Tandimplantat Uppsala

Saknar du tänder och vill ersätta dem? På Aqua Dental arbetar några av landet främsta implantatspecialsiter och vi kan hjälpa dig att ditt leende tillbaka.

För de som har förlorat en eller flera tänder är tandimplantat ett populärt alternativ. Det är en fast lösning som både ser ut och känns som en riktig tand.

Det blir allt vanligare att ersätta förlorade tänder med hjälp av implantat. Tandimplantat är en behandling där skruvar, vanligtvis gjorda av titan, som fästs i käkbenet. Skruvens syfte är att fungera som tandens rot. Hur många implantat som behövs är beroende av hur många tänderna som ska ersättas. Det går att ersätta enstaka tänder eller flera tänder i rad.


Så fungerar tandimplantat i Uppsala

Hos oss på Aqua Dental kan du få med tandimplantat i Uppsala. Här får du träffa några av Uppsalas främsta specialisttandläkare och nischade implantattandläkare. För att kunna leverera tandvård av högsta kvalitet kombinerar vi den mest moderna tekniken med välbeprövade metoder och tandläkarens kompetens.


Boka tid – konsultation för tandimplantat i Uppsala

Om du funderar på om tandimplantat är ett alternativ för dig är det första du behöver göra att boka tid för en konsultation på vår klinik i Uppsala. En konsultation är ett första inledande möte där du träffar en behandlare, genomgår en undersökning och om behov finns även tar en panoramaröntgen. Under detta första möte diskuterar du och tandläkaren ditt vårdbehov, och tittar på dina individuella förutsättningar och förväntningar på resultatet. Ni kommer även att titta på behandlingsmetoder och du får tillfälle att ställa frågor. Tandläkaren kommer under detta tillfälle att ge en ungefärlig kostnadsbild och en uppskattad behandlingstid.


Förbehandling sätter grunden

När du varit på din konsultation och beslutat dig för att investera i dig själv och gå vidare med en tandimplantatsbehandling är fastställs din behandlingsplan. Eventuella förbehandlingar inleds. Den inledande behandlingen är ett viktigt steg för att säkerställa att du är frisk i munhålan när implantaten ska fästas i käkbenet.


Behandling med tandimplantat

När alla förbehandlingar är avslutade och du är frisk i munnen kan implantatskruvarna fästas. Detta görs under ett kirurgiskt ingrepp med lokalbedövning. Tandköttet viks åtsidan så att tandläkaren kan fästa skruvarna direkt i benet. Det vanligaste materialet på skruvarna är titan, vilket beror på att titan är en metall som tas emot av kroppens vävnader. Till slut växer skruven samman med käkbenet. När läkningsperioden är över kan kronan, ofta gjord av porslin, fästas på skruven.

Boka tid för en implantatkonsultation

Allt du behöver göra är att anmäla ditt intresse nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort. 

Tandimplantat i Uppsala: Här är fördelarna

Att ersätta förlorade eller skadade tänder med tandimplantat har många fördelar.


Ingen oro för att tänderna ska ramla ut

Att förlora tänderna påverkar den drabbade både psykiskt och fysiskt. Tandimplantat är en behandling som ger ett fast resultat. Det innebär att implantatstödda kronor sitter fast i käken och riskerar inte att lossna eller ramla ut. Något som många med avtagbara proteser oroar sig för.


Inget karies med tandstödda kronor

När du ersätter förlorade tänder med tandkronor av porslin eller komposit kan tanden inte drabbas av kariesattacker eftersom materialet inte är biologiskt. Det är däremot oerhört viktigt att vara noggrann med din munhygien för att upprätthålla en god munhälsa.


Tandimplantat i Uppsala – en lösning för alla

Det finns ingen övre åldersgräns för när en tandimplantatsbehandling slutar vara lämplig. Du kan ersätta tänder som är skadade eller som har lossnat med tandimplantat oavsett ålder. Det som är avgörande för om implantat är en lämplig behandling är hur situationen i munnen ser ut samt om andra medicinska faktorer. Även om det inte finns en övre åldersgräns finns det en undra gräns då käken måste ha vuxit klart för att det ska gå att sätta ett tandimplantat.


Ser ut och känns som en tand

En implantatstödd krona känns och ser ut som dina vanliga tänder. På så sätt blir det ett estetiskt tilltalande alternativ.


Patienten i fokus i Uppsala

På Aqua Dental står du som patient i fokus. Vi vill att det ska vara enkelt för dig att gå till tandläkaren. Vi har öppet 365 dagar om året och här i Uppsala erbjuder vi all form av tandvård. Vi vill göra det mer tillgängligt för alla att gå till tandläkaren och vi har dessutom tagit bort kvälls- och helgtaxan, så det kostar lika mycket att gå till tandläkaren på en tisdag som på en söndag.

Erfarenhet och garanti

Den främsta garantin för en lyckad behandling är valet av tandläkare. En tandläkare med lång erfarenhet som arbetar mer eller mindre uteslutande med tandimplantatsbehandlingar är den bästa garantin. Valet av tandläkare är viktigt för slutresultatet. Våra tandläkare har stor erfarenhet av tandimplantat i Uppsala. 


Eftersom vi är stolta över våra behandlingar och tror på den tandvård vi bedriver kan vi på Aqua Dental utlova generösa garantier till våra patienter. Gällande implantatprotetik som är genomförd hos oss erbjuder vi fem års garanti. Samma garanti gäller på tandstödd protetik.


Vad kostar en behandling med tandimplantat i Uppsala

Vi erbjuder tandimplantat i Uppsala till konkurrenskraftiga priser. Kostnaden för en tandimplantatsbehandling går inte att säga utan att en undersökning genomförs då kostnaden baseras på individuella vårdbehov, patientens förutsättningar och dessutom vilka förväntningar som finns på resultatet. En behandling av denna sort kan täckas av tandvårdsstödets högkostnadsskydd. För att få en korrekt kostnadsbild behövs en konsultation och undersökning. 


Delbetalningslösningar

För oss på Aqua Dental är det viktigt att erbjuda tillgänglig tandvård. Därför erbjuder vi våra patienter en förmånlig delbetalningslösning. Du kan delbetala din tandvård med en fast månadskostnad hos oss. Betala antingen 300 kronor, 599 kronor eller 999 kronor per månad. Helt räntefritt. 


Specialister på Tandimplantat i Uppsala:

På Aqua Dental i Uppsala arbetar vi regelbundet med tandimplantat. Våra tandläkare har lång erfarenhet, stor kunskap och arbetar med den senaste tekniken. Allt för att kunna erbjuda dig den bästa möjliga vården. Kliniken i Uppsala är modernt utrustad och hos oss är personlig service en stor del av verksamheten.

Information om artikeln

Mer om tandimplantat

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.