Boka akuttid i Helsingborg

Akut tandvård i Helsingborg

Att planera in akuta besvär på passande tider går inte och tandvärk kommer alltid olägligt.  Hos oss på Aqua Dental erbjuder vi akut tandvård i Helsingborg varje dag. Vi har tider avsatta för att hjälpa patienter med akuta besvär så fort som möjligt. 


Ingen jour- eller helgtaxa 

Att drabbas av akuta besvär kan vara plågsamt. Därför vill inte göra situationen värre. Vi på Aqua Dental har tagit bort jour- och helgtaxan, vilket innebär att du betalar samma pris hos oss oavsett om du kommer på en onsdag eftermiddag eller söndag kväll. Vi har samma priser sju dagar i veckan. 

"Mycket fint bemötande och känns tryggt hela vägen. Kan varmt rekommendera Aqua Dental."

Så går akut tandvård till?

När du är i behov av akut tandvård bokar du enklast en tid via vår onlinebokning. Vi har tider avsatta dagligen för akuta besvär. När du sedan kommer till ditt besök kommer du att få frågor gällande dina besvär och sedan kommer tandläkaren att göra en delundersökning. Den undersökning går ut på att tandläkaren går igenom det område där du upplever besvär för att kunna ställa en korrekt diagnos. Vid akut tandvård i Helsingborg strävar vi efter att avhjälpa ditt problem så fort som möjligt. 


När dina besvär har diagnostiserats kan en behandling påbörjas. Vilka åtgärder som är nödvändiga beror på vilken typ av besvär du lider av. Vi försöker åtgärda problemen direkt om möjligt. Vid omfattande besvär, exempelvis rotfyllning eller annan problematik som kan kräva specialisttandvård kan det bli aktuellt med återbesök för att en permanent lösning ska gå att genomföra. Om det blir aktuellt blir du erbjuden smärtlindring och en provisorisk lösning. 

Vad kostar akut tandvård?

När du bokar ett akut tandvårdsbesök är det egentligen en delundersökning som bokas. En delundersökning kostar 575 kronor och behövs för att en korrekt diagnos ska kunna ställas. Vidare kostnader för besöket är beroende av de åtgärder som behövs för att kunna avhjälpa problemet. Åtgärderna är i sin tur beroende av vilken problematik du besväras av. Priserna för de olika åtgärderna skiljer sig åt. 

Du kommer att bli informerad om vilka åtgärder som krävs och kan själv ta ställning till om du vill att behandlingen ska inledas. Inga åtgärder kommer att påbörjas utan att du vet om det. På Aqua Dental har vi tagit bort helgtaxan vilket innebär att vi inte har något prispåslag för akut tandvård, oavsett när det sker. 

Problem med tänderna, värk eller ilningar går inte över av sig själva. Det är viktigt att boka en tid för ett akut besök om du drabbas av smärta i munnen. Enklast bokar du en akuttid genom vår onlinebokning eller på telefonnummer 010-188 00 00

Vänta inte med ditt akutbesök

Du ska inte vänta med att gå till tandläkaren. Det finns flertalet tillfällen då ett akutbesök är nödvändigt och du absolut inte ska skjuta upp besöket på framtiden. Exempelvis om du utsätts för trauma mot mun, kraftiga och icke övergående ilningar, lagningar som lossnar eller svår tandvärk. Upplever du besvär som smärta i munhåla eller tänder är det viktigt att träffa en akuttandläkare. Flertalet problem kan åtgärdas av en tandläkare om de upptäcks i ett tidigt skede.Du bör alltid söka akut vård vid...

- Ordentlig tandvärk 
- Extrema ilningar 
- Problem med visdomständer 
- Skadade eller utslagna tänder
- Lossnade fyllningar eller plomber 
- Trasig bro eller krona

Vanliga frågor

Aqua Dental har tider avsatta för akut tandvård i Helsingborg dagligen. Vi kan i stort sett alltid ta emot dig inom ett par timmar. Vi har som målsättning att göra tandvården mer tillgänglig, därför är det viktigt för oss att det aldrig ska vara jobbigt eller svårt att gå till tandläkaren. Du som patient ska aldrig behöva gå omkring och ha ont. Enklast bokar du tid via vår onlinebokning, hittar du inte en tid som passar är du välkommen att ringa oss på 010-188 00 00 så ska vi hjälpa dig. 

Om olyckan varit framme och du slagit ut en tand är det viktigt att du så fort som möjligt kontaktar din tandläkare. Ju snabbare du kommer till tandvården desto större är dina chanser att rädda tanden. Förvara din tand korrekt tills du träffar tandläkaren för att öka dina möjligheter. Om det är möjligt är det bäst att förvara munnen, viktigt är då att tanden är ren. 

Om ett barn skadar eller slår ut en tand ska du kontakta barnets ordinarie tandläkare. Om de inte kan ta emot er är ni välkomna att komma till oss. I Sverige har barn upp till 23 år kostnadsfri tandvård vilket innebär att ni inte behöver betala för besöket oavsett klinik. Tänk på att aldrig försöka sätta tillbaka en mjölktand som slagits ut, då kan de permanenta tänderna skadas. 

Det gör inte ont att dra ut en tand. Metoderna som används i dag är effektiva och bedövning gör att ingreppet inte är smärtsamt. 

Ja. Aqua Dental erbjuder olika betalningsmöjligheter för att du som patient ska kunna välja den metod som passar dig bäst. Du kan betala direkt eller skjuta upp betalningen med Klarna. Vi erbjuder även en delbetalningsmöjlighet. Då erbjuder vi delbetalning till en fast månadskostnad om 300, 599 eller 999 kronor. Läs mer om våra delbetalningar.

Ja, alla våra kliniker är anslutna till Försäkringskassan.

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Vi erbjuder akut tandvård på vår klinik i Helsingborg. 

Kontakta oss

Om du har några frågor eller vill boka tid är du varmt välkommen att ringa vårt servicecenter på 010 - 188 00 00.  


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00

Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.