Länge leve leendet

Vi som jobbar inom tandvården vet att äldre behöver gå till tandläkaren betydligt oftare än yngre. Dessutom tenderar vårdbehovet att vara större och mer avancerat. Samtidigt är det de äldre som ofta har lägst ekonomiska marginaler. Därför är det rimligt att tandvårdsstödet också speglar detta.

 

65+Reformen är ett initiativ från oss på Aqua Dental som syftar till att utöka tandvårdsstödet för landets pensionärer. Vi vet vikten av att upprätthålla en långsiktigt god munhälsa och vilken påverkan det kan ha på vår allmänna tillvaro.

För mer information om 65+Reformen kan du besöka www.reformen.se

Så kan du vara med och göra skillnad

Skriv på

Vi kan göra skillnad tillsammans. 65+Reformen är en namninsamling för att öka det allmänna tandvårdsstödet. Gör din röst hörd! Börja med att skriva under reformen här.  

Följ oss i sociala medier

Tillsammans kan vi lyfta den här viktiga frågan inför valet. Följ oss på Facebook och Instagram, håll dig uppdaterad och var med på resan mot en mer jämlik tandvård. 

Dela med dina vänner

En undersökning från Novus visar att hela 75 % av svenskarna tycker att dagens tandvårdsbidrag är för lågt för våra äldre. För att få genomslag behöver vi samarbeta. Dela reformen med dina vänner och familj för att få fler att skriva på. 

Gör din röst hörd 

Stödet för ett höjt tandvårdsstöd är starkt. Gå med i Facebookgruppen och delta i debatten. Gör din röst hörd och var med och skapa förändring. 


Vi står bakom 65+Reformen


Här kan du se några av dem som står bakom reformen.

Björn Klinge

Björn Klinge, övertandläkare och internationellt erkänd senior professor i parodontologi, forskar bland annat om kopplingen mellan inflammation i munnen och hjärt-kärlsjukdomar.

"Det tas en del initiativ när det gäller förändringar i tandvårdsstöd, men det händer ju ingenting! Här har vi ett konkret förslag. Skriv under det."

Artur Ringart

Artur Ringart, en av Sveriges främsta tv-profiler, ställer sig bakom och har skrivit under 65+Reformen.

"Att prioritera våra pensionärers tandvård och munhälsa, kommer inte bara lyfta livskvaliteten utan även verka preventivt för framtida hälsa"

Suzanne Axell

Suzanne Axell, folkkär tv-programledare, med över 600 inspelade tv-program om folkhälsa. Nu ställer hon sig bakom initiativet och skriver under 65+Reformen.

"Jag vet att ökad stöd för landets pensionärer är viktigt, nödvändigt och självklart"

Skriv under 65+Reformen