Konsultationer för Invisalign

De allra flesta kan behandlas med Invisalign och de flesta bettfel går att justeras med hjälp av de genomskinliga skenorna. Men det finns vissa saker att tänka på som baseras på dina förutsättningar, förväntningar och din levnadsstil. Ta hjälp av en tandläkare för att ta det beslut som är bäst för dina tänder.  

 

Vi erbjuder fysiska konsultationer för behandling med Invisalign. Du och tandläkaren pratar om dina förväntningar och förutsättningar inför en behandling, du får möjlighet att ställa frågor och i slutet av konsultationen får du ett kostnadsförslag utifrån dina individuella förutsättningen. Konsultationen ger dig rätt förutsättningar inför din kommande Invisalign-behandling.  


Konsultationen kostar 1095 kronor och den summan dras av på behandlingskostnaden vid påbörjad behandling.


Hur mycket kostar Invisalign?

Det går inte att säga exakt vad en behandling med Invisalign skulle kosta då det är många olika faktorer som påverkar den slutgiltiga kostnaden. Priset påverkas exempelvis av bettavvikelsens komplexitet och om ena eller båda käkarna ska regleras.  För att få en första bedömning inför en behandling med Invisalign är det allra bäst att boka in en konsultation med en ortodontist eller nischtandläkare. Under konsultationen kommer ni att prata om förväntningar och förutsättningar, och du kommer även få ett kostnadsförslag att ta ställning till.


Priserna på Invisalign ligger vanligtvis mellan 29 000 och 65 000 kronor. Vid mycket komplicerade behandlingar kan taxan bli högre och vid enkla korrigeringar kan det slutgiltiga priset bli lägre.

 

Så går en behandling med Invisalign till 

Boka din tid online

För att påbörja en behandling med Invisalign behöver du först boka tid för en konsultation. Det gör du enkelt via vår onlinebokning. 

Konsultation 

På plats på konsultationen går du och tandläkaren igenom dina besvär. Ni pratar om dina förutsättningar, förväntningar och möjligheter. Du får möjlighet att ställa alla dina frågor och ni går igenom de bästa alternativen för dig.

Inskrivning 

När behandlingen ska inledas tasröntgenbilder och kliniska fotografier. Ett digitalt avtryck av tänderna tas för skapa en 3d-modell. En analys av bettet görs och en modell av slutmålet tas fram. En tidsram sätts upp för hur lång tid behandlingen uppskattas ta. Med hjälp av ett 3d-program kan du alltså på förhand se slutresultatet av din behandling.

Tandreglering

Justeringen av tänderns görs med hjälp av individuellt framtagna och avtagbara skenor. Under behandlingens gång byts skenorna ut med jämna mellanrum. Exakt hur ofta de byts ut är individuellt och beror på behandlingsplanen. Under behandlingen förflyttar sig tänderna steg för steg och skenorna byts ut tills dess att tänderna flyttat sig till slutpositionen. Beroender på bettjusteringens storlek kan behandlingslängden variera mellan 3 och 18 månader.

Resultat

För att uppnå det bästa resultat på beräknad tid är det viktigt att du använder tandställningen så mycket som möjligt. Allra bäst är det om du endast tar ut tandställningen när du ska äta eller dricka. Efter avslutad behandling kan du behöva en retainer för att stabilisera tänderna och hålla dem på plats.

Träffa några av Sveriges främsta och mest erfarna tandläkare

När du kommer till oss på Aqua Dental för en tandreglerings konsultation får du träffa några av Sveriges främsta och mest erfarna tandläkare inom estetisk tandvård och tandreglering. På Aqua Dental skapar vi årligen över 1000 nya leenden. Hos oss har vi både kunskapen, erfarenheten och de senaste metoderna för att hjälpa dig.

Boka tid för en konsultation

Om du är intresserad av Invisalign går det bra att fylla i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig för att boka in en tid för en konsultation.

När?

Hos Aqua Dental, boka en tid som passar dig i vår onlinebokning. 

Var

Stockholm, Göteborg, Uppsala och Västerås.

Pris

Hos Aqua Dental, boka en tid som passar dig i vår onlinebokning. 

Vanliga frågor

Tandregleringssystemet Invisalign är uppbyggt av en serie skenor (aligners) som tas fram individuellt till patienten och byts med jämna mellanrum ut under behandlingens gång. Skenorna är individuellt anpassade och justerar tändernas position steg för steg mot önskad position. Metoden är även väldigt flexibel då skenorna är avtagbara och således kan tas ut under kortare stunder vid exempelvis måltider eller möten.

En behandling med Invisalign tar olika lång tid beroende på hur stor bettjusteringen är. Behandlingslängden varierar mellan 3 och 18 månader. 

Invisalign kan korrigera flertalet bettfel: Trångställningar, Korsbett, Överbett, Djupt bett, Öppet bett, Gluggar och mellanrum mellan tänderna.

Vad en behandling med Invisalign kostar varierar beroende på exempelvis bettproblematik och omfattning. Vanligtvis ligger kostnaden för behandlingen på 29 000 och 65 000 kronor. Vid komplicerade behandlingar kan taxan bli högre och vid enkla korrigeringar kan den bli lägre.

Om du önskar går det bra att dela upp kostnaden för behandlingen. Vi erbjuder förmånliga delbetalningslösningar från 300 kronor i månaden. Din månadskostnad baseras på behandlingskostnaden och du kan enkelt ansöka om delbetalning via sms eller i receptionen. Läs mer om avbetalningslösningen här