Är du i behov av akut tandvård i Borlänge?

Ring oss om du är i behov av akut tandvård i Borlänge. 

Vi hjälper dig när du behöver oss 

Det är svårt att planera för akuta besvär.  Men när problem kommer är det viktigt att få hjälp omgående. Därför har vi på Aqua Dental dagligen tider avsatta för akut tandvård i Borlänge. Om du inte hittar en tid som passar kan vi hjälpa dig att hitta en tid 365 dagar om året på någon av våra systerkliniker. Ring oss så hjälper vi dig att hitta en tid så fort som möjligt.


Inga prispåslag för helger

Akuta besvär kan vara oerhört jobbigt och därför vill vi inte addera till besvären. Vi på Aqua Dental har tagit bort den konventionella jour- och helgtaxan inom svensk tandvård. Det innebär att vi alltid har samma pris, oavsett dag eller tid. För dig som patient innebär det att det kostar lika mycket att gå till tandläkaren oavsett veckodag.

Akut tandvård i Borlänge

När du är i behov av akut tandvård i Borlänge och uppsöker tandvården kommer tandläkaren att fokusera på de besvär du söker hjälp för. En delundersökning genomförs och tandläkaren ställer frågor för att kunna ställa rätt diagnos och åtgärda problemet så snabbt som möjligt. 


När du söker akut tandvård i Borlänge är vår målsättning att kunna hjälpa dig så snabbt som möjligt. Beroende på omfattning och typ av besvär kan återbesök vara nödvändigt för att en permanent åtgärd ska vara möjlig, exempelvis om en tand behöver rotfyllas eller om du är i behov av en specialisttandläkare. När du söker akut tandvård i Borlänge, och en permanentlösning inte är möjlig, kommer våra tandläkare att hjälpa dig med smärtlindring och provisoriska lösningar så att du inte behöver ha ont. 

Pris och kostnad för akut tandvård i Borlänge

När du söker akut tandvård i Borlänge görs en delundersökning för att en korrekt diagnos ska kunna ställas. En delundersökning görs alltid och efter det kan de åtgärder som krävs fastställas. Kostnaden för ditt akutbesök varierar beroende på vilka åtgärder som anses nödvändiga och hur omfattande och komplexa dessa är. Du kommer självklart att få reda på vilka åtgärder som krävs och ett kostnadsförslag att ta ställning till innan några ingrepp påbörjas. 


För oss är det viktigt att underlätta för dig som patient och på Aqua Dental har vi inga prispåslag för akut tandvård i Borlänge då vi slopat jour- och helgtaxan. Något som hos andra aktörer kan innebära ett prispåslag på 50 procent eller mer. 

Du ska inte gå omkring med smärta. Boka en tid för akut tandvård i Borlänge via telefon. Vi hjälper dig så fort som möjligt. 

Vänta inte med akut tandvård 

Akuta tandvårdsbesvär ska inte skjutas upp. Det finns flera olika typer av besvär som kräver akut tandvård. Exempel på det är trauma mot tänderna, ihållande ilningar, lagningar som orsakar besvär och tandvärk.


Oavsett orsaken bakom dina besvär är det viktigt att boka tid för att träffa en akuttandläkare för att få hjälp. Besvär med tänderna går inte över av sig självt, de kan temporärt försvinna men kommer oftast tillbaka. Därför är det fördelaktigt att träffa en tandläkare i ett tidigt stadie för att undvika att besvären växer.


Då bör du alltid söka akut tandvård: 

- Svår och ihållande tandvärk 
- Extrema ilningar som inte går över
- Problem med visdomständer (svullnad, funktionella problem, smärta) 
- Avslagna, spruckna, utslagna eller på annat sätt skadade tänder
- Lossnade fyllningar
- Trasig bro eller krona

Vanliga frågor

Vi har tider avsatta dagligen för akut tandvård i Borlänge. Vi kan ofta ta emot dig inom ett par timmar. Vi vill öka tillgängligheten inom tandvården, det ska aldrig vara svårt att gå till tandläkaren.

Som tandvårdsaktör gör vi alltid vårt bästa för att ta emot dig med kort varsel. Det innebär att vi ibland får jobba övertid, och ibland flytta befintliga patienter. 

Hittar du inte en ledig tid som passar dig rekommenderar vi dig att ringa oss på 0243-24 90 50. Det finns alltid en möjlighet för oss att hjälpa dig.

Har du slagit ut en eller flera tänder är det viktigt att du uppsöker en tandläkare omgående. Då ökar dina chanser att rädda tanden. I väntan på din akuttid är det viktigt att förvara tanden korrekt. På så sätt ökar dina möjligheter för att tanden ska kunna räddas. Bäst förutsättningar får du om du förvarar tanden i munnen. Viktigt är då att tanden är ren. Om det inte är möjligt att förvara tanden i munnen är ett glas med mjölk ett annat fullgott alternativ. Förvara inte tanden i ett glas med vatten, då det ökar riskerna för skador på tandens rot.

Om ett barn skadat eller slagit ut en tand bör du alltid kontakta barnets ordinarie tandläkare. Kan de inte ta emot er, eller om barnet redan är listat hos Aqua Dental, kan ni kontakta oss. 

Om en mjölktand skadats är det viktigt att aldrig sätta tillbaka tanden i munnen då det kan skada den underliggande permanenta tanden. Är det istället en permanent tand som skadats bör den om möjligt förvaras i barnets mun eller i ett glas med mjölk. Förvara inte tanden i ett glas med vatten.

Nej, det gör inte ont. Däremot kan det uppfattas som obehagligt. Efter utdragningen kan mindre blödningar och en viss svullnad uppstå. 

Ja. Vi erbjuder förmånliga delbetalningslösningar. Vi erbjuder delbetalning till en fast månadskostnad om 300, 599 eller 999 kronor. Aqua Dental står för räntan om du väljer detta alternativ.

 Läs mer om våra delbetalningar.

Ja, alla våra kliniker är anslutna till Försäkringskassan.  

 Läs mer om det statliga tandvårdsstödet.

Våra kliniker

Vår klinik erbjuder akut tandvård i Borlänge. 

Kontakta oss

Om du har några frågor eller vill boka tid är du varmt välkommen att ringa vårt servicecenter på 010 - 188 00 00.


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00

Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.