Lediga akuttider i Uppsala

Lediga tider varje dag

Man kan inte planera för akuta besvär och det är sällan så viktigt att få snabb och effektiv hjälp som när man har drabbats av akuta besvär med tänderna. På Aqua Dental har vi därför avsatta tider varje dag för akut tandvård i Uppsala.  Om du inte hittar en tid som passar kan vi hjälpa dig att hitta en tid 365 dagar om året på någon av våra systerkliniker. 

Ingen jour- eller helgtaxa 

Vi vet hur jobbigt akuta besvär kan vara. Därför kostar tandvärk alltid lika mycket. Hos oss har vi samma priser sju dagar i veckan. Som första tandvårdskedja har vi tagit bort den konventionella jour- och helgtaxan inom svensk tandvård. Vi har samma pris oavsett dag på året eller tid på dygnet. Det innebär att det kostar lika mycket att gå till tandläkaren på en söndag som på en tisdag.  

"Jag fick ett mycket snabbt (mindre än ett dygns väntetid) proffsigt mottagande för akut problem med visdomstand."

Akutbesök - så går det till

När du kommer på ett akutbesök kommer tandläkaren att fokusera på den problematik du söker hjälp för och inte på din allmänna tandhälsa. Det görs för att kunna diagnostisera problemet och åtgärda det så snabbt som möjligt. 


När du söker akuttandvård i Uppsala strävar vi alltid efter att hjälpa dig så fort som möjligt, men beroende på problematik krävs olika åtgärder. Om du har omfattande besvär kan ett återbesök vara nödvändigt för att en permanent åtgärd ska vara möjlig. Det kan exempelvis göra sig gällande om en tand behöver rotfyllas eller om du av något skäl behöver träffa en specialisttandläkare. Oavsett om dina besvär kan åtgärdas direkt eller om du behöver återbesök kommer du alltid att bli erbjuden smärtlindring och en provisorisk lösning så att du inte behöver ha ont. 

Kostnader för akut tandvård

Den delundersökning som görs när du söker akut tandvård i Uppsala kostar 575 kronor och görs för att kunna ställa en korrekt diagnos. Vad besöket totalt kommer att kosta är beroende av vilka åtgärder som krävs. Kostnaden för de olika åtgärderna baseras bland annat på dina individuella förutsättningar och behandlingens omfattning.

Inga ingrepp eller åtgärder kommer att påbörjas utan att du vet om det och du kommer självklart alltid att få ett kostnadsförslag att ta ställning till. På Aqua Dental har vi ingen jour- eller helgtaxa, det innebär att vi inte har något prispåslag för akut tandvård, oavsett om besöket sker på kvällar eller helger, något som på andra kliniker kan innebära ett tillägg på 50 procent eller mer.

Du bokar en akutid lättast genom vår onlinebokning eller via telefon 018 - 477 05 29. 

Vänta inte med besöket

Det finns många olika besvär som kräver hjälp på ett akutbesök. Trauma mot tänderna, ilningar, problem med lagningar eller tandvärk är några besvär som kan behöva åtgärdas akut. 

Om du upplever smärta eller värk är det viktigt att söka hjälp. Oavsett anledning till dina besvär är det viktigt att träffa en akuttandläkare. Tandvärk kan temporärt försvinna men den går inte över av sig själv. Därför kan det vara bra att träffa en tandläkare i ett tidigt skede för att undvika onödiga utgifter och besvär.Sök alltid akut vård vid...

- Ordentlig tandvärk 
- Extrema ilningar 
- Problem med visdomständer 
- Skadade eller utslagna tänder
- Lossnade fyllningar eller plomber 
- Trasig bro eller krona

Vanliga frågor

För akut tandvård i Uppsala kan vi oftast ta emot dig omgående eller inom ett par timmar. På Aqua Dental vill vi öka tillgängligheten inom tandvården, det ska inte vara svårt eller problematiskt att gå till tandläkaren.

Förutom att ha generösa öppettider gör vi alltid vårt bästa för att ta kunna ta emot dig på kort varsel. Det innebär att vi iIbland får jobba övertid, och ibland flytta befintliga patienter. 

Om du inte hittar en ledig tid som passar dig via vår onlinebokning rekommenderar vi dig att ringa oss på 010-188 00 00. Det finns alltid en möjlighet för oss att hjälpa dig.

Om du har slagit ut en tand är viktigt att du snabbt uppsöker en tandläkare. Då ökar du dina chanser att rädda tanden. Medan du väntar på att få träffa din tandläkare är det viktigt att du förvarar tanden korrekt för att öka dina möjligheter. Bäst är alltid att förvara tanden i munnen, om det inte är möjligt är ett glas med mjölk ett annat alternativ. Viktigt är att inte förvara tanden i ett glas med vatten på grund av risk för skador på tandens rot.

När ett barn skadat eller slagit ut en tand bör du i första hand kontakta barnets ordinarie tandläkare. Om de inte kan ta emot er, eller om barnet redan är listat hos Aqua Dental, kan ni kontakta oss. Alla barn, upp till det år de fyller 23 år, har kostnadsfri tandvård i Sverige och ni behöver inte betala för besöket oavsett till vilken tandläkare ni går. 

Beroende på om det är en mjölktand eller en permanent tand som skadats finns det olika saker att tänka på. Om det är en mjölktand som skadats bör ni aldrig försöka sätta tillbaka tanden i munnen då den kan skada en underliggande permanent tand. 

Om det är en permanent tand som skadats bör den om möjligt förvaras i barnets mun eller i ett glas mjölk. Förvara inte tanden i ett glas med vatten då det riskerar att skada tandens rot. 

Nej, att dra ut en tand gör inte ont. Det finns i dag effektiva bedövningar och behandlingssätt som gör att ingreppet inte gör ont. Däremot kan det självklart uppfattas som obehagligt. Efter utdragningen kan mindre blödningar och en viss svullnad uppstå. Dessa är dock övergående och inget skäl till oro. 

Ja. Vi erbjuder flera olika betalningsmöjligheter. Du kan välja att betala med Klarna eller via vårt egna avbetalningsupplägg framtaget tillsammans med Resursbank. Då erbjuder vi delbetalning till en fast månadskostnad om 300, 599 eller 999 kronor. Aqua Dental står för räntan om du väljer detta alternativ.

 Läs mer om våra delbetalningar.

Ja, alla våra kliniker är anslutna till Försäkringskassan.  Hos oss kan du alltså använda ditt tandvårdsbidrag och du täcks av högkostnadsskyddet. 

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Vår klinik erbjuder akut tandvård i Uppsala. 

Kontakta oss

Om du har några frågor eller vill boka tid är du varmt välkommen att ringa vårt servicecenter på 018 - 477 05 29.  


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00

Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.