Specialisttandläkare Ali Farahzadi


Specialisttandläkare i endodonti
servicecenter@aquadental.se
010 - 188 00 00 
Klinik: Aqua Dental Specialisttandvård Stockholm

Ali arbetar sedan januari 2014 på Aqua Dental Specialisttandvård Stockholm och är specialist på rotfyllningar, s.k. endodontist. Det finns endast ett 40-tal tandläkare i landet med hans kompetens. Ali tog sin tandläkarexamen i Umeå 2001. Efter ca 5 år som allmäntandläkare påbörjades en 3-årig specialistutbildning på Karolinska institutet och S:t Eriks sjukhus och 2009 blev Ali anställd som övertandläkare på specialistandkliniken S:t Eriks sjukhus.  Ali är även klinisk handledare för blivande specialister samt föreläsare för allmäntandläkare i flertalet kurser inom folktandvåren Stockholm.

Som specialist på rotfyllning hanterar man komplicerade fall och en endodontist hjälper allmäntandläkaren där det av olika anledningar inte går att få till en optimal rotbehandling. Ali jobbar med mikroskop vilket är en dyr metod men som möjliggör att exempelvis se sprickor som blotta ögat inte klarar av och därmed avhjälpa problem i ett tidigt skede. Utan mikroskop är det högst sannolikt att behandlingen inte blir optimal och rotfyllningen måste göras om efter något år.

För Ali är det viktigt att patienten känner sig trygg och bekväm vilket han lyckas väl med. Somliga patienter somnar t.o.m. i stolen vid ett besök hos honom. Ali får ta över många patienter som har mindre lyckade rotfyllningar. För att besöka honom behövs en remiss från en allmäntandläkare.

Vill du boka tid eller har du några frågor?

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss till dig så snart vi kan.
Jag godkänner att ni sparar mina personuppgifter i enlighet med Aqua Dentals policy


  klaratander

  Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter - Stockholm

  Aqua Dental fortsätter växa. Genom ett förvärv av Klara Tänder på Vasagatan får bolaget nu en fjärde klinik i centrala i Stockholm. ”Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal”, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson. Läs mer

  Ingen märkte att jag hade tandställning

  Marcus: ”Ingen märkte att jag hade tandställning”

  39-åriga Marcus Nestor hade tandställning som barn – men som vuxen kom problemen tillbaka. Tack vare tandregleringsmetoden Invisalign blev tänderna raka på bara ett år. – Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, berättar han. När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en… Läs mer