Akut tandvård i Kalmar?

Akut tandvård på kliniken i Kalmar

Att drabbas av akuta besvär eller smärta i munhåla och tänder är jobbigt. Det går dessutom inte att förbereda sig inför eller schemalägga när besvären kan dyka upp eller när man råkar ut för en tandrelaterad olycka. Om du drabbas av akut smärta eller skadar en tand är det viktigt att få hjälp omgående.


Vi kan däremot planera för patienter som drabbas av akuta besvär, därför vi har tider avsatta dagligen. Vi erbjuder akut tandvård i Kalmar


Ingen helg- eller jourtaxa

På Aqua Dental har vi tagit bort den konventionella jour- och helgtaxan. Det innebär att tandvård hos oss på Aqua Dental kostar lika mycket en vardag som på helgen. Något som hos många andra aktörer kan innebära ett prispåslag på 50 %.  

Akut tandvård i Kalmar

När du som patient söker akut tandvård i Kalmar kommer du att få träffa en tandläkare som genomför en delundersökning och ställer frågor kring ditt besvär. Ibland krävs även en röntgenundersökning för att en korrekt diagnos ska kunna fastställas.


När tandläkaren har ställt en diagnos fastställs det vilka åtgärder som är nödvändiga. Vår målsättning är att kunna hjälpa dig så fort och så smidigt som möjligt när du söker akut tandvård i Kalmar. Hur ditt besök kommer att se ut baseras på orsaken till att du är där, vilka besvär du upplever och omfattning på dem. Vissa besvär kan åtgärdas direkt medan andra kräver återbesök eller specialisttandvård. Om det är så att en permanent lösning inte är möjlig direkt kommer tandläkaren att lindra smärtan samt ordna en provisorisk lösning.

Kostnad för akut tandvård i Kalmar

Vid akut tandvård i Kalmar görs alltid en delundersökning för att tandläkaren ska kunna sätta en diagnos. Efter det kan en åtgärdsplan tas fram. VIlka typer av åtgärder som anses nödvändiga varierar beroende på besvär och omfattning. Kostnaden för ditt besök varierar därför beroende på problem och behandling. 

Du får alltid ta del av vilka åtgärder som behövs och får se ett kostnadsförslag innan eventuella behandlingar påbörjas. 


I och med att vi på Aqua Dental har tagit bort den, inom tandvården, konventionella jour- och helgtaxan betyder det att din tandvård kostar lika mycket oavsett veckodag eller tid. 

Har du varit med om ett trauma mot munnen, drabbats av ihållande ilningar eller plågsam tandvård? 

Skjut aldrig upp akut tandvård 

Det är viktigt att inte skjuta upp akuta besvär. Tandvärk och andra tandrelaterade besvär går inte över av sig själva. Att skjuta upp tandvården kan innebära att besvären förvärras.


Sök akut tandvård vid: 

- Svår tandvärk 
- Plågsamma ilningar
- Visdomständer som orsakar problem
- Skadade, avslagna eller utslagna tänder
- Lossnade fyllningar eller trasiga broar

Vanliga frågor

På Aqua Dental har vi tider avsatta för patienter med akuta besvär. Hör av dig så hjälper vi dig att hitta en tid för akut tandvård i Kalmar.

Om du slår ut en tand är det viktigt att få hjälp fort. Att snabbt komma till en tandläkare ger dig bättre möjligheter att rädda tanden. Om möjligt är det bra att förvara tanden antingen i munnen eller i ett glas med mjölk tills dess att du träffar en tandläkare.

Obs! Tänk på att inte förvara tanden i ett glas med vatten. 

Om ditt barn har slagit ut en tand är det viktigt att kontakta barnets ordinarie tandläkare. Kan han eller hon inte ta emot er är ni välkomna att kontakta oss. 

Om det är en mjölktand som är utslagen är det viktigt att tänka på att aldrig sätta tillbaka den i munnen, då det kan skada de permanenta tänderna. 

Det ska inte göra ont att dra ut en tand. Det kan däremot upplevas som obehagligt av vissa patienter. 

På Aqua Dental erbjuder vi förmånliga delbetalningslösningar. 

 Läs mer om våra delbetalningar.

Ja, alla våra kliniker är anslutna till Försäkringskassan.  

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Vår klinik erbjuder akut tandvård i Kalmar. 

Kontakta oss

Om du har några frågor är du välkommen att ringa vårt servicecenter på 010 - 188 00 00.


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00

Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.