Om du har förlorat dina tänder och ersatt dem med tandimplantat är det viktigt att hålla dem rena. För att hålla dina nya tänder i perfekt skick är det viktigt att sköta och kontrollera dem precis som dina vanliga.

Det är precis lika viktigt att tand om dina implantat som dina tänder. Det är lätt att tro att det inte behövs eftersom de nya tänderna är artificiella och inte kan drabbas karies. Däremot kan fickorna runt implantatet drabbas av bakterieangrepp. Det kan i sin tur leda till att det underliggande benet luckras upp och då finns det risk att implantatet kan lossna. Efter att du har avslutat din implantatbehandling ska du träffa en tandhygienist som kan visa dig hur du tar hand om tänderna på bästa sätt.
Vill du veta mer om vad ett tandimplantat är? Klicka här

Det är viktigt att följa de instruktioner du får av din behandlande tandläkare gällande munhygienen. Förutom vanlig tandborste är det viktigt att använda mellanrumsborstar för att komma åt ordentligt. Glöm inte heller bort tändernas insida, utrymmet mellan tänderna och området där implantaten och tandköttet möts. Att kombinera god munhygien med regelbundna kontroller så kan dina implantat fungera bra livet ut.

Läs mer om tandimplantat här

Säkra implantat med stabilt resultat

Tandimplantaten vi använder är Straumann-implantat. Aqua Dental använder dessa som förstahandsleverantör av implantat eftersom vi anser att de är några av branschens säkraste och visar ett stabilt resultat, samtidigt finns det forskning som stödjer detta påstående. 

Öppet hus om tandimplantat

Tandimplantat kan verklgien göra skillnad för livskvaliteten. På Aqua Dental genomför vi nu en stor statsning med öppna hus på utvalda kliniker. Kom på vårt öppet hus och ta chansen att ställa dina frågor om tandimplantat till några av Sveriges mest erfarna tandläkare. De 30 första som anmäler sig får en gratis konsultation. Den 17 november bjuder Aqua Dental in till öppet hus på kliniken på Vasagatan 12 i Stockholm. Samma dag, den  17 november är det även öppet hus i Göteborg. Kliniken i Olskroken välkomnar alla till öppet hus. Anmäl ditt intresse genom att fylla i formuläret nedan och få mer information här.

Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  klaratander

  Tandläkarkedjan Aqua Dental fortsätter - Stockholm

  Aqua Dental fortsätter växa. Genom ett förvärv av Klara Tänder på Vasagatan får bolaget nu en fjärde klinik i centrala i Stockholm. ”Det är en klinik på bästa läge och med väldigt kompetent personal”, säger Aqua Dentals vd Henrik Augustsson. Läs mer

  Ingen märkte att jag hade tandställning

  Marcus: ”Ingen märkte att jag hade tandställning”

  39-åriga Marcus Nestor hade tandställning som barn – men som vuxen kom problemen tillbaka. Tack vare tandregleringsmetoden Invisalign blev tänderna raka på bara ett år. – Jag trodde inte att det skulle blir så pass bra på så kort tid, berättar han. När 39-åriga Marcus Nestor var yngre och gick i grundskolan hade han en… Läs mer