalningsupplägg framtaget tillsammans med Resursbank. Då kan du delbetala till en fast månadskostnad om 300, 599 eller 999 kronor. Vid detta alternativ står vi på  Aqua Dental för räntan. 

 Läs mer om våra delbetalningar.

Vi är ansluta till försäkringskassan.

Vi har akut tandvård i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Karlstad och Uppsala.