Lediga tider för akut tandvård i Malmö

Akut tandvård i Malmö 365 dagar om året

Det går inte att schemalägga eller planera in akuta besvär när det passar bäst i kalendern. Vi försöker däremot att planera så att vi kan hjälpa dig när du behöver oss. Vi har dagligen tider avsatta för akut tandvård i Malmö. Vår stora kapacitet gör att vi kan ta emot och hjälpa dig snabbt. 


Ingen jour- eller helgtaxa 

Akuta besvär kan vara oerhört smärtsamma. Vi vill inte göra situationen värre än den redan är. På Aqua Dental har vi samma priser sju dagar i veckan. Vi har tagit bort den konventionella jour- och helgtaxan inom svensk tandvård och har samma pris oavsett om du kommer till oss på en tisdag förmiddag eller en söndag kväll. Det innebär att om du söker akut tandvård i Malmö hos oss på Aqua Dental behöver du inte betala extra på grund av obekväma tider.  

"Jag fick ett mycket snabbt (mindre än ett dygns väntetid) proffsigt mottagande för akut problem med visdomstand."

Akut tandvård i Malmö: hur går det till?

När du söker akut tandvård i Malmö kommer tandläkaren att ställa frågor kring dina besvär samt göra en undersökning av situationen i munnen. Tandläkaren kommer att fokusera på de besvär du upplever och inte på din allmänna tandhälsa. Det är för att det ska gå att ställa en diagnos så fort som möjligt. Vid akut tandvård i Malmö försöker vi alltid att hjälpa dig så fort som möjligt.


Vilka åtgärder som krävs är beroende av vilken typ av besvär du lider av. Vid omfattande besvär, som exempelvis rotfyllning och behov av specialisttandvård kan återbesök vara nödvändiga för att en permanent lösning ska vara möjlig. På vår klinik i Malmö har vi en omfattande specialisttandvård och vi kommer inte att behöva remittera dig vidare. Oavsett om dina problem kan åtgärdas direkt eller om du behöver komma på återbesök så kommer du att om du söker, akut tandvård i Malmö, erbjudas både smärtlindring och en provisorisk lösning. 

Pris för akut tandvård i Malmö

När du söker akut tandvård i Malmö görs alltid först en delundersökning för att en korrekt diagnos ska kunna ställas. Vidare åtgärder är beroende av den problematik du lider av. Kostnaden baseras bland annat på dina individuella förutsättningar och problematikens och behandlingens omfattning.

Inga åtgärder kommer att påbörjas utan att du vet om det. Du kommer även att få ett kostnadsförslag att ta ställning till. Vi har ingen helgtaxa, vilket betyder att vi inte har något påslag på priset för akut tandvård i Malmö, oavsett när besöket sker, något som på andra kliniker kan innebära ett tillägg på 50 procent eller mer.

Du bokar en tid för akut tandvård i Malmö lättast via vår onlinebokning eller på telefonnummer 010-188 00 00

Vänta inte med ditt akuta besök

Det finns flera tillfällen som kräver ett akutbesök hos tandläkaren. Trauma mot munnen, kraftiga ilningar, lagningar som släpper eller smärtsam tandvärk är några besvär som kan behöva ses över akut. Det är viktigt att träffa en akuttandläkare om du upplever några av dessa besvär. Många problem kan åtgärdas direkt av en tandläkare om de upptäcks i ett tidigt skede och på så sätt kan onödiga utgifter och besvär undvikas.Sök alltid akut tandvård vid...

- Ordentlig tandvärk 
- Extrema ilningar 
- Problem med visdomständer 
- Skadade eller utslagna tänder
- Lossnade fyllningar eller plomber 
- Trasig bro eller krona

Vanliga frågor om akut tandvård i Malmö

Vi kan nästan alltid ta emot dig inom ett par timmar. Vi tycker att en tillgänglig tandvård är viktig, det ska aldrig vara svårt eller problematiskt att gå till tandläkaren. Därför är det viktigt för oss att avsätta tider för akuta besvär dagligen. Som patient ska du inte behöva gå omkring och ha ont. 

Hittar du inte en ledig tid som passar dig via vår onlinebokning rekommenderar vi dig att ringa oss på 010-188 00 00. Det finns alltid en möjlighet för oss att hjälpa dig.

Om du har slagit ut en tand är viktigt att du kontaktar en tandläkare för att boka en tid. Att snabbt komma i kontakt med vården ökar dina möjligheter att rädda tanden. Förvara tanden korrekt tills dess att du träffar tandläkaren. Om det går är det bäst att förvara tanden i munnen, viktigt är då att tanden är ren.  Om det inte går är ett glas mjölk ett bra alternativ. Förvara inte tanden i ett glas med vatten, då kan tandens rot skadas.

Om ett barn slagit ut en tand ska du i första hand kontakta barnets ordinarie tandläkare. Om de inte kan ta emot er kan ni kontakta oss. I Sverige har alla barn upp till det år de fyller 23 år kostnadsfri tandvård, vilket betyder att ni inte behöver betala för besöket oavsett vilket tandläkare ni går till.  Tänk på att om barnet slagit ut en mjölktand är det viktigt att aldrig försöka sätta tillbaka tanden då det kan skada underliggande permanenta tänder. Om möjligt förvara gärna tanden i munnen eller i ett glas mjölk tills dess att ni träffar tandläkaren. 

Nej, att dra ut en tand gör inte ont. Dagens behandlingsmetoder och effektiva bedövningar gör att ingreppet inte gör ont. Det kan dock uppfattas som obehagligt. Efter en extraktion är det viktigt att följa tandläkarens rekommendationer. 

Ja. Vi erbjuder flera olika betalningsmöjligheter. Du kan antingen betala direkt, skjuta på eller dela upp betalningen med Klarna. Eller så kan du delbetala din tandvård med vårt egna avbetalningsupplägg framtaget tillsammans med Resursbank. Då erbjuder vi delbetalning till en fast månadskostnad om 300, 599 eller 999 kronor. Vid detta alternativ står Aqua Dental för räntan. 

 Läs mer om våra delbetalningar.

Ja, alla våra kliniker är anslutna till Försäkringskassan.

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Vi erbjuder akut tandvård i Malmö på vår klinik i Hansa. Vi har tider avsatta för patienter med akuta besvär varje dag. 

Kontakta oss

Om du har några frågor eller vill boka tid är du varmt välkommen att ringa vårt servicecenter på 040 - 643 62 80.  


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00

Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.