Boka tid hos din tandläkare i Borlänge


Din tandläkare i Borlänge  

Aqua Dental är tandläkaren som vill förändra tandvården och få fler personer att regelbundet gå till tandläkaren. För oss är det viktigt att det inte känns jobbigt eller besvärligt att gå till tandläkaren. Du hittar din tandläkare i Borlänge centralt beläget på Stationsgatan 10. Här kommer du att få ett varmt bemötande av vår kunniga och erfarna personal. 


Våra tandläkare i Borlänge erbjuder ett brett tandvårdsutbud med undersökningar, förebyggande behandlingar och estetisk tandvård. Detta kompletteras med en omfattande specialisttandvård. Självklart har vi även möjlighet att ta emot patienter med akuta besvär. 


Välkommen till våra tandläkare i Borlänge. Här kommer du att få ett personligt bemötande, hög service och tandvård av högsta kvalitet. 

Om du låter oss ta hand om din munhälsa är vi säkra på att  du kommer lämna vår klinik med ett leende på läpparna. 


På vår klinik i Borlänge behandlas du i en trygg miljö av erfarna och kunniga behandlare. Kombinationen av den senaste tekniken, personligt bemötande och erfarna tandläkare gör att vi kan känna oss trygga i att säga att hos oss får du tandvård av högsta kvalitet. 

Allmäntandvård och undersökningar

För att upprätthålla en välmående mun är regelbunda besök hos tandläkaren i kombination med noggranna rutiner hemma viktigt. Med årliga besök hos tandvården får tandläkaren möjlighet att upptäcka och åtgärda eventuell problematik i tid. På så sätt får du rätt förutsättningar för en god tandhälsa livet ut och minskar risken för allvarlig problemtik. En undersökning innehåller en grundlig genomgång av dina tänder, tandkött och slemhinnor. En röntgenundersökning görs för att våra tandläkare i Borlänge ska ha möjlighet att upptäcka sådant som inte kan ses med blotta ögat. 

Förebyggande tandvård 

När det kommer till din munhälsa är det viktigt att tänka och agera förebyggande. Att hemma upprätthålla god rutiner med tandborstning, tandtråd, mellanrumsborstar och fluoridskölj är viktigt. Din egenvård bör även kompletteras med regelbundna behandlingar hos en tandhygienist. Denna kombination ger dig de bästa förutsättningarna för att dina tänder och tandkött ska må bra. En behandling hos tandhygienisten innehåller grundlig rengöring av tänder och viss tandstensborttagning. Dessutom kommer tandhygienisten ge dig individuella råd om hur du sköter din munhälsa på bästa sätt. 


Tandreglering i Borlänge

Aqua Dental är i dag en av landets största privata aktörer när det gäller tandreglering för vuxna. Årligen utför vi tandregleringar och kan hjälpa dig att korrigera tändernas position oavsett om du vill justera dem på grund av funktionella eller estetiska orsaker. Våra tandläkare i Borlänge erbjuder tandreglering med fasta alternativ som den klassiska rälsen, men självklart utför vi även tandregleringar med den moderna och genomskingliga tandställningen Invisalign. Oavsett bettproblematik, behov och önskemål kan vi hjälpa dig med din tandreglering.

Lång erfarenhet av tandvårdsrädsla

Så många som 1 av 5 lider i dag av tandvårdsrädsla. Det rör sig bland annat om obehagskänslor eller oro inför att besöka tandvården. Oron kan röra smärta, att något ska gå fel eller en känsla av att inte ha kontroll. För vissa är oron så stark att den leder till att man undviker tandvården helt. Oavsett orsak eller grad av tandvårdsrädsla är det viktigt att gå till tandvården. Om du lider av tandvårdsrädsla finns det hjälp att få. Våra tandläkare i Borlänge har lång erfarenhet av att behandla patienter som lider av tandvårdsrädsla. 

Specialisttandvård i Borlänge

På Aqua Dental är vi väldigt stolta över att vi har möjlighet att erbjuda våra patienter ett komplett tandvårdsutbud. Som ett komplement till vår allmäntandvård har vi en omfattande specialistverksamhet. På så sätt kan vi hjälpa patienter som lider av omfattande eller komplicerade besvär. Vi erbjuder bland annat behandlingar inom; endodonti, oral protetik, parodontologi, pedodonti, oral kirurgi, bettfysiologi, ortodonti och odontologisk radiologi. Med tillgång till denna specialistverksamhet kan vi hjälpa dig oavsett problem. 

Akut tandvård

Det går inte att planera inför akuta besvär. Därför tycker vi att det är viktigt att vara tillgängliga och hjälpa till när du behöver oss. Vid akuta besvär är det viktigt att få hjälp snabbt så att problematiken som uppstått kan åtgärdas och smärtan lindras. Hos våra tandläkare i Borlänge kan du få hjälp snabbt. Vi har dagligen tider avsatta för att kunna ta emot patietner som lider av akut problematik. Dessutom så har vi tagit bort den konventionella helgtaxan. Det innebär att hos oss kostar ett akutbesök lika mycket på en onsdag som på en lördag. 

Personal i Borlänge

Filtrera personal

  • Filtrera personal
  • Visa alla (15)
  • Allmäntandläkare (3)
  • Klinikchef (1)
  • Tandhygienist (5)
  • Tandsköterska (6)
Ann Granberg

Tandhygienist

Annelie Lindersson

Tandhygienist

Björn Kruse

Allmäntandläkare

Catarina Sundén Igel

Tandsköterska

Ellen Sjöö

Tandhygienist

Helena Östmo

Tandsköterska

Öppettider och kontakt

Måndag - Torsdag
07:00 - 18:00

Fredag
07:00 - 15:00

Lördag
10:00 - 15:00


Öppettiderna kan variera. Om du vill titta förbi oplanerat, ring alltid i förväg. 


Hitta hit

Det är enkelt att ta sig till kliniken på Stationsgatan 10 i Borlänge. Kliniken ligger bredvid Skatteverket i närheten av Elite Hotel Brage. 

Stationsgatan 10
784 33 Borlänge
0243 - 24 90 50 

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.