Frisktandvård

Abonnemangstandvård innebär att du betalar en fast månadskostnad för vissa tandvårdsbehandlingar. Frisktandvård är Folktandvårdens namn på abonnemangstandvård. 

För att underlätta dina tandvårdskostnaderna finns det flera olika alternativ att tillgå. Exempelvis finns det tandvårdförsäkringar, delbetalningslösningar och abonnemangstandvård, hos Folktandvården kallat för frisktandvård.

Abonnemangstandvård innebär att du som patient betalar en fast månadskostnad för exempelvis förebyggande och regelbunden tandvård. Folktandvårdens abonnemangstandvård kallas för frisktandvård. Utöver frisktandvård finns det flera andra lämplig alternativ för att underlätta dina tandvårdskostnader. Du kan exempelvis ha en tandvårdsförsäkring och hos oss på Aqua Dental kan du delbetala dina tandvårdskostnader.


Vad ingår i frisktandvård?

I Folktandvårdens frisktandvårdsavtal ingår bland annat:


Månadskostnaden som du betalar för frisktandvård varierar beroende på ditt vårdbehov och din munhälsas status. Detta innebär i sin tur att om du har ett omfattande vårdbehov kan din månadskostnad för frisktandvård bli högre. 


Vad ingår inte i frisktandvård?

Det finns även ett flertal behandlingar som inte ingår i Folktandvårdens frisktandvård. Nedan hittar du behandlingar som exempelvis inte ingår i frisktandvård: Frisktandvård jämfört med tandvårdförsäkring och delbetalningslösningar

En tandvårdsförsäkring är ett alternativ till frisktandvård som kan täcka en större del av tandvårdskostnaderna. Tandvårdsförsäkringar kan variera i täckning och pris, men erbjuder ofta följande fördelar jämfört med frisktandvård:


  • Större täckning för avancerade och estetiska behandlingar
  • Möjlighet att anpassa försäkringsplanen efter individuella behov och budget


Vad som ingår i en tandvårdsförsäkring kan dock variera beroende på vilket försäkringsbolag du väljer. 


Hos oss på Aqua Dental erbjuder vi förmånliga delbetalningslösningar från 300 kr i månaden, helt räntefritt. Detta alternativ kan vara attraktivt för de som vill ha kontroll över sina tandvårdskostnader utan att binda sig till en fast avgiftsklass eller abonnemang. Hos oss kan du delbetala alla typer av tandvårdsbehandlingar och det är behandlingskostnaden som avgör hur mycket du betalar i månaden. 


Vanliga frågor om frisktandvård, tandvårdsförsäkring och delbetalning av tandvård

Nedan hittar du vanliga frågor som vi får om frisktandvård, tandvårdsförsäkringar och delbetalning av tandvård.


Är frisktandvård det bästa alternativet för alla?

Frisktandvård kan vara ett bra alternativ för de som vill ha en fast kostnad för sin grundläggande tandvård, men det är inte alltid det bästa alternativet. För personer som exempelvis behöver avancerade eller estetiska behandlingar kan en tandvårdsförsäkring eller en delbetalningslösning vara ett mer lämpligt alternativ, då frisktandvård vanligtvis inte täcker den typen av tandvårdskostnader.

 

Hur fungerar delbetalning av tandvård hos Aqua Dental?

Aqua Dental erbjuder möjligheten att dela upp dina tandvårdskostnader från 300 kronor i månaden. Detta innebär att patienter kan anpassa sina betalningar efter behov och ekonomiska förutsättningar, vilket kan göra det enklare att hantera kostnaderna för tandvård. Du kan diskutera dina betalningsalternativ med din tandläkare för att hitta den bästa lösningen för just din situation.

 

När är det bäst att välja delbetalning av tandvård istället för frisktandvård eller tandförsäkring?

Delbetalning av tandvård kan vara ett bra alternativ för patienter som vill ha kontroll över sina tandvårdskostnader utan att binda sig till en fast avgift eller abonnemang. Det kan också vara fördelaktigt för de som vill ha möjlighet att anpassa sina betalningar efter behov och ekonomiska förutsättningar


Innan du fattar ett beslut är det viktigt att jämföra frisktandvård, tandvårdsförsäkring och delbetalning av tandvård för att kunna avgöra vilket alternativ som passar dina individuella behov och ekonomiska situation bäst. Genom att överväga alla alternativ kan du göra ett välgrundat beslut och få den bästa möjliga tandvården för dina behov.

 

Vad är rätt för mig?

Att välja rätt typ av finansiering för din tandvård är en viktig del av att säkerställa en god munhälsa och en bekväm ekonomisk situation. Frisktandvård, tandvårdsförsäkring och delbetalning av tandvård har alla sina fördelar och nackdelar och det är viktigt att noggrant överväga varje alternativ innan du fattar ett beslut.


Frisktandvård kan erbjuda en fast kostnad för grundläggande och förebyggande tandvård, men kan vara begränsat när det gäller avancerade och estetiska behandlingar. Tandvårdsförsäkring ger större täckning och flexibilitet, men kan vara dyrare och kräver ibland att man anpassar sig efter försäkringsbolagets regler och begränsningar. Delbetalning av tandvård, som Aqua Dental erbjuder, ger patienter möjlighet att anpassa sina betalningar efter behov och ekonomiska förutsättningar, vilket kan vara särskilt användbart för de som inte vill binda sig till en fast avgift eller abonnemang. 

Information om artikeln

Relaterat till frisktandvård

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.