15 procent rabatt för medlemmar 


Vi erbjuder alla medlemmar hos Blodcancerförbundet en stående rabatt hos oss på Aqua Dental under 2023. Som medlem får du 15 procent rabatt och du bokar enkelt via telefon eller via formuläret intill. Allt du behöver göra är att uppge Blodcancerförbundet vid bokning. 


Som tandvårdskedja vill vi på Aqua Dental förändra tandvården och göra den tillgänglig för alla. Vi vill få fler personer att gå till tandläkaren regelbundet så att eventuell problemtik kan upptäckas och åtgärdas innan de blir alltför stora och kostsamma. 

Särskilt tandvårdsbidrag

Patienter som lider av blodcancer är ofta drabbade av olika biverkningar från olika mediciner, vilket kan göra att de är berättigade särskilt tandvårdsbidrag. Det särskilda tandvårdsbidraget är ett bidrag som är till för de patienter som lider av en sjukdom som kan innebära en ökad risk för försämrad mun- och tandhälsa. 


Bidraget ligger på 600 kronor per halvår. Det kan användas för exempelvis undersökningar, åtgärder och förebyggande tandvård. 

Vissa mediciner orsakar exempelvis muntorrhet vilket kan vara ett skäl till särskilt tandvårdsbidrag. 

Delbetala din tandvård 

Som ett steg i att tillgängliggöra tandvården erbjuder vi våra patienter en fördelaktig delbetalningslösning. Som patient hos oss kan du välja att dela upp kostnaden för din betalning och istället betala en fast månadskostnad från 300 kronor per månad. Helt räntefritt. Den fasta månadskostnaden baseras på omfattningen av din behandling. Du kan självklart göra en slutbetalning när som helst, utan extra kostnad. 

Du ansöker om vår delbetalningslösning enklast genom att prata med personalen i receptionen.  

Vanliga frågor

Många patienter som äter mediciner regelbundet drabbas av muntorrhet. Någonting som allt som oftast glöms bort i samband med medicinering är att biverkningar som en nedsatt salivproduktion påverkar tänderna och slehinnorna. Cytostatika påverkar cancercellerna men även de friska cellerna i viss utsträckning. Kroppen kan ha svårt att hinna med att förnya cellerna i munnens slemhinnor och därför uppstår muntorrhet.

Vanliga symptom på muntorrhet:
Hål i tänderna
Dålig andedräkt
Svårt att prata Beläggningar
Blåsor och sår i munnen
Problem med smaker

Från och med det år du fyller 24 år tills dess att du fyller 29 år får du 600 kronor per år i bidrag. 

Från och med det år du fyller 30 år tills dess att du fyller 64 år får du 300 kronor per år. 

Från och med det år du fyller 65 år får du återigen 600 kronor årligen.

Högkostnadsskyddet är ett ekonomiskt skydd för de patienter som har höga tandvårdskostnader. Det innebär att du endast betalar en del av kostnaden själv när den totala kostnaden överstiger ett visst belopp. Högskostnadsskyddet träder i kraft när referenspriset överstiger 5000 kronor. 

Det särskilda tandvårdsbidraget är ett bidrag för att hjälpa patienter som drabbats av en sjukdom som innebär en ökad risk för försämrad tandhälsa. Särskilt tandvårdsbidrag ligger på 600 kronor per halvår.

På Aqua Dental erbjuder vi en förmånliga delbetalningslösningar från 599 kronor i månaden. Din månadskostnad baseras på den totala behandlingskostnaden. Du kan enkelt ansöka om delbetalning via sms eller i receptionen. Läs mer om avbetalningslösningen här