Tandimplantat Göteborg

Har du förlorat en eller flera tänder? Då kan våra erfarna specialisttandläkare inom tandimplantat i Göteborg hjälpa dig.  

Om du har förlorat en eller flera tänder och behöver ersätta dem är tandimplantat ett lämpligt alternativ. På Aqua Dental arbetar flera specialist- och nischtandläkare som har stor erfarenhet av tandimplantat. Bland annat erbjuder vi en behandling med tandimplantat i Göteborg.

Ett tandimplantat är en skruv, oftast gjord i titan, som fästs i käkbenet för att fungera som en tandrot. Beroende på hur många tänder som ska ersättas behövs olika många implantatskruvar. Man kan antingen sätta en enskild tandkrona direkt på skruven eller ersätta flera tänder med hjälp av en tandbrygga som fästs på implantatet. Ett tandimplantat återställer tuggförmågan såväl som estetiken i munnen och ger ett naturligt resultat.


Boka tid för en behandling med tandimplantat i Göteborg

Hos oss på Aqua Dental kan du bland annat få hjälp med tandimplantat i Göteborg. Hos oss får du träffa några av de främsta specialisttandläkare inom tandimplantat i Göteborg. Våra tandläkare i Göteborg kombinerar den senaste tekniken med välbeprövade metoder och kompetens för att kunna ge dig som patient en hållbar behandling av högsta kvalitet.


Är du intresserad av en behandling med tandimplantat? Då är det första steget att boka tid för en konsultation för tandimplantat på någon av våra kliniker i Göteborg. Under det här inledande mötet träffar du en tandläkare som genomför en noggrann tandundersökning. Undersökningen kan även behöva kompletteras med en tandröntgen. Under mötet diskuterar du och tandläkaren ditt vårdbehov, dina förväntningar och dina förutsättningar. Ni kommer även att prata om behandlingsmetoder och du får möjlighet att ställa frågor. Vid konsultationens slut kommer tandläkaren att ge dig en ungefärlig kostnadsbild samt informera dig om hur lång tid behandlingen kan tänkas ta.


Du kan boka tid för en konsultation för tandimplantat i Göteborg nedan.

Tandimplantat i Göteborg - Så går det till

När du genomgått en konsultation för tandimplantat i Göteborg och tagit beslutet att investera i din munhälsa kommer din tandläkare att lägga fram en behandlingsplan och eventuell förbehandling inleds. En förbehandling är nödvändig för att säkerställa att du är helt frisk i munhålan


När förbehandlingen är avslutad och din tandläkare bedömer att du har ett tillräckligt friskt och starkt käkben kan själva tandimplantatbehandlingen inledas. Implantatskruvarna kommer att fästas i käkbenet under ett kirurgiskt ingrepp och du kommer få lokalbedövning. Att skruvarna vanligtvis är gjorda av titan beror på att titan är en metall som tas emot väl av kroppens vävnader och tillslut växer ihop med käkbenet. Innan kronorna kan fästas på implantaten behöver skruvarna växa ihop och förankras med käkbenet. När implantaten sedan väl är inläkta kan kronor av porslin fästas på implantatskruvarna.


Fördelar med tandimplantat 

Det finns många fördelar med att ersätta saknade tänder med tandimplantat. Nedan hittar du några av de främsta fördelarna. 


Slipp oro med en fast lösning

Att förlora tänder påverkar inte bara tuggförmågan och munhälsan utan kan även påverka patienterna psykiskt. Tandimplantat är en behandling som ger ett fast resultat. Fördelen med det, tillskillnad från avtagbara proteser, är att implantatstödda tänder sitter fast i käken och riskerar därmed inte att lossna eller ramla ut vid exempelvis måltider.


Implantatstödda kronor kan inte få karies

En tandkrona eller en bro är gjorda av porslin och inte av biologiska material. Det innebär att kronan eller bron inte kan drabbas av karies. Trots att kronorna inte kan drabbas av karies är det dock viktigt att vara noggrann med rengöring då kringliggande tänder fortfarande kan drabbas av karies. En fortsatt god munvårdsrutin är även mycket viktigt för ett implantats livslängd.


Ingen övre åldergräns för tandimplantat

Det många kanske inte vet är att tandimplantat inte har någon övre åldersgräns. Du kan alltså ersätta förlorade tänder med tandimplantat oavsett hur gammal du. Däremot finns det andra aspekter som påverkar; exempelvis är din munhälsas allmäntilllstånd en viktig faktor. Det finns dock en undre åldersgräns för tandimplantat då käken måste ha vuxit klart för att det ska gå att sätta in ett tandimplantat.


Estetiskt tilltalande lösning

En av de stora fördelarna med tandimplantat är att de ser ut och känns som dina riktiga tänder. Det gör att tandimplantat är ett estetiskt tilltalande alternativ.Erfarna tandläkare inom tandimplantat i Göteborg

Den bästa garantin för en lyckad tandimplantatbehandling är att välja en tandläkare med lång erfarenhet och stor kunskap. En tandläkare som mer eller mindre uteslutande arbetar med tandimplantatbehandlingar har fler lyckade behandlingar än en allmäntandläkare som endast delvis arbetar med samma typ av behandling. Därför är valet av tandläkare viktigt för hur ditt slutresultat kommer att bli. På Aqua Dental arbetar flera erfarna och kunniga tandläkare inom tandimplantat i Göteborg

Vi är stolta över vår verksamhet och på Aqua Dental bedriver vi kvalitativ tandvård. Därför utlovar vi även generösa garantier till våra patienter. På implantatprotetik som är genomförd hos oss erbjuder vi en garanti på fem år. Detsamma gäller fast tandstödd protetik. När det gäller avtagbar protetik erbjuder vi våra patienter ett års garanti.


Så mycket kostar tandimplantat i Göteborg

Vi erbjuder tandimplantat i Göteborg till konkurrenskraftiga priser. Den exakta kostnaden går inte att uppskatta på förhand då kostnaden baseras på vårdbehov, individuella förutsättningar och förväntningar på resultatet. Behandlingar med tandimplantat kan täckas av tandvårdsstödets högkostnadsskydd. Du kan läsa mer om högkostnadsskyddet här.


En korrekt kostnadsbild kan ges efter det att en konsultation och undersökning har utförts. Självklart presenteras ett kostnadsförslag innan behandlingen inleds.


Förmånlig delbetalning

För att göra tandvården tillgänglig för alla erbjuder vi våra patienter en förmånlig delbetalningslösning. Du kan enkelt välja att delbetala din tandvård hos oss med en fast månadskostnad på 300 kronor/månad, 599 kronor/månad eller 999 kronor/månad. Helt räntefritt. Den fasta månadskostnaden innebär att du alltid betalar samma summa varje månad.


Tandimplantat, är det för alla?

Ofta är tandimplantat en bra lösning för att ersätta förlorade tänder. Förutsättningen för att behandlingen ska kunna genomföras är att patienten har en god munhälsa. I vissa fall är tandimplantat inte att rekommendera på grund av vissa mediciner, sjukdomar eller lokala förutsättningar i käkbenet. Den som är bäst lämpad att avgöra detta är din tandläkare.


Specialister på tandimplantat i Göteborg

På Aqua Dental i Göteborg arbetar vi regelbundet med tandimplantat. Vi har lång erfarenhet, stor kunskap och arbetar med den senaste tekniken. Våra kliniker är modernt utrustade och här får du alltid ett personligt bemötande. Hos oss är det viktigt att du som patient står i fokus, från din första kontakt med oss tills dess att du lämnar kliniken efter avslutad behandling.

Information om artikeln

Relaterat till tandimplantat Göteborg

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.