Boka akut tandvård i Mölndal

Tider avsatta för akut tandvård 

Akuta tandvårdsbesvär går inte att planera in i kalendern eller schemalägga när det passar in. Därför vill vi göra det så enkelt som möjligt för dig när du behöver vår hjälp. Vi har tider avsatta varje dag för att patienter i behov av akut tandvård i Östersund. Vi kan hjälpa dig snabbt. Tandvård när du behöver det. 


Borttagen helgtaxa 

Eftersom det är viktigt för oss att tillgängliggöra tandvården har vi valt att ta ta bort den konventionella jour- och helgtaxan. För dig som patient innebär det att det kostar lika mycket att gå till tandläkaren på en söndag som på en tisdag. 

"Jag fick ett mycket snabbt (mindre än ett dygns väntetid) proffsigt mottagande för akut problem med visdomstand."

Hur går det till på ett akutbesök

Om du bokar tid för akut tandvård i Mölndal kommer du att få träffa en tandläkare som fokuserar på orsaken till ditt besök. Behandlaren kommer att ställa frågor och du kommer att få berätta om dina besvär. Undersökningen som följer kommer att fokusera på området du besväras av. Efter det kommer en diagnos att ställas och en behandlingsplan tas fram. När du söker akut tandvård i Mölndal har vi som målsättning att hjälpa dig så fort som möjligt. 


De åtgärder som behövs varierar och är baserade på ditt vårdbehov. Viss problematik kan avhjälpas direkt på kliniken medan andra besvär kräver återbesök eller en remiss till en specialisttandläkare. Om återbesök krävs för en permanent lösning kommer vi att erbjuda dig en provisorisk lösning och smärtlindring. 

Så mycket kostar akut tandvård

Det är på förhand svårt att uppskatta vad ett akut tandvårdsbesök kostar. Det första som görs är en delundersökning för att ditt vårdbehov ska kunna fastställas. Efter det skiljer sig åtgärderna som behövs eftersom olika akuta besvär kräver olika typer av behandlingar. Det gör att kostnaderna för ett akutbesök varierar. Vissa åtgärder går att genomföra på en gång medan andra kräver provisoriska lösningar och återbesök. Även typ av problematik, omfattning på besvären, åtgärdstyper och dina individuella förutsättningar påverkar kostnaden.


När tandläkaren har fastställt vad för typ av behandling du behöver kommer du att få ett kostnadsförslag att ta ställning till. Inga åtgärder kommer att påbörjas utan ditt samtycke.

Du bokar en akutid antingen genom vår onlinebokning eller på telefonnummer 010-188 00 00

Vänta inte med akutbesöket

Det är viktigt att inte dra sig för att gå till tandläkaren, om du upplever smärta eller besvär i munhålan ska du inte vänta med att boka en akut tandläkartid. Även om du kan uppleva att smärtan varierar så går inte tandvärk över av sig självt. Det finns även andra sorters besvär som kräver akut tandvård. Det kan exempelvis vara trauma mot munnen, långvariga ilningar, trasiga lagningar eller svullnad. 


Sök alltid akut vård vid...

- Svår tandvärk 
- Långvariga och besvärande ilningar 
- Visdomständer som orsakar problem
- Utslagna tänder
- Skadade tänder
- Lagningar som lossnar
- Trasig bro eller krona

- Svullnad i munhålan

Vanliga frågor

På Aqua Dental har vi dagligen avsatta tider för patienter som är i behov av akut tandvård och vi kan nästan alltid ta emot dig inom ett par timmar. För oss är det viktigt att erbjuda en tillgänglig tandvård, det ska aldrig vara svårt eller problematiskt att gå till tandläkaren. Problem med munhåla och smärta i tänder är jobbigt nog som det är. Vi vill göra det enkelt för dig att få hjälp. 

Snabbast går det att boka tid via vår onlinebokning men om du inte hittar en tid som passar rekommenderar vi dig att ringa oss på 010-188 00 00. Det finns alltid en möjlighet för oss att hjälpa dig.

Om du har slagit ut en tand är det viktigt att snabbt komma i kontakt med din tandläkare. Det ökar dina möjligheter att rädda tanden. Om möjligt förvara den utslagna tanden i munnen tills dess att du kommer till en tandläkare. Det är då viktigt att tanden är riktigt ren. Om det inte går att förvara tanden i munnen är ett glas mjölk det näst bästa alternativet. Förvara aldrig din tand i ett glas med vatten då det kan skada tanden rot. 

Om ditt barn har skadat sig i munnen ska du alltid kontakta barnets tandläkare i första hand. Viktigt att tänka på är att aldrig sätta tillbaka en utslagen mjölktand då det kan skada de underliggande permanenta tänderna.

Nej, det gör inte ont att dra ut en tand eftersom behandlingen görs under lokalbedövning.

På Aqua Dental erbjuder vi våra patienter olika alternativ när det kommer till betalning. Du kan välja att betala direkt, skjuta upp din betalning eller dela upp den. Vi erbjuder även ett fördelaktigt delbetalningsalternativ som är framtaget tillsammans med Resursbank. Då erbjuds du som patient en fast månadskostnad på 300, 599 eller 999 kronor. Denna delbetalningslösning är räntefri då vi på Aqua Dental står för räntan. 

 Läs mer om våra delbetalningar.

Ja, alla våra kliniker är anslutna till Försäkringskassan.

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Vi erbjuder akut tandvård på vår klinik i Mölndal Galleria. Du hittar kliniken på Barnhemsgatan 22.

Kontakta oss

Om du har några frågor eller vill boka tid är du varmt välkommen att ringa vårt servicecenter på 010 188 00 00.  


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00

Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.