Tandimplantat Karlstad

Vi hjälper dig som behöver ersätta tänder med implantat. 

Att förlora tänderna påverkar inte bara funktionaliteten och estetiken, det kan även påverka hur du mår mentalt. Med en fast lösning som tandimplantat får du din självkänsla och funktionalitet tillbaka. 

Vad är tandimplantat?

Tappade eller förlorade tänder är viktiga att ersätta då de över tid kan orsaka ytterligare problem eller riskera fler förlorade tänder. När tänder behöver ersättas kan en tandimplantatbehandling vara det bästa alternativet för dig. Ett tandimplantat är en skruv, oftast gjord av titan, Som skruvas fast i käkbenet och ersätter på så sätt tandroten. Beroende på hur många tänder som saknas samt hur vårdbehovet ser ut kan en eller flera implantatskruvar behövas, en tandkrona kan sättasdirekt på en skruv eller så kan man göra en bro som fästs på flera implantat. 

Så fungerar det på kliniken i Karlstad

Det första steget är att boka tid för konsultation om ett eventuellt tandimplantat på kliniken i Karlstad. Vid vårt första möte får du träffa en av våra tandläkare och genomgå en undersökning. Om vi anser att det finns behov tas även en panoramaröntgen. Efter det pratar vi tillsammans igenom dina behandlingsbehov, förväntningar på resultatet samt dina individuella förutsättningar. 

Tandläkaren kommer att informera dig om olika behandlingsmetoder. På plats får du även möjlighet att ställa frågor. Efter konsultationen kommer tandläkaren även att ge dig en prisbild över kostnader samt en uppskattad tid för behandling. 


Behandlingsplan och eventuella förbehandlingar


Om du bestämmer dig för att gå vidare med behandlingen är det nästa steget att tandläkaren fastställer en behandlingsplan och att de eventuella förbehandlingarna påbörjas. Det är viktigt att din mun är helt frisk när dina tandimplantat ska fästas i käkbenet. 

 

Behandlingen inleds

När förbehandlingarna är klara och din munhälsa är säkerställd kan implantatskruvar fästas i käkbenet. Detta görs med ett kirurgiskt ingrepp och lokalbedövning. Hur många skruvar som sätts in beror på hur många tänder som ska ersättas. Implantatskruvar är nästan alltid gjorda i titan, det är en metall som växer ihop med käkbenet. Läkningsprocessen är individuell och tar därmed olika lång tid. När läkningsprocessen är klar kan kronor eller broar fästas på implantaten. 

Fördelar med tandimplantat 

Det finns flera fördelar med att ersätta sina saknade tänder med tandimplantat. Här är några av fördelarna: 

  • Permanent lösning
    Tandimplantat är en behandling med ett fast och hållbart resultat. Fördelen med en fast lösning istället för exempelvis avtagbara proteser är att de artificiella tänderna sitter fast i käken och riskerar inte att ramla ut vid måltider eller andra sociala sammanhang.  

  • Inget karies
    Eftersom en tandkrona inte är gjord av bilogiskt material, kan den inte få karies. Trots det är det viktigt att vara noggrann med rengöringen av munnen både mprgon och kväll som en vanlig tandvårdsrutin. 

  • Man är aldrig för gammal för implantat
    Det finns ingen övre åldersgräns för att behandlas med tandimplantat. Du kan ersätta förlorade tänder med tandimplantat om du vill och förutsättningarna finns.

 

Patienten står alltid i fokus i Karlstad

På Aqua Dental har vi generösa öppettider och har dessutom tagit bort den annars vanliga kvälls- och helgtaxan. Det innebär att det är samma pris vare sig du väljer att komma till oss på en tisdagskväll som på en söndagsmorgon

 

 

Generösa garantier

På Aqua Dental är vi stolta över över våra tandläkares långa erfarenhet. En tandläkare eller specialisttandläkare som arbetar noga och hängivet med behandlingar av tandimplantat har en högre frekvens med positiva resultat än en tandläkare som inte sätter lika många implantat. Därmed är den bästa garantin för en lyckad behandling att helt enkelt välja en tandläkare med lång erfarenhet. Vi är stolta över kvaliteten på våra behandlingar och kan därför erbjuda generösa garantier. Gällande implantatprotetik som är utförd hos oss erbjuder vi en garanti på fem år, detsamma gäller fast tandstödd protetik.  

 

 

Vad kostar en behandling med tandimplantat i Karlstad?

Vi erbjuder tandimplantat i Karlstad till mycket konkurrenskraftiga priser. Den slutgiltiga kostnaden för en behandling med tandimplantat är svår att uppskatta på förhand eftersom kostnaden är baserad på vårdbehov, förutsättningar samt förväntningar på resultatet. Behandlingar med tandimplantat kan täckas med tandvårdsstödet högkostnadsskydd. Först efter att en undersökning är gjord kan ett ungefärligt pris sättas. Innan behandlingen startar kommer du att få ett korrekt kostnadsförslag att ta ställning till. 

 

Olika behandlingsalternativ

Som ett ytterligare steg i att göra tandvården tillgänglig för fler personer, erbjuder vi på Aqua Dental förmånliga delbetalningsalternativ. Du kan välja att delbetala din tandvård med en fast månadskostnad på antingen 599 eller 999 kronor, helt utan räntekostnader. Den fasta månadskostnaden baseras på din behandlingskostnad. 

 

 

Vem passar tandimplantat för?

Tandimplantat är en allt mer populär lösning för att ersätta skadade eller förlorade tänder. Det är dessutom en behandling som passar de allra flesta. Förutsättningen för att det ska gå att genomföra en behandling med tandimplantat är att patienten har en god munhälsa överlag. I de fall då våra tandläkare avråder för behandling med tandimplantat, är anledningen oftast på grund av att patienten äter vissa typer av mediciner. Det kan även vara på grund av vissa sjukdomar eller bristande lokala förutsättningar i käkbenet.

 

Specialister på tandimplantat i Karlstad

Vi arbetar regelbundet med tandimplantat i Karlstad. Våra tandläkare har lång erfarenhet och omfattande kunskap. Våra kliniker är moderna och har den senaste utrustningen. Hos oss är det viktigt att du som patient står i fokus, från första kontakt till dess att du lämnar kliniken. Boka en konsultation idag.

 

 

 

 

Information om artikeln

Mer om tandimplantat

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.