Tandimplantat Göteborg

Funderar du på att ersätta förlorade eller skadade tänder? Vi hjälper dig att återställa funktionen och ge dig självkänslan tillbaka.

Om du har förlorat en eller flera tänder och behöver ersätta dem är tandimplantat ett allt mer populärt alternativ. Det är en fastsittande lösning som både är estetiskt tilltalande, ökar funktionaliteten och främjar din munhälsa.

Ett tandimplantat är en skruv, oftast gjord i titan, som fästs i käkbenet för att fungera som en tandrot. Beroende på hur många tänder som ska ersättas behövs olika många implantatskruvar. Man kan antingen sätta en enskild tandkrona direkt på skruven eller ersätta flera tänder med hjälp av en brygga vilken fäster på flera implantat.


Så fungerar tandimplantat i Göteborg

Hos oss på Aqua Dental kan du få hjälp med tandimplantat i Göteborg. Här får du träffa några av Göteborgs främsta specialisttandläkare och implantattandläkare. Här kombinerar vi den senaste tekniken med välbeprövade metoder och tandläkarens kompetens för att kunna ge dig som patient en hållbar behandling av högsta kvalitet.


Boka tid för konsultation

Det första steget är att boka tid för en konsultation för tandimplantat på någon av våra kliniker i Göteborg. Under det här inledande mötet träffar du en tandläkare, en undersökning utförs och om vi ser ett behov tar vi även en panoramaröntgen. Under mötet diskuterar du och tandläkaren ditt vårdbehov, dina förväntningar och dina förutsättningar. Ni kommer även att prata om behandlingsmetoder och du får möjlighet att ställa frågor. Vid konsultationens slut kommer tandläkaren att ge dig en ungefärlig kostnadsbild samt informera om hur lång tid behandlingen kan tänkas ta.


Förbehandling

När du genomgått en konsultation och tagit beslutet att investera i din munhälsa är det första steget att fastställa en behandlingsplan samt inleda eventuell förbehandling. Denna inledande behandling görs för att säkerställa att du är helt frisk i munhålan innan tandimplantaten fästs i käkbenet.


Behandling med tandimplantat

När din mun är frisk kan implantatskruvarna fästas i käkbenet. Detta utförs med ett kirurgiskt ingrepp under lokalbedövning. Att skruvarna vanligtvis är av titan beror på att titan är en metall som tas emot väl av kroppens vävnader och till slut växer ihop med käkbenet. När implantaten är inläkta kan kronor av porslin utföras på dem.

Boka tid för en implantatkonsultation

Allt du behöver göra är att anmäla ditt intresse nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort. 

Fördelar med tandimplantat 

Det finns många fördelar med att ersätta sina saknade tänder med tandimplantat. Här är några av de främsta fördelarna. 

 • Slipp oro med en fast lösning
  Att förlora tänder påvekrar även patienterna psykiskt. Tandimplantat är en behandling som ger ett fast resultat. Fördelen med det, tillskillnad från avtagbara proteser är att implantatstödda tänder sitter fast i käken och riskerar inte att lossna eller ramla ut vid exempelvis måltider. Den fasta lösningen gör att du slipper onödig oro. 

 • Implantatstödda kronor kan inte få karies
  En tandkrona eller bro av porslin är gjort av porslin och inte av biologiska material. Det innebär att de tänderna inte kan få karies. Trots att kronorna inte kan drabbas av karies är det viktigt att vara noggrann med rengöring då det är viktigt för slemhinnor och liknande. 

 • Ingen övre åldergräns för tandimplantat
  För en behandling med tandimplantat finns ingen åldersgräns. Du kan ersätta förlorade tänder med tandimplantat oavsett hur gammal du är så länge du vill och har rätt förutsättningar. Det finns en undre åldersgräns eftersom käken måste ha vuxit klart för att det ska gå att sätta tandimplantat.

 • Estetiskt tilltalande lösning
  En av de stora fördelarna med tandimplantat är att de ser ut och känns som dina riktiga tänder. Det gör att det är ett estetiskt tilltalande alternativ.

Patientens välmående i fokus

Vi är inte bara en av landets största tandvårdskedjor, vi är även landets trevligaste. Vi vill att det ska vara enkelt för dig att gå till tandläkaren. Därför har vi öppet 365 dagar om året med generösa öppettider. Vi har dessutom tagit bort den konventionella helgtaxan.


Erfarenhet den främsta garantin

Den bästa garantin för en lyckad tandimplantatbehandling är att välja en tandläkare med lång erfarenhet och stor kunskap. En tandläkare som mer eller mindre uteslutande arbetar med tandimplantatsbehandlingar har en större lyckandefrekvens än en allmäntandläkare som endast delvis arbetar med samma typ av behandling. Därför är valet av tandläkare viktigt för hur ditt slutresultat kommer att bli. På Aqua Dental i Göteborg arbetar tandläkare med mycket stor erfarenhet av implantatbehandlingar.

Vi är stolta över vår verksamhet och på Aqua Dental bedriver vi kvalitativ tandvård. Därför utlovar vi även generösa garantier till våra patienter. På implantatprotetik som är genomförd hos oss erbjuder vi en garanti på fem år. Detsamma gäller fast tandstödd protetik. När det gäller avtagbar protetik erbjuder vi våra patienter ett års garanti.


Så mycket kostar en behandling med tandimplantat i Göteborg

Vi erbjuder tandimplantat i Göteborg till konkurrenskraftiga priser. Den exakta kostnaden går inte att uppskatta på förhand då kostnaden baseras på vårdbehov, individuella förutsättningar och förväntningar på resultatet. Behandlingar med tandimplantat kan täckas av tandvårdsstödets högkostnadsskydd. En korrekt kostnadsbild kan ges efter konsultation och undersökning har utförts. Självklart presenteras ett kostnadsförslag innan behandlingen inleds.


Förmånlig delbetalning

För att göra tandvården tillgänglig för alla erbjuder vi våra patienter en förmånlig delbetalningslösning. Du kan enkelt välja att delbetala din tandvård hos oss med en fast månadskostnad på 300 kronor/månad, 599 kronor/månad eller 999 kronor/månad. Helt räntefritt. Den fasta månadskostnaden innebär att du alltid betalar samma summa varje månad.


Tandimplantat, är det för alla?

Ofta är tandimplantat en bra lösning för att ersätta förlorade tänder. Förutsättningen för att behandlingens ska kunna genomföras är att patienten har en god munhälsa. I vissa fall är tandimplantat inte att rekommendera på grund av vissa mediciner, sjukdomar eller lokala förutsättningar i käkbenet. Den som är bäst lämpad att avgöra detta är din tandläkare.


Specialister på Tandimplantat i Göteborg:

På Aqua Dental i Göteborg arbetar vi regelbundet med tandimplantat. Vi har lång erfarenhet, stor kunskap och arbetar med den senaste tekniken. Våra kliniker är modernt utrustade och här får du alltid ett personligt bemötande. Hos oss är det viktigt att du som patient står i fokus, från din första kontakt med oss till dess att du lämnar kliniken efter avslutad behandling.

Information om artikeln

Mer om tandimplantat

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.