Är du intresserad av tandimplantat i Stockholm?

Har du förlorat en eller flera tänder och vill ersätta dem med tandimplantat? Det första steget är att boka tid för en konsultation för tandimplantat i Stockholm. Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss så fort vi kan. 

Tandimplantat i Stockholm

Tandimplantat kan vara rätt alternativ för dig om du behöver ersätta en eller flera tänder. På Aqua Dental kompletteras vår allmäntandvård av en omfattande specialistverksamhet och vi har många kunninga tandläkare med lång erfarenhet inom tandimplantat. På vår specialistklinik erbjuder vi omfattande behandlingar med tandimplantat i Stockholm. 


Vad är tandimplantat?

Tandimplantat är en behandling som blir allt mer populär när det kommer till ersättning av förlorade tänder. Behandlingen strävar efter att efterlikna dina naturliga tänder och återskapa funktionen. Behandlingen är en långsiktig investering i dig själv och i din munhälsa. Att ersätta förlorade tänder är viktigt. Att sakna tänder i käken påverkar funktionen, då bland annat tuggförmåga och tal kan bli lidande. Men även estetiken kan drabbas då avsaknaden av tänder kan få käkbenet att resorberas. Om käkbenet påverkas kan även formen på ansiktet förändras.

Förlorade tänder kan även orsaka ytterligare tandrelaterade problem och leda till att du förlorar fler tänder. 

En tandimplantatbehandling innebär att titanskruvar fästs i käkbenet. Hur mågna skruvar som fästs beror på hur många tänder som ska ersättas och dess placering i munnen. Implantatskruven ersätter tandens rot och på den fästs sedan en tandkrona eller bro.

Behandling med tandimplantat i Stockholm

En behandling med tandimplantat är omfattande. Flera av våra tandläkare i Stockholm är specialiserade och nischade på tandimplantat och käkkirurgi och arbetar mer eller mindre uteslutande med den här sortens behandlingar. De har lång erfarenhet och stor kunskap inom området. En tandimplantatsbehandling består av flera steg och tar olika lång tid beroende på behandlingens omfattning. 


Steg 1: Konsultation

Det första steget är att boka tid för en konsultation för tandimplantat i Stockholm. På plats träffar du en tandläkare som undersöker din mun, dina tänder och tandkött och vid behov görs även en röntgenundersökning. Tandläkaren utvärderar statusen på din munhälsa och gör sedan en bedömning om tandimplantat är den bästa behandlingen för dig. Din hälsostatus är avgörande om tandimplantat är en lämplig behandling. Tillsammans pratar du och din tandläkare sedan om dina förväntningar och förutsättningar inför en behandling och du kommer även att få se en uppskattad prisbild. 
 

Steg 2: Behandlingsplan och eventuell förbehandling

När du ska inleda en behandling med tandimplantat i Stockholm är det nästa steget att genomgå de eventuella förbehandlingar som krävs. När implantaten fästs behöver munhålan vara helt frisk. Det kan exempelvis röra sig om tandextraktioner, rengöring, lagning av hål eller sanering av munhålan. Den behandlande tandläkaren kommer även att ta fram en behandlingsplan för din tandimplantatbehandling. 


Steg 3: Behandling med tandimplantat

När all förbehandling är avslutad kan implantaten fästas i käkbenet. Detta görs under ett kirurgiskt ingrepp med lokalbedövning. Efter att skruvarna har fästs måste de läka och växa ihop med käkbenet. Hur lång tid detta tar är individuellt. När tandläkaren anser att läkningsprocessen är över kan en krona eller en bro fästas på skruvarna. Under inläkningen får du provisorier att fylla hålrummen med. 

Om du har förlorat en eller flera tänder och funderar på om tandimplantat kan vara rätt för dig är det första steget att boka tid för en konsultation. Boka din tid direkt. 

Priser för tandimplantat i Stockholm

Det går på förhand inte att uppskatta hur mycket en behandling med tandimplantat kommer att kosta eftersom det är flera faktorer som påverkar priset. 

Exempelvis påverkar eventuella förbehandlingar, behandlingens omfattning och komplexitet och individuella förutsättningar kostnaden. För att få en exakt prisuppgift baserad på dina behov och förutsättningar är en undersökning och konsultation nödvändigt. 

På Aqua Dental vill vi tillgängliggöra tandvården och har därför tagit fram en förmånlig delbetalningslösning. Där kan du som patient delbetala din behandling med en fast månadskostnad från 300 kronor i månaden, räntefritt. Vi är stolta över våra behandlingar och erbjuder därför även generösa garantier. För en behandling med tandimplantat erbjuder vi en garanti på fem år. 


Specialister på tandimplantat i Stockholm

På Aqua Dental sätter vi tusentals skruvar och återskapar leenden till våra patienter. Vi bedriver en omfattande specialistverksamhet och kan erbjuda tandvård inom alla odontologiska specialiteter. I Stockholm har vi en specialistklinik där flera av våra tandläkare arbetar mer eller mindre uteslutande med tandimplantat. Genom att de arbetar så dedikerat har de stor kunskap och lång erfarenhet. Något som vi anser vara en av de främsta garantierna för en lyckad behandling. Vanliga frågor om tandimplantat

Nej, ålder påverkar inte möjligheterna att få tandimplantat. Det finns ingen övre åldersgräns utan det är munhälsans status som påverkar om det är lämpligt för dig att genomgå en behandling med tandimplantat. Däremot ska man inte genomgå en behandling med tandimplantat innan käken har utvecklats och vuxit färdigt. 

Tandimplantaten fästs under ett kirurgiskt ingrepp med lokalbedövning och gör inte ont. Efter ingreppet, när bedövningen släpper kan viss ömhet och obehag upplevas. 

Smärta är något som däremot upplevs individuellt och vi kan därför inte säga att ingreppet är helt smärtfritt. 

Tandimplantat är ett populärt sätt att ersätta förlorade tänder. Som metod passar den många men det som är avgörande om tandimplantat är rätt för dig är din munhälsa. Det är exempelvis viktigt att du har ett starkt och friskt käkben. Men även andra faktorer som eventuella sjukdomar eller medicinering kan påverka din lämplighet.

En behandling med tandimplantat är en permanent lösning och kan hålla livet ut. Det förutsätter att du tar hand om dina tänder och implantat, upprätthåller en god munhygien, går på regelbundna tandläkarbesök och följer tandläkarens ordinationer.

Ja på Aqua Dental har vi tagit fram förmånliga delbetalningslösningar. Vi erbjuder delbetalning till en fast månadskostnad om 300, 599 eller 999 kronor beroende på den totala behandlingskostnaden. Vårt delbetalningsalternativ är dessutom räntefritt. 

 Läs mer om våra delbetalningar.

Ja, alla våra kliniker är anslutna till Försäkringskassan.  

 Läs mer om det statliga tandvårddstödet.

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.