Boka tid hos din tandläkare i Falun:

Tandläkare i Falun 

Välkommen till Aqua Dental, din tandläkare i Falun. Vi har ett brett tandvårdsutbud och erbjuder allt från årliga undersökningar till estetiska behandlingar och specialisttandvård. Självklart har vi även tider avsatta dagligen för patienter som lider av akuta besvär. 


Aqua Dental är tandvårdskedjan som vill förändra tandvården och göra den mer tillgänglig för alla. Vi vill få fler personer att regelbundet uppsöka tandvården. 


Din tandläkare i Falun hittar du på Slaggatan 1. Vi vet att det inte är det roligaste att gå till tandläkaren, utan att det är något som bara måste bli gjort. Men om du kommer till vår klinik i Falun kommer du att få ett varmt bemötande och tandvård av högsta kvalitet. 

Här på kliniken i Falun befinner du dig i en trygg miljö och blir behandlad av erfarna tandläkare. Våra tandläkare i Falun kombinerar kunskap, den senaste tekniken och ett varmt bemötande för att du ska få hållbar tandvård av högsta kvalitet. 

Allmäntandvård

Regelbunden tandvård är det bästa sättet att upprätthålla en god munhälsa och förhindra att små problem blir stora. Med regelbundna besök hos tandvården får tandläkaren möjlighet att upptäcka och åtgärda eventuell problematik i tid. En basundersökning innefattar en noggrann genomgång av dina tänder, ditt tandkött och övriga slemhinnor i munnen. Detta kompletteras med en röntgenundersökning för att din tandläkare i Falun ska se eventuell problemtik som inte går att upptäcka utan röntgen. Med regelbunden tandvård och noggranna rutiner ger du dig de bästa förutsättningarna för en god munhälsa livet ut.

Förebyggande tandvård

På vår klinik i Falun erbjuder vi även förebyggande tandvård i form av besök hos en tandhygienist. Detta eftersom en stor del av en god munhälsa sitter i förebyggande arbete. Att upprätthålla goda munvårdsrutiner hemma och borsta tänderna två gånger dagligen, använda tandtråd och mellanrumsborste är viktigt. Denna egenvård i kombination med besök hos en tandhygienist ger dig de bästa förutsättningarna för en god munhälsa. Ett besök hos en tandhygienist innefattar bland annat en grundlig rengöring av tänder och viss tandstensborttagning. Dessutom får du individuella råd för att ta hand om din munhälsa. 

Tandreglering med tandställning

Vi på Aqua Dental är en av Sveriges största privata aktörer gällande tandreglering för vuxna. Det betyder att vi årligen utför tusentals tandregleringar och kan hjälpa dig att justera dina tänders position. Våra tandläkare i Falun erbjuder tandreglering med bland annat den klassiska rälsen men även med genomskinliga och avtagbara skenor. Oavsett bettproblematik kan vi hjälpa dig med din tandreglering.

Lång erfarenhet av tandvårdsrädsla

1 av 5 lider i dag av tandvårdsrädsla. Det innebär att de känner oro och obehag inför att besöka tandvården. Oavsett omfattning eller orsak till tandvårdsrädslan är det viktigt att alltid gå till tandläkaren regelbundet, på så sätt slipper små besvär växa sig stora. Våra tandläkare i Falun har lång erfarenhet av att behandla patienter som lider av tandvårdsrädsla. 

Specialisttandvård 

Vi är väldigt stolta över att vi har möjlighet att erbjuda våra patienter ett komplett tandvårdsutbud. Inom Aqua Dental har vi alla odontologiska specialiteter och kan hjälpa dig när behovet uppstår.  Vår allmäntandvård kompletteras av en omfattande specialistverksamhet där vi kan hjälpa de patienter som lider av omfattande eller komplicerade tandbesvär. Vi erbjuder bland annat behandlingar inom; endodonti, oral protetik, parodontologi, pedodonti, oral kirurgi, bettfysiologi, ortodonti och odontologisk radiologi

Akut tandvård

Akuta besvär kommer sällan lämpligt. Därför är det viktigt för oss att vara tillgängliga och behjälpliga när du behöver oss. Om du lider av akuta besvär är det viktigt att få hjälp snabbt så att besvären kan åtgärdas och smärtan lindras. Våra tandläkare i Falun har dagligen tider avsatta för att kunna ta emot och hjälpa patienter som lider av akuta besvär. På Aqua Dental har vi dessutom tagit bort den konventionella helgtaxan. Det innebär att hos oss kostar ett akutbesök lika mycket oavsett veckodag.

Tandläkare i Falun

Filtrera personal

  • Filtrera personal
  • Visa alla (8)
  • Allmäntandläkare (2)
  • Klinikchef (1)
  • Tandhygienist (1)
  • Tandsköterska (4)
Elfije Isufi

Tandsköterska

Lina Falgén

Allmäntandläkare

Madeleine Björnfot

Tandsköterska

Pernilla Rantanen

Tandsköterska

Therese Källström

Tandsköterska

Öppettider

Måndag - Fredag
07:00 - 18:00

Lördag
10:00 - 15:00

Öppettiderna kan variera. Om du vill titta förbi oplanerat, ring alltid i förväg. 

Telefontider och kontakt

Måndag - Torsdag
07:30 - 19:00

Fredag
07:30 - 16:30

Lördag - Söndag
08:00 - 16:00


Du kommer i kontakt med oss på telefon 023 - 711 664 

Under röda dagar, högtider och semesterperioder kan klinikernas öppettider variera. Du är alltid välkommen att titta förbi men för att vara på den säkra sidan är det bra att alltid kontakta kliniken först. Om de inte svarar på plats, kontakta vårt servicecenter på 010 - 188 00 00. 

Hitta hit

Det är enkelt att ta sig till kliniken på Slaggatan 1 i Falun. 

Slaggatan 1
791 71 Falun
023 - 711 664 

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.