Narkostandvård i Malmö

Aqua Dental erbjuder tandvård under narkos i Malmö med korta väntetider.  

Nu tar vi på emot patienter för narkostandvård på kliniken i Malmö. All form av tandvård kan utföras under narkos med ett resultat som håller lika hög kvalitet som om patienten hade varit vaken. 

Tandvård under narkos är till för de patienter som som känner en så stark tandvårdsrädsla att de undviker att gå till tandläkaren och för patienter som har svårt att sitta i stolen och genomföra en behandling. 

I moderna lokaler i Hansa i Malmö arbetar våra tandläkare och tandsköterskor tillsammans med ett narkosteam för att skräddarsy en behandling efter dina behov. Både tandläkare, sköterskor och narkosteam är vana av att arbeta med patienter som lider av svår tandvårdsrädsla. Vi kan erbjuda varsam tandvård i din egen takt, olika former av bedövningar och behandlingar under narkos.


Tandvård under narkos i Malmö

På vår klinik i Malmö kan vi utföra all form av tandvård under narkos och vi har ett brett utbud av behandlingar på kliniken. Vi kan utföra allt från årliga undersökningar och vanliga lagningar till estetiska behandlingar och komplex specialisttandvård som exempelvis bettrehabilitering. Vi erbjuder narkostandvård i Malmö med korta väntetider. På kliniken arbetar våra tandläkare tillsammans med ett team av specialistläkare inom anestesi och de är vana att behandla och söva patienter som inte kan eller vill vara vakna under behandlingen, exempelvis på grund av tandvårdsrädsla. Tillsammans kan vårt team hjälpa dig med en tandvårdsbehandling under narkos i Malmö. 


Kan jag behandlas med narkostandvård i Malmö?

För att genomgå en narkosbehandling måste du vara frisk. Vid längre narkoser finns det vissa restriktioner för att behandlingen ska vara säker. Du får inte lida av hjärtsjukdomar, svårare diabetes, extrem övervikt eller andra svåra sjukdomar. Vid tandvård som kräver längre narkos finns även en övre åldersgräns. De allra flesta kan genomgå narkostandvård, men det finns individuellafaktorer som påverkar. För att få veta mer om dina förutsättningar och möjligheterär det bäst att boka tid för en konsultation för narkostandvård i Malmö.  


Boka ett första möte

Om du vill gå vidare med narkostandvård i Malmö är det första steget att fylla i nedanstående formulär. Du kommer då att bokas in för ett första möte där du får träffa din tandläkare för att prata om ditt vårdbehov och dina olika alternativ. Under besöket kommer vi att göra en undersökning där vi enbart tittar i munnen för att fastställa ditt vårdbehov. Vi kommer att informera dig om de olika alternativ som finns. Våra tandläkare är dock oerhört lyhörda och respekterar din vilja att behandlas under narkos. Därefter sätts en skräddarsydd behandlingsplan utifrån dina behov och individuella förutsättningar. Detta första mötet med undersökning och behandlingsplanering kostar 2000 kronor. 

Vill du boka en tid? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

Vad kostar narkostandvård i Malmö

I Malmö kostar narkostandvård mellan 7000 och 11 000 kronor beroende på narkosens längd. Sedan tillkommer kostnader för behandlingen och de åtgärder som utförs. Du kommer att få ett fullständig kostnadsförslag för din behandling innan den påbörjas. 


Är narkos rätt lösning för dig?

Om du lider av svår tandvårdsrädsla som gör att du under många år undvikt att gå till tandläkaren eller lider så mycket att du inte kan sitta i en tandläkarstol kan narkostandvård vara en lösning för dig. Omkring fem procent av den vuxna befolkningen har en så pass allvarlig tandvårdsrädsla att de helt och hållet undviker att gå till tandläkaren, den typen av tandvårdsfobi kan drabba alla oavsett kön eller ålder. Att undvika att gå till tandläkaren kan leda till försämrad tandhälsa och det i sin tur kan leda till en försämrad allmänhälsa. 


Tandvård under narkos i Malmö - så går det till

På Aqua Dental erbjuder vi tandvård under narkos och vi kan då genomföra en behandling utan obehag och smärta. När vi utför tandvård under narkos kan vi, vid samma tillfälle, utföra flera åtgärder och omfattande behandlingar. Vi kan exempelvis utföra en undersökning, laga hål, ta bort tandsten, extrahera visdomständer, göra bryggor, sätta kronor och stift, rotfylla och genomföra tandimplantatsbehandlingar. 

På plats under din behandling finns narkosläkare som är specialiserade inom anestesi. Vår narkosbehandling är likvärdig den som ges på sjukhus vid operationer. Du kan vara trygg med att du är i goda händer och är konstant övervakad under din narkosbehandling. 

Längden på din narkosbehandling varierar beroende på omfattning på behandlingen. Oftast krävs endast en sövning för en fullständig behandling. Det kan vid stora behandlingar behövas två narkostillfällen eller en kortare kompletterande narkos. 


Efter narkosen - uppvaknandet

Hur länge lång din behandling har varit påverkar ditt välbefinnande vid uppvaknandet. Kortare narkoser brukar inte påverka hur du mår utan du brukar då vara pigg efteråt. Längre narkoser kan däremot göra att du känner dig trött och omtöcknad vid uppvaknandet. Du vaknar en kort stund efter avslutad behandling och får sedan med hjälp av en sköterska att förflytta dig till fåtöljerna där du får vila. Hur lång tid det tar innan du känner dig redo är individuellt men brukar ta omkring 40 minuter. Du måste alltid ha någon som hjälper dig efter en tandvård under narkos av säkerhetsskäl. 


Information om artikeln

Mer om tandvårdsrädsla och narkos

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.