Så går det till

1. Bokning av konsultation

Det första steget är att boka en konsultation, där vi ger dig ett skräddarsytt kostnadsförslag för behandlingen. Under konsultationen kommer vår erfarna tandläkare att genomföra en första undersökning av dina tänder och ge dig en detaljerad plan för behandlingen samt svara på alla dina frågor och funderingar.

2. Skanning

Därefter gör vi en digtal skanning av dina tänder och din mun. Detta gör det möjligt att skapa en exakt 3D-modell av dina tänder och dessutom visualisera varje steg av din tandreglering.

3. Visualisering av resultatet

Med hjälp av 3D-modelleringen kan vi i detta steg visa hur dina tänder kommer att se ut efter behandlingen. Detta ger dig en chans att se det färdiga resultatet innan du tar beslut kring påbörjandet av behandlingen, och få en chans att fråga, justera och diskutera din behandling med vår tandläkare.


Psst... du vet väl om att du kan delbetala räntefritt  fr 300 kr/mån?

Vi vill göra det så lätt som möjligt för dig att få det leende du drömmer om. Därför erbjuder vi möjligheten att delbetala din behandling från endast 300 kr per månad, där vi på Aqua Dental som står för räntan. Det innebär att du inte behöver oroa dig för höga räntekostnader och kan fokusera på att få det vackra leende du alltid velat ha. Vad väntar du på? Boka din behandling idag!

Tandreglering med aligners 

Boka konsultation

Det första steget är att boka tid för en konsultation. Det gör du enklast genom att fylla i formuläret ovan. 

Besök oss för en konsultation

Vid konsultationstillfället träffar du en tandläkare och tillsammans går ni igenom din bettproblematik och pratar om förutsättningar, förväntningar och möjligheter. Du kommer att få ställa frågor och vid konsultationens slut kommer du att få en kostnadsuppskattning. 

Inskrivning 

När du valt att påbörja din behandling kommer du till kliniken för en inskrivning. Då tas både röntgenbidler och kliniska fotografier. Ett digitalt avtryck av tänderas tas och ditt bett analyseras. Din skräddarsydda behandlingsplan tas fram. Eventuella förbehandlingar kan behöva genomföras innan tandregleringen kan påbörjas. 

Använd dina aligners

När du kommer till kliniken för ditt nästa besök kommer du att få den första uppsättningen av genomskinliga skenor. Under behandlingens gång kommer skenorna att bytas ut med jämna mellanrum för att uppnå önskat resultat. Hur många gånger skenorna kommer att bytas ut beror på bettproblematik, behandlingens komplexitet och omfattning. För att önskat resultat ska uppnås inom tidsramen är det viktigt att du följer tandläkarens anvisningar och använder tandställningen så mycket som möjligt. Bäst är om du endast tar ut tandställningen när du ska äta eller dricka.

Avsluta behandlingen

En behandling med aligners tar mellan 3 och 18 månader beroende på bettproblematik. Efter avslutad behandling kan du komma att behöva ha en retianer för att stabilisera tänderna och hålla dem på plats. 

Vanliga frågor

Tandreglering med aligners innebär att tandregleringsmetoden är uppbyggt av en serie genomskinliga skenor (aligners). Dessa skenor är individuella och byts ut under behandlingens gång. Skenorna är individuellt anpassade och justerar stegvis tändernas position mot önskad position.

En behandling med Invisalign  tar olika lång tid beroende på bettproblematikens omfattning och komplexitet. Behandlingslängden varierar mellan 3 och 18 månader. 

Invisalign  kan korrigera flertalet bettfel: Trångställningar, Korsbett, Överbett, Djupt bett, Öppet bett, Gluggar och mellanrum mellan tänderna.

Vad en behandling med Invisalign ™ kostar varierar beroende på exempelvis bettproblematik och omfattning. Mindre bettfel kostar från 29 000 kronor medan mer komplex och omfattande behandlingar kostar omkring 65 000 kronor. 

Ja. Du kan dela upp kostnaden för din behandling. På Aqua Dental erbjuder vi våra patienter förmånliga delbetalningslösningar från 300 kronor i månaden. Din månadskostnad baseras på behandlingskostnaden och du kan enkelt ansöka om delbetalning via sms eller i receptionen. Läs mer om avbetalningslösningen här