Boka tid för akut tandvård i Västerås

Lediga akuttider varje dag

Akuta besvär går inte att schemalägga och planera inför. Problem med tänderna kommer dessutom alltid olämpligt. Vi försöker planera inför dina akuta besvär och har därför avsatt tider varje dag för akut tandvård i Västerås. Med stor kapacitet, lång erfarenhet och generösa öppettider kan vi hjälpa dig när besvären uppstår. 


Ingen jour- eller helgtaxa 

Akuta besvär är jobbigt nog, det ska inte behöva kosta extra att åtgärda dem. Hos oss kostar tandvården alltid lika mycket. Som första tandvårdskedja har vi tagit bort den konventionella jour- och helgtaxan inom svensk tandvård. Det innebär att vi har samma pris sju dagar i veckan, oavsett om du söker akut tandvård i Västerås en tisdag eller en söndag. 

Akut tandvård i Västerås - så går det till

När du söker akut tandvård i Västerås försöker vi alltid att hjälpa dig som fort som möjligt. Under besöket får du träffa en akuttandläkare som inleder med att ställa frågor om dina besvär samt gör en undersökning av det område och den problemtik du söker hjälp för. Fokus under detta besök ligger på att diagnostisera och åtgärda det besvär du lider av så snabbt som möjligt.  


När du söker akut tandvård i Västerås kommer vi antingen att kunna avhjälpa ditt besvär omgående eller smärtlindra och boka in ett återbesök. Beroende på ditt besvär, kan ett återbesök vara nödvändigt för att en permanent åtgärd ska gå att genomföra. Exempelvis kan det röra sig om en rotfyllning eller ett besök hos en specialisttandläkare. Om dina besvär inte kan åtgärdas direkt kommer du att erbjudas smärtlindring och en provisorisk lösning, eftersom du inte ska behöva gå omkring och ha ont.

Så mycket kostar akut tandvård i Västerås

Det är på förhand omöjligt att uppskatta en kostnad för akut tandvård i Västerås. Den delundersökning som inleder ditt akuta besök har ett fast pris och är nödvändig för att rätt diagnos ska ställas. Det går inte att på förhand uppskatta vad akut tandvård i Västerås kommer att kosta eftersom det är beroende av vilka åtgärder som krävs. Kostnaden för de olika åtgärderna varierar och baseras bland annat på individuella förutsättningar, specifika åtgärder och behandlingens omfattning.

Under ditt besök för akut tandvård i Västerås kommer inga ingrepp att påbörjas utan att du får veta det. Du kommer även att få ett kostnadsförslag att ta ställning till. På Aqua Dental har vi ingen helgtaxa, det betyder att vi inte har någon extra kostnad för att besöket är akut, oavsett om det sker på kvällstid eller helger, något som på andra kliniker kan innebära ett tillägg på omkring 50 procent.

Du bokar enklast en tid för akut tandvård i Västerås genom vår onlinebokning eller via telefon 021 - 450 50 91

Vänta inte med besöket

Orsakerna till akut tandvård kan vara många. Exempelvis kan du ha råkat ut för slag mot tänderna, lida av ilningar, uppleva problem med lösa lagningar eller ha smärtsam tandvärkUpplever du smärta eller problematik i munhålan är det viktigt att söka hjälp omgående. Oavsett anledningen bakom problematiken är det viktigt att träffa en tandläkare. Om du träffar en akuttandläkare i ett tidigt skede kan denne åtgärda problematik så att du kan undvika onödiga utgifter och besvär.Sök alltid akut vård vid...

- Ordentlig tandvärk 
- Extrema ilningar 
- Problem med visdomständer 
- Skadade eller utslagna tänder
- Lossnade fyllningar eller plomber 
- Trasig bro eller krona

Vanliga frågor

På Aqua Dental har vi dagligen tider avsatta för akut tandvård i Västerås. Vi kan oftast ta emot dig inom ett par timmar. Vi tycker att det är viktigt att det är enkelt att gå till tandläkaren. Om du inte hittar en ledig tid i vår onlinebokning är du välkommen att ringa oss på 010-188 00 00. Vi gör alltid vårt yttersta för att hjälpa dig så fort som möjligt. 

När du har slagit av eller slagit ut en tand är viktigt att du kontaktar en tandläkare. Ju snabbare du träffar en tandläkare desto mer ökar dina chanser att rädda tanden. I väntan på din tid är det viktigt att du hanterar tanden så korrekt som möjligt. Om det går är det bäst att förvara tanden i munnen, då är det dock viktigt att tanden är ren. Om det inte går att ha den i munnen är ett glas mjölk det näst bästa alternativet. Många tror att ett glas med vatten är ett bra förvaringsställe men vattnet kan skada tandens rötter. 

Om det är ett barn som slagit ut en tand ska du i första tand ta kontakt med barnets tandläkare. Om de inte har möjlighet att ta emot er, eller om ni redan är listade hos Aqua Dental, kan ni självklart ringa oss. Barn upp till 23 år har kostnadsfri tandvård i Sverige, oavsett till vilken tandläkare ni går. 

Om det är en mjölktand som slagits ut är det viktigt att inte försöka sätta tillbaka tanden eftersom den då kan skada den permanenta tanden under. Om det är en permanent tand som skadats bör den rengjord förvaras i barnets mun eller i ett glas med mjölk. Tänk på att inte förvara tanden i ett glas med vatten då tandens rot riskerar att skadas. 

Nej, det gör inte ont att dra en tand. De effektiva behandlingsmetoderna som finns i dag kombinerat med den smärtlindring som erbjuds gör ingreppet smärtfritt. Det kan däremot upplevas som obehagligt. Mindre blödningar och en viss svullnad uppstå efter en extraktion. Dessa är inget skäl till oro och är övergående.

Ja. På Aqua Dental erbjuder vi olika betalningsalternativ. Du kan betala med Klarna eller dela upp din betalning via vårt egna avbetalningsupplägg (Resursbank). Då kan vi erbjuda förmånlig delbetalning till en fast månadskostnad om 300, 599 eller 999 kronor. Vid delbetalning med fastmånadskostnad står Aqua Dental för räntan.

 Läs mer om våra delbetalningar.

Ja, alla Aqua Dentals kliniker är anslutna till Försäkringskassan.  Hos oss kan du alltså använda ditt tandvårdsbidrag och du täcks av högkostnadsskyddet. 

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Vi erbjuder akut tandvård i Västerås. Vi har möjlighet att ta emot patienter med akuta besvär varje dag. 

Kontakta oss

Om du har några frågor eller vill boka tid är du varmt välkommen att ringa vårt servicecenter på 021 - 450 50 92.  


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00

Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.