Kostnadsfria onlinemöten

Onlinetandläkaren är ett smidigt alternativ för dig som snabbt vill rådfråga eller få hjälp av en tandläkare - oavsett vart du än befinner dig. Vi har öppet sju dagar i veckan och kan ofta erbjuda en tid redan inom fem minuter. 

Här kan våra tandläkare bland annat svara på frågor om tandvårdsrädsla, diskutera behandlingsalternativ, rådgöra kring premedicinering och avgöra hur akut ditt besvär är. Du väljer själv om du vill prata i ett vanligt telefonsamtal eller via videosamtal. 

I samband med smittspridningen av covid-19 är tjänsten kostnadsfri. 

Så fungerar Onlinetandläkaren

Boka din tid online

För att träffa onlinetandläkaren måste du boka en tid. Du kan välja att boka en tid direkt eller vid ett senare tillfälle. Oftast kan vi hjälpa dig inom 5 minuter men det kan ibland förekomma kortare väntetid. Innan din tid kommer du att få både ett mail och SMS med instruktioner.

SMS och mail vid bokning

När du bokat din tid kommer du att få ett mail som bekräftar din bokning. När det sedan är dags för samtalet kommer du att få ytterligare ett mail samt sms med instruktioner om hur du ska gå tillväga. Du loggar in med mobilt bank-id och är sedan redo att träffa tandläkaren. Besöket är cirka 15 - 20 minuter och journalförs precis som vanligt.

Det kan du få hjälp med

Våra tandläkare kan svara på frågor om tandvårdsrädsla, berätta om behandlingsalternativ, diagnostisera åkommor och ge rådgivning om de flesta besvär, åtgärder eller behandlingar . Du kan dessutom genomgå konsultationer via vår onlinetandläkare.

Nästa steg

Beroende på ditt besvär kan tandläkaren skriva ut läkemedel, skriva remiss eller boka in uppföljning online eller boka en tid åt dig på en av våra kliniker. .

Vanliga frågor

För att kunna använda tjänsten behöver du ha en e-legitimation, det vill säga ett BankID. När du klickar in på tjänsten öppnas en chattslinga. Där får du svara på ett par frågor om ditt allmäntillstånd och eventuella besvär. När du har besvarat alla frågor kommer du att behöva identifiera dig med BankID och därefter börjar din session med tandläkaren. Du väljer själv om du vill genomföra ett röstsamtal eller ett videosamtal.

Just nu är tjänsten Onlinetandläkaren till för patienter från det år de har fyllt 23 år. 

Vi kan i vissa fall hjälpa till med förnyandet av recept. Det kräver dock att vissa krav är uppfyllda. Om dessa inte uppfylls kan vi istället hjälpa dig med dina recept på någon av våra fysiska kliniker eftersom det krävs en undersökning för att kontrollera och diagnostisera bakomliggande orsaker till eventuell smärta. På onlinetandläkaren kan vi alltid hjälpa dig med rådgivning gällande receptfria läkemedel.

I samband med smittspridningen av covid-19 helt kostnadsfri. Både för nya och befintliga patienter hos Aqua Dental. 

Ja, vi journalför all kontakt vi har med våra patienter.

Nej, tjänsten är kopplad till BankID vilket innebär att du måste legitimera dig i samband med dina onlinebesök. Däremot skyddar vi dina personuppgifter med högsta sekretess.

 Läs mer om hur vi skyddar dina personuppgifter.

Patienter berättar

"Mycket förstående och absolut inte dömande trots utebliven tandvård."

- Pia, 2021-05-27, Tandläkare.se

"Trevligt proffesonellt bemötande, tog sig tid och lyssnade. Gav bra rekommendationer på vilken behandling som var lämplig. Tack!"

- Minna, 2021-04-22, Tandläkare.se

"Super helpful, answered all my questions!

- Michael, 2021-03-25, Tandläkare.se

"Superbra tjänst! Kunde få hjälp med att veta hur akut mitt tillstånd var, kände mig lugnare efter att ha pratat med er." 

- Peter, 2021-01-02, Tandläkare.se