Ditt barn är välkommet till oss. Ge ditt barn de bästa förutsättningarna och gå regelbundet till tandläkaren. Tillsammans med oss kan ditt barn få friska tänder och en trygg start inom tandvården. Barn- och ungdomstandvården är kostnadsfri upp till 23 års ålder, enligt avtal med Stockholms läns landsting, undantaget är rent estetisk tandvård, som exempelvis tandblekning. Berätta gärna om ditt barn känner oro inför besöket när ni bokar tiden, så kan vi anpassa behandlingen då våra tandläkare är vana att ta hand om barn som besväras av tandläkarskräck. 

Vi tar emot barnpatienter på våra kliniker i Stockholm men har just nu inte möjlighet att ta emot barnpatienter i Göteborg.  

Vill du boka tid eller har du några frågor?

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig så snart vi kan.
Jag godkänner att ni sparar mina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals policy


Aqua Dental gör nu en satsning på barntandvård. I Sverige är tandvården avgiftsfri till och med 23 års ålder, det gäller även hos Aqua Dental.  Barntandvården är viktig eftersom den ofta formar ditt barns munhälsa senare i livet. Målsättningen är att genomföra ett arbete som leder till en positiv inställning till tandvården både hos barn och ungdomar. 

– Vi arbetar självklart för att ditt barn ska få så bra tandvård som möjligt och därmed inse att tandvården inte är vad många tror att den är, säger Maria Jarkander, specialist inom barn- och ungdomstandvård. 

Hos oss finns allt från tandläkare till tandhygienister och specialister inom alla områden. Maria är specialist inom barn- och ungdomsvård. Hon har länge arbetat med barn som remitterats till henne på grund av speciella omständigheter. Det kan vara tandläkarskräck, vissa funktionsnedsättningar och ibland grov karies.

Från tre års ålder brukar barn i Sverige erbjudas en regelbunden undersökning. Barn i Sverige har i allmänhet så pass bra tandhälsa att de behöver komma vartannat år, men om ytterligare behov finns kallas barnet oftare. 

Även barn kan vara i behov av akut tandvård. Det kan bero på att ditt barn ramlat eller slagit i sina tänder. Då kan det vara betryggande att veta att vi på Aqua Dental reserverar tider för akuta behov, vilket innebär att vi oftast kan erbjuda dig och ditt barn en tid samma dag som ni kontaktar oss. 

Remiss till specialisttandvård

Ditt barn är alltid välkommet till Aqua Dental. Antingen om du söker dig direkt till oss eller om du blir remitterad till oss från en annan tandläkare som anser att ditt barn är i behov av våra specialisters vård. Ibland kan ditt barn också bli remitterad till oss via sin läkare då försämrad munhälsa kan vara relaterat med vissa sjukdomar och mediciner.

För dig som är remitterad

Om ditt barn blir remitterat till vår pedodontist Maria Jarkander kommer ni att kontaktas för att boka in ett första besök. Vid det första besöket sker oftast inte någon behandling utan Maria lägger upp en plan i samtycke med dig och/eller ditt barn, beroende på barnets ålder. Behandlingsplanen baseras på en noggrann undersökning i kombination med barnets tidigare erfarenheter av tandvården.

Tandreglering för barn

Ibland krävs tandreglering på grund av ett snett leende eller en bristande bettfunktion. Ibland kan det behövas för att tänderna sitter snett, vilket kan leda till att munnen blir svår att rengöra. Det är till fördel att åtgärda problemen i ung ålder för att slippa allvarligare problem i framtiden. Detta kan du nu göra på våra kliniker i Stockholm. 

I Sverige betalar Landstingen den mesta tandvården för barn och ungdomar. Detta gäller även tandreglering för dem som bedöms vara i behov av det. Alltså är du välkommen till oss om ditt barn varit på konsultation hos en annan tandläkare som bedömt att ditt barn är i behov av tandreglering, men ni önskar utföra ingreppet hos oss. Du kan givetvis också kontakta oss om ditt barn inte blir remitterad en tandreglering men ni vill bekosta den själv.

