Sneda tänder och ett ojämnt leende är vanligt och kan orsaka både dåligt självförtroende och problem med munhälsan. På Aqua Dental behandlas du av specialister på tandreglering och vi erbjuder dig de mest moderna metoderna för att räta ut dina tänder. Det innebär att oavsett dina problem, din ålder och dina förutsättningar så har vi en lösning som ger dig det leende som du eftersträvar. På Aqua Dental tar vi emot tandregleringspatienter i både Stockholm och Göteborg


 Vi tar emot barn och ungdomar Stockholm med tandregleringscheckar.
Läs mer om hur det fungerar här

Ta hjälp att hitta rätt

Det är inte enkelt att välja den tandregleringsmetod som är rätt för dig. Det finns en mängd tandställningar att välja bland och en rad faktorer som spelar in för att hitta den lösning som är bäst för dig. Det är inte alltid den metod du själv föredrar som kan ge dig det bästa resultatet. Om du vill ha ett så effektivt och exakt resultat som möjligt är den klassiska tandställningen, rälsen, fortfarande att föredra. Med hjälp av rälsen kan tänderna flyttas i flera led. Hos oss kan du få den klassiska rälsen med vita tandfärgade fästen, vilket gör att tandställningen syns mindre. Önskar du en helt osynlig tandställning kan rälsen även placeras på tandradens insida. Processen bygger på samma princpiper som de tradtionella rälsen, men är något mer avancerad och är lite dyrare. 


Något som växer i popularitet är att reglera tänderna med hjälp av genomskinliga plastskenor. Dessa är nästintill osynliga och tillverkas efter en avgjutning av tänderna på patienten som ska genomgå behandlingen.


För att ta reda på vilken metod som passar dig bäst rekommenderar vi dig att boka in en konsultation hos några av våra ortodontister. En konsultation kostar 1055 kr men kostnaden kommer dras av från behandlingspriset för den som vill gå vidare med en behandling. 

Boka en konsultation - nu har vi lediga tider!

Funderar du på att justera dina tänder? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig för att boka in en tid. 

Varför tandreglering?

Det kan finnas flera olika anledningar till varför du vill rätta till dina sneda tänder. Du kanske vill göra det av estetiska skäl, om du är missnöjd med hur dina tänder ser ut. Behandlingen kan på så vis stärka både din självkänsla och ditt självförtroende genom att ge dig ett vackrare leende. Tandreglering har också stora fördelar för munhälsan. Att rätta till sneda tänder ger dig nämligen en bättre tuggfunktion och minskar slitaget på dina tänder. Tänderna kan upplevas som lättare att rengöra vilket ytterligare bidrar till allmänt välmående och tillfredställelse med din munhälsa. På så vis kan en tandställning hjälpa dig att få både en vackrare och friskare mun. Det är en investering för livet.

En tandreglering kan innebära stora förbättringar av din livskvalitet och det är just det som vi på Aqua Dental brinner för.

Expertis och lång erfarenhet

På Aqua Dental arbetar ett team med hög kompetens och lång erfarenhet när det gäller tandreglering.  Vi har dessutom experter inom alla typer av tandställningar och kan därför erbjuda dig ett brett sortiment. Från den traditionella fasta tandställningen men med tandfärgade fästen, till nya och revolutionerande metoder som den osynliga tandställningen Incognito och även Invisalign. Det betyder att vi kan erbjuda dig de mest moderna och bästa metoderna utförd av erfarna tandläkare. Det innebär att du som patient blir garanterad både det snabbaste och det på lång sikt bästa resultatet. 


Våra medarbetare

Hos oss på Aqua Dental arbetar ett team med lång erfarenhet av tandreglering, några av Sveriges främsta specialister. Det består av bland annat av specialisttandläkarna Mats Larsson, Anette Fransson, André Wikholm, Johan Wetterqvist, Flora Rissler, Sanja Cof, Sara Ghasemi och Sarit Silkestrand. Vi har även allmäntandläkare med specialinriktning inom estetisk tandvård och tandreglering: Gun Norberg, Gunilla Lindskog Camber, Kristina Engholm Norstedt, Alexander Aresdahl, Sven Öqvist och Christine Beiring. 

Läs  mer om våra tandställningar och metoder här

Om du har frågor kring våra tandregleringsmetoder eller funderar på vilket alternativ som skulle passa dig bäst, tveka inte att kontakta oss på servicecenter@aquadental.se eller på 010 188 00 00

Har din retainer lossnat eller har du något annat besvär med din tandställning? Boka en akuttid och få hjälp direkt

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

Se filmen om tandreglering och estetisk tandvård

Lyssna på vår specialist André Parto när han berättar om tandreglering och estetisk tandvård på Aqua Dental. 

Skapa Sveriges bästa och tryggaste tandvård

Aqua Dental har som målsättning att kunna erbjuda Sveriges bästa tandvård. För att uppnå det målet arbetar vi kontinuerligt med vår kvalitet. Hos oss ansvarar Louise Hägglund för odontologi- och patientsäkerhetsfrågor. Tillsammans med kvalitetsansvarige Jan Ekenbäck och seniora tandläkare på respektive klinik arbetar hon för att säkra kvaliteten på behandlingarna, förbättra och utveckla tandvården. 

Läs mer om Aqua Dentals kvalitetsarbete här

  Tandreglering

  Så ska du tänka för att välja rätt tandställning

  Här är allt du behöver veta när du ska välja rätt tandställning för dig. Läs mer

  akut

  Vad ska jag göra om min tandställning går sönder?

  Du använder din mun hela dagen så risken finns alltid att någon del av tandställningen går sönder. Om detta sker under vardagar går det bra att ringa kliniken för en reparation. Om det händer under helgen följer här några tips som hjälper dig att lösa obehag. Läs mer

  tandställning

  Behandlingsinfo

  Vad påverkar behandlingen? Ett lyckat resultat kan bara uppnås genom perfekt munhygien och optimalt samarbete under behandlingen. Behandlingen påverkas av många olika faktorer och naturligtvis också av vilka mål du vill uppnå. Hur tänder, käkar och munnens muskler svarar på behandlingen är individuellt och därför ibland svårt att bedöma i förväg. Tidpunkten för start av… Läs mer