Allmäntandvård

Med allmäntandvård avses alla de vanliga ingrepp och undersökningar som vi oftast associerar med tandläkarbesök. Det kan vara regelbundna undersökningar, förebyggande behandlingar, rotfyllningar, lagningar eller tandutdragningar. 

Regelbundna årliga undersökningar hos tandläkare och tandhygienist är en grundsten för god tandhälsa. Vårt mål är att även de som vanligtvis känner obehag inför tandläkarbesök ska få en angenäm upplevelse. Därför har vi kompetent, erfaren personal som sätter ditt välbefinnande i fokus och alla våra kliniker är utformade för att skapa en så lugn och avslappnande atmosfär som möjligt.

Precis som i all vår vård står kvalitet i fokus för den allmäna tandvården. Det innebär att alla undersökningar, lagningar, rotfyllningar och tandutdragningar alltid utförs av erfaren och kompetent personal med hjälp av den senaste tekniken.

Så går en undersökning till 

I en basundersökning på Aqua Dental ingår en noggrann genomgåg av din mun och dina tänder. Den behandlande tandläkaren går igenom och tittar på dina tänder och ditt tandkött för att se över din munhälsa samt leta efter synliga skador som exempelvis karies, plack, förändringar på slemhinnorna eller om det finns någonting som tyder på sjukdom i munhålan. I undersökningen ingår fyra röntgenbilder för att komplettera undersökningen och som gör det möjligt för tandläkaren att upptäcka eventuell problematik som inte går att se med blotta ögat. Om din tandläkare skulle upptäcka någonting som kräver uppföljning eller behandling kommer du att informeras och konsulteras. Inget ingrepp kommer att påbörjas utan att du gett ditt godkännande. 


Tandläkaren berättar om undersökningen

Till det att ditt barn fyller 23 år så tillhör de barntandvården. Det innebär att tandvården är kostnadsfri. Det fria vårdvalet innebär att du kan välja att söka tandvård för dig och ditt barn på vilken tandvårdskedja du vill, förutsatt att de har avtal med ladnstinget. Det innebär alltså att ditt barns tandvård är kostnadfri även hos oss. 

Det allmänna tandvårdsbidraget är en del av tandvårdsstödet och kan användas som delbetalning för din tandvård. Du får bidraget den 1 juli varje år och om du inte använder det går bidraget att spara upp till två år. Patienter mellan 24 och 29 år får 600 kronor i bidrag varje år. Patienter mellan 30 och 64 år får 300 kronor varje år. Från 65 år och uppåt är bidraget åter 600 kronor om året. 

Undrar du över något eller vill du boka en tid? Fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort.

Information om artikeln

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.