Boka akuttid i Åre

Akut tandvård - året om 

Smärta, ilningar eller utslagna tänder är omöjligt att planera in och schemalägga. En olycka går inte att planera för. Vi på Aqua Dental vill göra det så enkelt som möjligt för dig när du är i behov av akut tandvård och därför har vi tider avsatta varje dag för patienter med akuta besvär. 


Samma pris alla dagar i veckan 

Vi på Aqua Dental strävar efter att göra tandvården tillgänglig. Därför har vi samma tagit bort den konventionella jour- och helgtaxan. Det innebär att det hos oss kostar lika mycket att gå till tandläkaren oavsett veckodag. 

"Jag fick ett mycket snabbt (mindre än ett dygns väntetid) proffsigt mottagande för akut problem med visdomstand."

Akut tandvård i Åre så går det till 

Om du är i behov av akut tandvård är det första du behöver göra att boka en tid. Vi har tider avsatta dagligen för att kunna hjälpa patienter med akuta besvär. När du kommer till tandläkaren kommer du att få berätta om besväret och hur du upplever att det känns. Tandläkaren kommer sedan att göra en undersökning av området för att kunna ställa en korrekt diagnos. Din allmänna munhälsa kommer inte att undersökas eller tittas på vid detta tillfälle. När du söker akut tandvård i Åre försöker vi alltid att boka in dig på en tid så fort som möjligt.


Beroende på ditt vårdbehov och dess omfattning kommer olika åtgärder att behövas. Vissa besvär kan åtgärdas permanent direkt medan andra kräver flera besök eller remiss till specialisttandläkare för att avhjälpa problemen. om dina besvär inte går att åtgärda permanent direkt så kommer du att bli erbjuden en provisorisk lösning samt smärtlindring. 

Kostnader för akut tandvård

När en patient kommer in för akut tandvård görs alltid en delundersökning för att en diagnos ska kunna ställas. De åtgärder som sedan görs för att avhjälpa problemet varierar beroende på problematik, vårdbehov, omfattning och förutsättningar. Kostnaderna för olika åtgärder varierar och därför är det svårt att säga vad den slutgiltiga kostnaden blir. 

Inga åtgärder kommer att påbörjas utan att du vet om det och du kommer att få ett kostnadsförslag att ta ställning till. På Aqua Dental har vi inte heller någon helgtaxa vilket innebär att det kostar lika mycket att komma till oss för akut tandvård på en måndag som på en söndag.

Du bokar en akutid lättast genom vår onlinebokning eller på telefonnummer 010-188 00 00

Vänta inte med akuta besök

Vissa situationer kräver akuta besök hos tandläkaren. Exempel på sådana situationer är trauma mot munnen, kraftiga ilningar, lagningar som släpper eller smärtsam tandvärk. Om du upplever den typen av besvär är det viktigt att träffa en akuttandläkare. Sök alltid akut vård vid...

- Svår tandvärk 
- Långvariga och svåra ilningar 
- Problem med visdomständer 
- Skadade eller utslagna tänder
- Lossnade fyllningar eller plomber 
- Trasig bro eller krona

Vanliga frågor

Vi har tider avsatta för akut tandvård dagligen. Vi kan nästan alltid ta emot dig inom ett par timmar. Tillgänglig tandvård är viktig och det ska aldrig vara svårt eller problematiskt att gå till tandläkaren.

Boka tid via vår onlinebokning annars rekommenderar vi dig att ringa oss på 010-188 00 00. Det finns alltid en möjlighet för oss att hjälpa dig.

Om du har slagit ut en tand är viktigt att du kontaktar en tandläkare. Att få en tid snabbt hos tandläkaren ökar dina möjligheter att rädda tanden. Om möjligt är det bäst att förvara tanden i munnen, viktigt är då att tanden är ren. Om det inte är ett glas mjölk ett bra alternativ. 

Om ditt barn slagit ut en tand bör du kontakta barnets ordinarie tandläkare. Om de inte kan ta emot er är ni välkomna att kontakta oss. I Sverige har alla barn upp till det år de fyller 23 år kostnadsfri tandvård. Det innebär att om tandvårdskliniken ni besöker är ansluten till försäkringskassan så behöver ni inte betala för besöket.

Nej, att dra ut en tand gör inte ont. Behandlingen görs under lokalbedövning. 

Ja. Vi erbjuder flera olika betalningsmöjligheter. Exempelvis kan du delbetala din tandvård med vårt Tandkonto. Vi erbjuder delbetalning till en fast månadskostnad om 300, 599 eller 999 kronor. Vid detta alternativ står Aqua Dental för räntan. 

 Läs mer om våra delbetalningar.

Ja, alla våra kliniker är anslutna till Försäkringskassan.

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Vi erbjuder akut tandvård på vår klinik i Åre. 

Kontakta oss

Om du har några frågor eller vill boka tid är du varmt välkommen att ringa vårt servicecenter på 010 - 188 00 00.  


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00

Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.