Lediga tider i Stockholm

Förebyggande tandvård

Tandhygienisten arbetar förebyggande och långsiktigt med din munhälsa. Utöver en grundlig rengöring av din mun, där till exempel plack och tandsten avlägsnas, hjälper våra tandhygienister dig med utbildning och individanpassade hygienrutiner så att du på egen hand kan fortsätta förebygga karies och andra munsjukdomar.

Om du besväras av missfärgade tänder är det även våra tandhygienister som hjälper dig med tandblekning, antingen på  klinik och eller skenor i hemmet.

Du träffar erfarna och duktiga tandhygienister på alla våra fjorton kliniker i Stockholm. Du bokar en tid snabbt och enkelt online eller genom att ringa vårt servicecenter på 010-188 00 00.

        

"Hörde talas om er tandhygienist Sandra S på jobbet och tänkte testa. Wow, säger jag. Hon är så bra".

Tandvårdsrädd?

Om du besväras av tandvårdsrädsla kan det vara tryggt att veta vi har lång erfarenhet av att bemöta och behandla patienter som känner samma oro. Genom specialistkunskap, utbildningar och omsorgsfull vård har vi lyckats lindra - om inte helt råda bot - på många patienters rädsla. Berätta gärna om din oro i samband med din bokning så anpassar vi besöket därefter.

Slipp tandläkaren

För dig som vill slippa gå till tandläkaren ofta eller undvika akuta tandvårdsbesök är det fördelaktigt med regelbundna besök hos din tandhygienist. Tandhygienistens kanske viktigaste roll är nämligen förebyggande tandvård för att minimera risken för munrelaterade sjukdomar såsom tandlossning och karies. Regelbundna besök hos tandhygienisten kan alltså spara dig både tid, pengar och tänder.

Du bokar tid lättast genom vår onlinebokning. Hittar du inte den tid du söker, eller vill ha personlig service? Ring oss på 010-188 00 00

Tandvård med kvalitet

Vi arbetar alltid utifrån målet att erbjuda Sveriges bästa tandvård. Det innebär bland annat du att får högsta kvalitet till rätt pris när du besöker oss. Med en genomgående hög standard - både vad gäller personal, utrustning och behandlingar - kan du förvänta dig goda hållbara resultat som minimerar risken för komplikationer och återbesök. 


Därför ska du gå till tandhygienisten

 Du får en grundlig rengöring av din mun
 Lämnar en fräsch och frisk känsla

 Potentiella munsjukdomar kan upptäckas och behandlas i ett tidigt stadie
 Förebygger missfärgningar, dålig andedräkt och kariesangrepp
 Du får information om hur du med rätt teknik och verktyg kan bibehålla en god munhälsa
 I längden brukar det spara dig både pengar, tid och besvär

 

Vanliga frågor

Ett besök hos tandhygienisten brukar i regel kosta någonstans mellan 1400 och 1800 kronor. Priset varierar lite beroende på hur omfattande dina problem är. Besöket innefattar oftast tre åtgärder vilka är parodontal undersökning, sjukdomsbehandling samt information och instruktion vid sjukdom. Att dessa tre åtgärder ingår i ett besök hos tandhygienisten är ett centralt beslut taget av Tandvårds - och läkemedelsförmånsverket (TLV) och är inget vi som vi på Aqua Dental kan påverka.

 Läs mer om våra priser.

Hur ofta du bör besöka en tandhygienist är svårt att ge ett direkt svar på då förutsättningarna är individuella. Varje person bör gå minst vartannat år, medan vissa behöver gå minst en gång i halvåret.

Fråga därför din tandläkare eller din tandhygienist, och be dem kalla dig med den kontinuitet du behöver för att upprätthålla en god munhälsa.

 Klicka här för att boka en tid online.

Det kan vara svårt att veta om du ska boka tid hos en tandläkare eller tandhygienist. Enkelt förklarat skulle man kunna säga att en tandläkare jobbar övergripande med att undersöka munnen och ställa diagnoser, samt besluta om eventuella behandlingar som kan begövas. En tandläkare gör exempelvis lagningar, drar ut tänder och genomför rotfyllningar.

Tandhygienisten arbetar främst i förebyggande syfte och hjälper dig att förhindra uppkomsten av karies, tandlossning och andra munsjukdomar. Tandhygienister tar bland annat bort tandsten och plack samt lackar dina tänder med fluor. Du kan även bleka och saltblästra tänderna hos en tandhygienist.

Om du har friska tänder och går på regelbundna undersökningar kan det vara så att du blir kallad till en tandhygienist istället för en tandläkare. .

Din tandhygienist kan också informera dig om du har något område som du bör lägga extra tid på, där exempelvis din tandborstning varit bristfällig. Om det ändå skulle visa sig att du plötsligt drabbats av exempelvis karies ser din tandhygienist till att du får träffa en tandläkare.

För att bleka dina tänder krävs det att du gjort en basundersökning det senaste halvåret och att undersökningen visade att din mun är frisk. Om du har något problem, exempelvis karies eller inflammerat tandkött, måste det åtgärdas innan blekningen genomförs.

När det sedan är dags för att bleka tänderna finns det tre alternativ av blekningar. En som endast görs på klinik, en du själv gör hemma med gjutna skenor från oss, och en där du kombinerar hemmablekning och klinikblekning.

Ja, på våra kliniker i Stockholm är barn varmt välkomna. Det krävs dock att ditt barn är listat hos oss. I Sverige är alla barn berättigad kostnadsfri tandvård till och med det år barnet fyller 23.

Om du vill lista ditt barn hos är du välkommen att ringa på 010-188 00 00.

Vi är anslutna till Försäkringskassan. Fördelarna för dig som patient är att du kan använda ditt allmänna tandvårdsbidrag hos oss, samt att din behandling täcks av Högkostnadsskyddet.

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Våra kliniker

Vi finns åtta olika adresser i Stockholm och du träffar duktiga tandhygienister på alla kliniker.

Kontakta oss

Om du har några frågor eller vill boka tid är du varmt välkommen att ringa vårt servicecenter på 010-188 00 00.  


Telefontider

Måndag - Torsdag: 07:30 - 19:00

Fredag: 07:30 - 16:30 
Lördag - Söndag: 08:00 - 16:00


Välj stad

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.