Saknar du en eller flera tänder?

Har du problem med att tugga, bita eller prata? Har du förlorat en eller flera tänder? Då kan tandimplantat vara ett alternativ. Tandimplantat är en behandling där dina förlorade eller skadade tänder ersätts med en fastlösning, vilket ger ett hållbart och naturligt utseende.


Konsultationer för tandimplantat

På Aqua Dental erbjuder vi konsultationer för behandling med tandimplantat. Under konsultationen från du träffa tandläkare med lång erfarenhet och ni kommer att prata om ditt vårdbehov, dina förutsättningar och förväntningar. En första undersökning görs och du får möjlighet att ställa dina frågor till tandläkaren.


  • Några av Sveriges främsta implantattandläkare
  • Inga förpliktelser
  • Få svar på dina frågor
  • Få självkänslan tillbaka
  • Få en ungefärlig prisbild baserat på dina behov

Pris för tandimplantat

Det finns många faktorer som påverkar den slutgiltiga kostnaden för en tandimplantatsbehandling. Därför är det svårt att ge prisförslag utan en inledande undersökning. Det kan handla om hur omfattande ditt vårdbehov är, individuella förutsättningar, vilka tänder som ska ersättas och val av tandläkare. Generellt kan man säga att en implantatstödd krona kostar mellan 20 000 och 30 000 kronor, exklusive bidrag från tandvårdsstödet och högkostnadsskyddet. Man kan däremot inte addera samma om det är fler än en tand som ska ersättas.

Delbetala från 300 kronor i månaden

Hos oss kan du delbetala din tandvård med en fast månadskostnad på antingen 300, 599 eller 999 kronor per månad, helt räntefritt. En fast kostnad innebär att du alltid har samma kostnad varje månad oavsett vilken behandling du behöver eller hur många tillfällen. Vilken den fasta månadskostnaden blir beror på den totala behandlingskostnaden. Läs mer om våra olika delbetalningslösningar här. Konsultation för tandimplantat: Steg för steg

Boka tid för konsultation

Gör en intresseanmälan till kommande öppet hus eller konsultation genom att boka tid via vår onlinebokning. Om du föredrar att bli uppringd för att boka din tid är du varmt välkommen att fylla i formuläret i slutet av sidan. 

Specialister och information

Under din konsultation får du träffa några av våra främsta implantattandläkare. De kommer att berätta för dig om behandling, ge ett ungefärligt tidsperspektiv och prata om dina vårdbehov, förutsättningar och förväntningar. 

Undersökning och röntgen

Under din konsultation görs även en första undersökning för att se över ditt behov och dina förutsättningar. Om det är berättigat tas även en panoramaröntgen (OPG) vid samma tillfälle.

Planering och prissamtal

Du får även veta hur din behandling eventuellt skulle få till samt information om en ungefärlig prisbild så att du kan fatta et välgrundat beslut. 

Inled behandlingen

Din konsultationen är fri från förpliktelser. Efter avslutat besök kan du gå hem och fundera. Tandimplantat är en investering i dig själv. Vill du genomgå en behandlingen är nästa steg en omfattande undersökning. Efter det kan evetuella förbehandlingar påbörjas. 

Boka tid för konsultation 

Träffa några av Sveriges främsta och mest erfarna tandläkare

Hos oss på Aqua Dental arbetar några av Sveriges främsta och mest erfarna tandläkare inom käkkirurgi och oral protetik. Vi återskapar årligen över 1000 nya leenden. Hos oss kombinerar vi lång erfarenhet, hög kunskap och personlig service med moderna metoderna för att hjälpa dig på bästa sätt.

Vanliga frågor

Nej när det gäller att genomgå en behandling med tandimplantat som ersättning av förlorade tänder finns det ingen övre åldersgräns. Din ålder spelar alltså inte in när det kommer till tandimplantat. Att du inte får vara alltför ung för att kunna fästa tandimplantat handlar om att du bör ha vuxit klart.

När du ska genomgå en behandling med tandimplantat är det viktigt att välja en erfaren tandläkare för att få ett så lyckat slutresultat som möjligt. Om du väljer en tandläkare med lång erfarenhet som mer eller mindre uteslutet sätter tandimplantat så har han eller hon en högre lyckandefrekvens än genomsnittet.

När det kommer till ersättning av förlorade tänder har tandimplantat många fördelar. En av de största fördelarna är att implantaten fästs i tandbenet. Det innebär att du slipper oroa dig för att tänderna ska lossna, de stimulerar även käkbenet likt en riktig tand. Dessutom ger implantatstödda kronor ett naturligt utseende.

Det går på förhand inte att säga ett pris för hur mycket en tandimplantatsbehandling kostar utan det behövs göras en grundlig undersökning för att kunna ges en välgrundad prisbild.

På Aqua Dental erbjuder vi en förmånliga delbetalningslösningar från 599 kronor i månaden. Din månadskostnad baseras på den totala behandlingskostnaden. Du kan enkelt ansöka om delbetalning via sms eller i receptionen. Läs mer om avbetalningslösningen här