Vi på Aqua Dental har specialister inom området. Vi har även tandläkare som är specialiserade på olika metoder av tandreglering. Vi använder oss av de mest moderna metoderna. Av den anledningen kan vi helt befogat säga att vi arbetar för att ge ditt barn den bästa möjliga behandlingen. 

Tandregleringscheck

Vissa barns och ungdomars bettfel graderas till allvarligare och dessa kan bli tilldelade en tandregleringscheck. Det innebär att du och ditt barn har möjlighet att välja en auktoriserad klinik som känns rätt för ditt barn. Aqua Dental är en auktoriserad kedja och därför kan vi hjälpa ditt barn med allvarligt bettfel. 

Vill du boka tid eller har du några frågor?

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig så snart vi kan.
Jag godkänner att ni sparar mina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals policy


Träffa vår pedodontist Maria Jarkander

Maria Jarkander är specialist inom barn- och ungdomstandvård. Hon är den som kommer att leda Aqua Dentals satsning på barntandvård. Maria är utbildad på Karolinska Institutet och vidareutbildade sig sedan på Eastmann institutet. Hon har nu arbetat som specialist sedan 2011  och har även forskat på frätskador på barn- och ungdomars tänder.  

På Aqua Dental arbetar vi för att du som patient alltid ska känna dig trygg hos oss och Maria är en del av detta arbete. Hon har god erfarenhet av att vårda barn och ungdomar som remitterats till henne med önskan om en anpassad tandvårdsupplevelse. Närheten till övriga specialister på Aqua Dental gör att ditt barn kommer att få vård i toppklass.

  mottagningsrum Aqua Dental

  Aqua Dental Express - Sveriges smartaste klinik

  Nu öppnar Aqua Dental Express, Sveriges smartaste tandläkarklinik där allting sker på dina villkor. Boka en tid när du själv vill ha den och slipp långa väntetider och onödiga återbesök.  Läs mer

  Akutbesöket gjorde att Carina fann ny tandläkare

  Akutbesöket gjorde att Carina fann ny tandläkare

  Akutbesöket ledde till en bra kontakt med hennes nya tandläkare. Nu kan hon inte tänka sig att gå till någon annan. Läs mer

  Under hela barndomen samt även i det vuxna livet har Israa Daklallah

  Lasertandvård blev räddningen för Israa

  Under hela barndomen samt även i det vuxna livet har Israa Daklallah lidit av tandvårdsrädsla. Inför varje tandläkarbesök har hon känt ångest och oro. När hon blev upplyst om att det fanns en metod som heter lasertandvård och testade den blev upplevelsen hos tandläkaren någon helt annan. Hur hörde du talas om Aqua Dental och våra… Läs mer

  Aldrig mera hål – 4 tips för hur du

  Aldrig mera hål – 4 tips för hur du undviker hål i tänderna

  Hål i tänderna eller karies som det också heter är ett av de allra vanligast tandproblemen. Hålen är ofta svåra att upptäcka i tid men med regelbundna kontroller, rätt kost och rätt rengöring håller du tänderna friska. Läs mer

  Tandläkarens 5 tips för att bota dålig andedräkt

  Tandläkarens 5 tips för att bota dålig andedräkt

  Dålig andedräkt drabbar de flesta då och då. Oftast beror det på att man ätit kryddstark mat, rökt eller druckit alkohol och lukten försvinner vid tandborstning. Men för en halv miljon svenskar är dålig andedräkt ett långvarigt problem som kan få konsekvenser för deras sociala liv och livskvalitet. Läs mer

  Agnesdahlstrandrudin

  5 tips för friska tänder livet ut – tandläkaren berättar

  Vill du slippa dyra och obehagliga tandproblem? Här är fem enkla vardagsknep som hjälper dig att hålla munnen frisk hela livet. De flesta av oss tänker inte så mycket på vår munhälsa förrän vi får problem. Som tur är så finns det faktiskt enkla vardagsknep som hjälper dig undvika problemen innan de dyker upp. Genom… Läs mer