Tandimplantat Åre

Om du har förlorat tänder behöver du ersätta dem. På Aqua Dental har vi kan hjälpa dig att hitta det alternativ som är bäst för dig. 

Om du slagit ut eller på grund av andra orsaker har förlorat tänder behöver du ersätta dem. Det finns olika alternativ att välja bland men tandimplantat blir en allt mer vanlig lösning. Denna fastsittande lösning är ett alternativ som gör att tänderna både ser ut och känns som övriga tänder. 


Den metod som på senare tid vuxit ordentligt i popularitet är tandimplantat. Det en faststittande metod där resultatet både är funktionellt och estetiskt tilltalande. Denna behandling består av en skruv som fästs i käkbenet. Skruven, som oftast är gjord av titan, ersätter tandroten. Beroende på om du ska ersätta en enskild tand eller flera tänder behövs olika många skruvar fästas. På dessa skruvar kan man sedan sätta enskilda kronor eller exempelbis en brygga. 


Tandimplantat i Åre: Behandlingen steg för steg 


Du kan få hjälp med behandlingar med tandimplantat i Åre. På kliniken kommer du att träffa några av Jämtlands främsta specialisttandläkare och implantattandläkare. På vår klinik i Åre kombinerar vi den senaste tekniken med välbeprövade metoder, tandläkarens kunskap och erfarenhet med personlig service för att du ska få bästa tänkbara behandling med långvariga och hållbara resultat. 

´

Steg ett: Konsultation

När du är intresserad av tandimplantat är det första steget att boka in en konsultation för tandimplantat i Åre. På plats kommer du att träffa en tandläkare, berätta om ditt vårdbehov, dina förväntningar och ni kommer även att gå igenom dina individuella förutsättningar. Under detta konsultationstillfälle kommer tandläkaren även att göra en undersökning och om behov finns ta en panoramaröntgen. Du kommer även att få ta del av en kostnadsbild. 


Steg två: Förbehandlingar

Innan en behandling med tandimplantat kan påbörjas är det viktigt att se till att du är frisk i munhålan. När din behandlingsplan satts upp kommer du även att inleda de förbehandlingar som kan behövas. Dessa inledande behandlingar görs för att se till att du är helt frisk i munnen när implantatskruvarna ska fästas. 


Steg tre: Implantatbehandlingen kan påbörjas

När alla förbehandlingar är avslutade kan skruvarna fästas i käkbenet. Det görs under ett kirurgiskt ingrepp med lokalbedövning. Skruvarna är oftast gjorda av titan, vilket är den metall som kommer tar emot och som tillslut växer ihop med käkbenet. 


Steg fyra: Läkning och kronor

När implantatskruvarna läkt ihop med käkbenet kan porslinskronorna eller kronan fästas på skruvarna. 

Boka din tid för en implantatkonsultation i Åre

Nyfiken på tandimplantat? Anmäl ditt intresse nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort. 

Tandimplantat i Åre: fördelar 

Att behandlas med tandimplantat har flertalet fördelar. Vi listar de största fördelarna här: 


  • Slipp all oro

Med hjälp av tandimplantat som är en fastsittande lösning är slipper du all psykisk påfrestning som exempelvis en avtagbar protes kan orsaka, De implantatstödda kronorna är fastsittande och kan inte ramla ut vid exempelvis måltider. Det betyder att du inte behöver oroa dig för vad du äter eller att tänderna ska lossna i tid och otid.


  • Inget karies

De implantatstödda kronorna som är konstgjorda kan inte drabbas av kariesangrepp. Du måste däremot vara noggrann med din munhygien även om du har ersatt flertalet tänder med porslinskronor då kringliggande tänder, ditt tandkött eller andra slemhinnor kan drabbas.


  • Ålder påverkar inte behandlingen

För att behandlas med tandimplantat finns ingen övre åldersgräns. Du kan alltså ersätta skadade eller förlorade tänder med tandimplantat oavsett hur gammal du är. Det som är viktigt är att du har rätt förutsättningar i munhålan. Den restriktion som finns är att käkarna måste ha vuxit färdigt för att en behandling med tandimplantat ska vara korrekt. 


  • Estetiskt tilltalande 

En behandling med tandimplantat både ser ut och känns som dina riktiga tänder. Om man inte vet om att du har tandimplantat är det ytterst svårt att se skillnad på dina riktiga tänder och kronorna. 


Hos oss står patienten i fokus

Vi på Aqua Dental är inte bara en landets största tandvårdskedjor, vi är även en av landets trevligaste. Hos oss är det viktigt att tandvården är tillgänglig och att du tycker att det är enkelt att gå till tandläkaren. Vi har öppet 365 dagar om året och har tagit bort den konventionella helgtaxan, det kostar allt lika mycket att gå till tandläkaren på en söndag som på en tisdag. 


Våra garantier 

Vi på Aqua Dental tycker att det är viktigt att våra behandlingar håller hög kvalitet. En erfaren tandläkare med hög lyckandefrekvens är den bästa garantin för en lyckad tandimplantatbehandling. Det innebär att en tandläkare som har lång erfarenhet och som mer eller mindre uteslutande arbetar med tandimplantat har en större lyckandefrekvens än de som endast fäster tandimplantat ibland. Ditt val av tandläkare är därför viktigt och kommer att påverka ditt slutresultat. 


På Aqua Dental är vi stolta över våra behandlingar. Vi är därför trygga i att utlova generösa garantier. På implantatprotetik, genomförd hos oss, erbjuder vi fem års garanti. Detsamma gäller på tandstödd protetik. Gällande avtagbar protetik erbjuder ett års garanti. 


Priser på tandimplantat i Åre

Det är viktigt för oss att erbjuda tandimplantat i Åre till konkurrenskraftiga priser. Vad din behandling kommer att kosta går dock inte att uppskatta på förhand. Din slutgiltiga kostnad kommer baseras på behandlingens omfattning, individuella förutsättningar, vårdbehov och dina förväntningar. En tandimplantatsbehandling kan täckas av högskostnadsskyddet, Ett korrekt prisförslag kan ges efter att en konsultation och undersökning har genomförts. 


Tillgänglig tandvård med fördelaktiga delbetalningslösningar

På Aqua Dental eftersträvar vi att kunna erbjuda våra patienter tillgänglig tandvård. Vi erbjuder därför en förmånlig delbetalningslösning. Du kan hos oss välja att delbetala din tandvård med en fast månadskostnad på antingen 300 kronor/månad, 599 kronor/månad eller 999 kronor/månad. Helt räntefritt. Att välja en fast månadskostnad innebär att du betalar samma summa varje månad. Vilken fastkostnad du kan välja är beroende på det totala priset på din behandling. 


Specialister på Tandimplantat i Åre

På Aqua Dental i Åre har våra tandläkare vi lång erfarenhet och stor kunskap, vi arbetar med välbeprövade metoder, och den senaste tekniken och har ett stort fokus på att alltid ge ett personligt bemötande. Hos oss är du som patient viktig för oss och din upplevelse står alltid i fokus. På Aqua Dental arbetar några av landets främsta specialisttandläkare för att ge dig en behandling av högsta kvalitet. 

Information om artikeln

Mer om tandimplantat

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.