Fillers: Behandling och behov

Det finns flertalet faktorer som kan påverka vårt yttre. Med hjälp av fillers kan vi återskapa, justera, definiera utseende och samtidigt bygga självkänsla.

Det finns tillfällen då ditt ansikte förändras, exempelvis kan ålder eller stora viktnedgångar påverka volymen i ansiktet. Konturen och käklinjen förändras och för att återskapa ansiktets form kan fillers vara ett alternativ.

Återskapa förlorad volym, lyster och elasticitet i huden med hjälp av fillers. En behandling med fillers kan förädla, skapa symmetri och återskapa dina drag istället för att förändra.


Vad är Fillers?

På Aqua Dental använder vi FDA godkända fillers från Juvéderm som består av hyaluronsyra, vilket är en sockermolekyl som kroppen själv kan skapa. Huvudfunktionen är att hålla kvar vatten i kroppen. Det innebär att huden och kroppens vävnader hålls återfuktade. De fillers vi på Aqua Dental använder är utvecklade för att återställa förlorad volym, definiera konturer eller korrigera asymmetri. Fillers bestående av hyaluronsyra är inte bestående utan bryts ned av kroppen successivt.


Hur går en behandling med fillers till

När du ska genomgå en fillersbehandling på Aqua Dental träffar du alltid en av våra tandläkare för en konsultation, samtliga specialiserade på injektionsbehandlingar. Ni går tillsammans igenom din hälsostatus och pratar även om dina förväntningar på resultatet och dina individuella förutsättningar.

Om du är en ny patient hos oss gällande injektionsbehandlingar behöver du boka en konsultation innan behandlingen. Under konsultationstillfället går behandlaren igenom vilken typ av behandling som kommer att göras och hur den kommer att gå till.

När du inleder din behandling injiceras fillers i huden med hjälp av en nål. Antalet stick som behövs och nålens placering är beroende av området som ska behandlas och vilken typ av filler som används. Själva behandlingen går snabbt och det finns möjligheter till lokalbedövning även om de fillers vi använder innehåller bedövningsmedlet Lidokain.


Efter behandlingen

Efter att du genomgått en behandling med fillers kan du som regel gå tillbaka till arbete. Ibland kan mindre blåmärken, en tillfällig rodnad eller lättare svullnad och huvudvärk uppstå. Hur länge dessa kan hålla i sig varierar och beror på individens egna läkningsprocess. Inom en vecka bör dessa symtom avta.

Undvik att röra det behandlade området 12 timmar efter behandlingen, efter det kan du med försiktighet tvätta området med tvål och vatten och även lägga en lättare make up. Undvik även alkoholkonsumtion de första 12 timmarna. Träning, ansträngande aktiviteter och massage i det behandlade området avråder vi från de första 24 timmarna.

Försök att sova med huvudet högt och belasta gärna inte det injicerade området några dagar efter behandling. Pga risk för komplikationer är det inte rekommenderat att få en estetisk injektion nära inpå en planerad resa.

Under 2 veckor ska du undvika solexponering och att utsätta huden för påfrestningar som hög värme (bastu) eller kyla tills dess att eventuell rodnad, svullnad eller blånader har lagt sig.


Hur bokar jag en behandling?

Om du är intresserad av fillers är det första steget att boka tid för en konsultation. Dessa kostar 850 kronor. Denna summa dras av på behandlingspriset om du genomgår en behandling. Du bokar din konsultationstid genom att antingen ringa till oss på 010 – 188 00 00 eller fylla i nedanstående formulär. Då kommer vi att kontakta dig för att boka in en passande tid.

Resultat

En behandling med fillers ger resultat omedelbart. Det du ser på behandlingsdagen är dock inte ditt slutgiltiga resultat. Svullnaden kommer att lägga sig med tiden. Om din behandling är mer omfattande kan flera behandlingstillfällen vara nödvändiga för att bygga upp ditt resultat.


Vad kostar en behandling med fillers

En behandling med fillers kostar från 3500 kronor, priset varierar beroende på området och behandlingens omfattning. För att få ett prisförslag på vad just din behandling kommer att kosta är det bästa att konsultera din behandlare.


Hur länge håller fillers?

Effekten av en fillersbehandling är långvarig, men inte permanent. Hur länge en behandling varar är beroende av individuella faktorer. Med Juvéderm fillers, som vi använder på Aqua Dental, håller resultatet i regel 9 till 24 månader beroende på omfattning och behandlingsområde. Ofta blir du rekommenderad att fylla på din behandling inom några månader för ett mer hållbart resultat.

Den genomsnittliga hållbarheten av behandlingar i läpparna är kortare än för behandling av andra områden, vilket beror på den höga aktiviteten av läpparna.


När passar fillers?

Fillers som behandling kan passa dig som exempelvis vill ha hjälp med:

  • Ansiktskonturering med hjälp av fillers i kindben
  • Definiering av käklinje
  • Definiering av haka
  • Volymbehandling av ansiktet
  • Ringar under ögonen
  • Ledsna mungipor
  • Läpputfyllnad, förstoring eller tydligare läpplinje med hjälp av filler i läpparna
  • Mini-ansiktslyft
  • Rynkor runt munnen


När ska man undvika fillers?

Det finns några tillfällen då vi inte rekommenderar att du genomgår en injektionsbehandling. Det rör sig exempelvis om man tar blodförtunnande läkemedel eller i kombination med läkemedel som betablockerare och cimetidin med flera. På Aqua Dental behandlar vi inte gravida, ammande eller patienter under 23 år. Lider man av aktiva hudsjukdomar såsom aktiv acne eller herpes, avråder vi från behandling med fillers tills en utläkning har erhållits.


Fillers i Stockholm

Just nu utför vi endast fillers på vissa av Aqua Dentals kliniker i Stockholm. Hos oss på Aqua Dental har alla tandläkare som arbetar med injektionsbehandlingar genomgått en utbildning och blivit certifierade. De har kunskapen och erfarenheten att skapa perfekt symmetri och balans i ditt ansikte. Just nu utför vi fillers i Stockholm på följande kliniker:

Sollentuna

City

Hammarby Sjöstad

Nacka

Information om artikeln

Hur kan vi hjälpa dig?

De må vara en klyscha, men hos oss finns inga dumma frågor. Vi finns här 365 dagar om det är något. Du når oss som vanligt på 010-188 00 00.