Konsultation för tandimplantat

Ta reda på om tandimplantat är lösningen för dig - boka tid för konsultation

Har du förlorat en eller flera tänder kan en bettrehabilitering vara nödvändig. För att ersätta förlorade tänder är tandimplantat ett alternativ som blir allt vanligare. Det är ett hållbart alternativ som både stimulerar käkbenet och som ger ett naturligt resultat.


När du bokar tid för en konsultation för tandimplantat hos oss på Aqua Dental får du träffa några av landets mest erfarna tandläkare inom ersättning av förlorade tänder, bettrehabilitering och tandimplantat. När du kommer på en konsultation pratar du och tandläkaren igenom hur ditt vårdbehov ser ut, du får berätta om dina förväntningar och ni ser över dina individuella förutsättningar. En första undersökning görs och ni pratar om vilka alternativ som är aktuella för dig. Under konsultationen har du möjlighet att ställa och få svar på alla dina frågor. Du kommer under konsultationstillfället även att prata om prisbilden tillsammans med tandläkaren.

En konsultation för tandimplantat hos en allmäntandläkare kostar från 500 kronor. 


 Fyll i formuläret eller ring oss på 010-188 00 00 så hjälper vi dig. Är du intresserad av tandimplantat, vill ställa frågor och komma på en konsultation? Fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort.

Tandimplantat på Aqua Dental

Eftersom tandimplantat är ett avancerat ingrepp är det viktigt att välja en erfaren och specialiserad tandläkare då det ökar möjligheterna till en lyckad behandling. På Aqua Dental har vi som målsättning att erbjuda den bästa och tryggaste tandvården därför har vi samlat några av Sveriges främsta och mest erfarna implantattandläkare.

Alla legitimerade tandläkare får arbeta med och fästa tandimplantat, men lyckandefrekvensen är avsevärt mycket större hos erfarna specialister. Din bästa garanti för ett lyckat, komplikationsfritt och hållbart slutresultat är därför att välja en tandläkare som har lång erfarenhet och som regelbundet arbetar med tandimplantat. En tandläkare med erfarenhet kan dessutom bedöma vilken behandling som passar dina förutsättningar bäst.

Det är även viktigt att tandläkaren använder implantat av högkvalitet. På Aqua Dental använder vi endast material från stora och välrenommerade tillverkare för att maximera dina chanser för ett lyckat resultat. Förutom att några av landets främsta implantattandläkare arbetar hos oss på Aqua Dental arbetar Jan Ekenbäck som kvalitetsansvarig parallellt med sitt uppdrag på Karolinska Institutet. Jan Ekenbäck har lång erfarenhet, har forskat, skrivit läroböcker och utbildats hundratals tandläkare inom tandimplantat.

Så går ett öppet hus till 

Boka din plats

Gör en intresseanmälan till kommande öppet hus eller konsultation genom att fylla i formuläret. Vi kommer då att ringa upp dig för att boka en plats. 

Specialister och information

Under din konsultation får du träffa några av våra främsta implantattandläkare. De kommer att berätta för dig om hur en behandling går till, ge tidsperspektiv och olika alternativ. Du får dessutom möjlighet att ställa frågor och berätta om dina förväntningar.

Undersökning och röntgen

Under din konsultation kommer tandläkaren även att göra en lättare undersökning för att se över ditt behov och dina förutsättningar. Om det är berättigat tas även en panoramaröntgen (OPG) vid samma tillfälle.

Planering och prissamtal

Tandläkaren berättar även i stora drag om hur din eventuella behandling skulle gå till för att du ska få en rättvis bild att ta ställning till. I slutet av konsultationen kommer tandläkaren även informera om prisbilden.

Nästa steg

Konsultationen är helt fri från förpliktelser och du kan efteråt gå hem och fundera över hur du vill göra. Vill du genomgå en tandimplantatbehandling är nästa steg en omfattande undersökning av situationen i munnen, sedan kan eventuella förbehandlingar påbörjas.

Möjlighet till onlinekonsultation

Om du tillhör en riskgrupp för Covid-19 eller om du inte känner dig redo att ta steget fullt ut erbjuder vi även onlinekonsultationer. Du får under 20 minuter träffa en tandläkare i din mobil eller dator. Du kan berätta om dina problem, få rådgivning och information gällande tandimplantat. Under mötet kan du med hjälp av både foto och video visa din problematik.