Behov av akut tandvård i Karlstad?

Akut tandvård när du behöver det

Det är omöjligt att planera inför akuta besök. Akuta besvär kommer alltid när de är som minst önskade. Vi har dagligen tider avsatta för akut tandvård i Karlstad och försöker alltid att hjälpa dig så fort vi kan. 

Om du råkar ut för en skadad tand eller om din mun utsätts för ett trauma är det viktigt att söka akut tandvård omgående. Om tanden har slagits av eller ut är det viktigt att ta med tanden till tandläkaren så att denne får möjlighet att sätta tillbaka tanden i munnen. Ingen jour- eller helgtaxa 

Akuta besvär kan vara oerhört smärtsamma. Vi vill inte göra situationen värre än den redan är. På Aqua Dental har vi samma priser sju dagar i veckan. Vi har tagit bort den konventionella jour- och helgtaxan inom svensk tandvård och har samma pris oavsett om du kommer till oss på en tisdag förmiddag eller en söndag kväll. 

"Jag fick ett mycket snabbt (mindre än ett dygns väntetid) proffsigt mottagande för akut problem med visdomstand."

Så fungerar akut tandvård i Karlstad

När du drabbats av akuta problem är det viktigt att träffa en tandläkare omgående. När du söker akut tandvård i Karlstad kommer tandläkaren att ställa frågor kring dina besvär. Undersökningen som görs fokuserar på området där du upplever besvär och inte på din allmänna tandhälsa. Vilka åtgärder som kommer att utföras är beroende av vilken karaktär dina besvär har. Om du lider av omfattande besvär och det finns behov av specialisttandvård kan återbesök vara nödvändigt för att få en hållbar permanent lösning. 

Vad kostar akut tandvård?

När du söker akut tandvård görs alltid en delundersökning för att en korrket diagnos ska fastställas. Vilka vidare åtgärder som är nödvändiga beror på de besvär du lider av. Kostnaderna för de olika åtgärderna skiljer sig och olika besvär kräver olika behandlingar. Vi kommer inte att inleda några åtgärder utan att du vet om det. Du får även ett kostnadsförslag innan några åtgärder inleds. På Aqua Dental har vi ingen helgtaxa vilket innebär att vi inte har någon prispåslag för akuta besök. 

Du bokar en akutid lättast genom att ringa oss på telefonnummer 010-188 00 00

Vänta inte med akut tandvård

Situationerna som kräver akutbesök hos tandläkaren är många, exempelvis: trauma mot mun, kraftiga ilningar, lagningar som släpper eller smärtsam tandvärk. Det är viktigt att träffa en tandläkare om du upplever besvär med tänder eller tandkött. 


Sök alltid akut vård vid...

- Tandvärk 
- Svåra ilningar 
- Visdomständer som besvärar
- Utslagna tänder

- Skadade tänder
- Lossnade fyllningar
- Trasig bro eller krona

Vanliga frågor

Vi kan nästan alltid ta emot dig inom ett par timmar. Vi tycker att en tillgänglig tandvård är viktig, det ska aldrig vara svårt eller problematiskt att gå till tandläkaren. Därför är det viktigt för oss att avsätta tider för akuta besvär dagligen. Som patient ska du inte behöva gå omkring och ha ont. 

Hittar du inte en ledig tid som passar dig via vår onlinebokning rekommenderar vi dig att ringa oss på 010-188 00 00. Det finns alltid en möjlighet för oss att hjälpa dig.

Om du har slagit ut en tand är viktigt att du kontaktar en tandläkare för att boka en tid. Att snabbt komma i kontakt med vården ökar dina möjligheter att rädda tanden. Förvara tanden korrekt tills dess att du träffar tandläkaren. Om det går är det bäst att förvara tanden i munnen, viktigt är då att tanden är ren.  Om det inte går är ett glas mjölk ett bra alternativ. Förvara inte tanden i ett glas med vatten, då kan tandens rot skadas.

Om ett barn slagit ut en tand ska du i första hand kontakta barnets ordinarie tandläkare. Om de inte kan ta emot er kan ni kontakta oss. I Sverige har alla barn upp till det år de fyller 23 år kostnadsfri tandvård, vilket betyder att ni inte behöver betala för besöket oavsett vilket tandläkare ni går till.  Tänk på att om barnet slagit ut en mjölktand är det viktigt att aldrig försöka sätta tillbaka tanden då det kan skada underliggande permanenta tänder. Om möjligt förvara gärna tanden i munnen eller i ett glas mjölk tills dess att ni träffar tandläkaren. 

Nej, att dra ut en tand gör inte ont. Dagens behandlingsmetoder och effektiva bedövningar gör att ingreppet inte gör ont. Det kan dock uppfattas som obehagligt. Efter en extraktion är det viktigt att följa tandläkarens rekommendationer. 

Ja. Vi erbjuder flera olika betalningsmöjligheter. Du kan antingen betala direkt, skjuta på eller dela upp betalningen med Klarna. Eller så kan du delbetala din tandvård med vårt egna avbetalningsupplägg framtaget tillsammans med Resursbank. Då erbjuder vi delbetalning till en fast månadskostnad om 300, 599 eller 999 kronor. Vid detta alternativ står Aqua Dental för räntan. 

 Läs mer om våra delbetalningar.

Ja, alla våra kliniker är anslutna till Försäkringskassan.

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Vi erbjuder akut tandvård på vår klinik i Malmö. 

Kontakta oss

Om du har några frågor eller vill boka tid är du varmt välkommen att ringa vårt servicecenter på 010-188 00 00.  


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00

Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.