Akut tandvård i Enköping?

Få hjälp med akut tandvård i Enköping

Att drabbas av akuta tandbesvär är påfrestande. Akuta problem som uppstår går inte att schemalägga och kan ofta vara smärtsamt. Att vara med om något som skadar en tand eller att drabbas av smärta i munnen kräver oftast snabb hjälp. På Aqua Dental har vi tider avsatta för patienter som drabbas av akuta besvär. Vi erbjuder akut tandvård i Enköping och vår målsättning är alltid att kunna hjälpa dig samma dag. 


Inga prispåslag eller helg- och jourtaxa

Vi på Aqua Dental har som första tandvårdskedja tagit bort den konventionella jour- och helgtaxan som innebär att hos vissa aktörer kan ett akutbesök ha ett prispåslag på 50 %. Det betyder att du som patient alltid betalar lika mycket för tandvård hos oss oavsett veckodag.

Akut tandvård i Enköping

Om du drabbas av smärta i munnen och tänderna eller skadar en tand så pass att du behöver akut tandvård i Enköping är du välkommen till oss. Här kommer du att träffa en tandläkare som genomför en delundersökning och ställler frågor gällande dina besvär. En röntgenundersökning kan även anses nödvändigt för att tandläkaren ska kunna ställa en diagnos. 


När diagnosen är ställd kan tandläkaren planera vilka åtgärder som är nödvändiga. Målsättningen är att kunna hjälpa dig så snabbt och smidigt som möjligt. Hur behandlingen kommer att läggas upp och vilka åtgärder som krävs beror på orsaken till ditt besök, dina besvär och omfattningen på dem. 

Vissa besvär är möjliga att åtgärda direkt, medan andra kan kräva återbesök och/eller specialisttandvård. Är en permanentlösning inte möjlig utan återbesök kommer tandläkaren se till att smärtlindra och ta fram ett provisoriskt alternativ.  

Vad kostar akut tandvård i Enköping?

När man söker akut tandvård i Enköping görs alltid en delundersökning. Efter det kan de åtgärder som anses vara nödvändiga tas fram. Vilka åtgärder det är beror på vilka besvär du drabbats av och deras storlek. Kostnaden varierar beroende på vilka åtgärder som är nödvändiga. Du kommer alltid att få ta del av ett kostnadsförslag innan någon behandling inleds. 


Vi på Aqua Dental har tagit bort den konventionella jour- och helgtaxan vilket innebär att du inte kommer behöva betala extra för ditt besök om det exempelvis skulle vara på en helg eller på obekväma tider. Hos oss betalar du alltid lika mycket oavsett veckodag eller tid. 

Gå inte omkring och ha ont. Akuta besvär går inte över av sig självt.  

Då är akut tandvård viktigt 

Skjut aldrig upp ett akutbesök hos tandvården. Om du drabbas av smärta i munhålan eller skadar eller slår ut tänder är det viktigt att uppsöka tandvården, då den sortens besvär inte går över av sig själva. 


Då ska du söka akut tandvård: 

- Svår och smärtsam tandvärk 
- Plågsamma och ihållande ilningar
- Visdomständer som orsakar problem
- Skadade, avslagna eller utslagna tänder
- Lossnade fyllningar eller trasiga broar

Vanliga frågor

Vi har tider avsatta dagligen för patienter som drabbas av akuta besvär. Hör av dig så hjälper vi dig att boka akut tandvård i Enköping. 

Slår du ut eller av en tand är det viktigt att få hjälp. Ju snabbare du kommer till tandläkaren desto större är möjligheten att rädda tanden. Om det är möjligt vore det bra om du kan förvara tanden i munnen eller i ett glas med mjölk på vägen till tandläkaren. 

Det är inte ovanligt att små barn skadar eller slår i sina tänder. Om ett barn slår ut en tand bör du kontakta barnets tandläkare. Kan denne inte ta emot går det bra att ringa oss för att boka en tid. Tänk på att aldrig sätta tillbaka en utslagen mjölktand i munnen då det kan skada de permanenta tänderna. 

Att dra ut en tand ska inte göra ont. Vissa upplever däremot en tandextraktion som obehagligt. 

Vi på Aqua Dental erbjuder förmånliga delbetalningslösningar, med fasta månadskostnader.

 Läs mer om våra delbetalningar.

Ja, alla våra kliniker är anslutna till Försäkringskassan.  

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Vår klinik erbjuder akut tandvård i Enköping. 

Kontakta oss

Om du har några frågor är du välkommen att ringa vårt servicecenter på 010 - 188 00 00.


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00

Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.