Björn Klinge ansluter till Aqua Dental

Under våren 2021 ansluter professor Björn Klinge och blir en del av oss på Aqua Dental.

Aqua Dental fortsätter att forma framtidens tandvård. Nu tar vi ytterligare ett stort steg framåt då vi samgår med internationellt erkände professorn Björn Klinge. Han kommer hjälpa oss att ta ytterligare ett stort steg på vägen mot förändring.

Som tandvårdskedja vill vi på Aqua Dental förändra tandvårdsbranschen. Vi vill förändra synen på tandvården och göra den mer tillgänglig för alla. I kombination med att öppna nya kliniker med hög tillgänglighet och erbjuda tandvård av högsta kvalitet så har den internationellt erkände professorn och specialisttandläkaren Björn Klinge anslutit sig till oss på Aqua Dental för att ta nästa steg på vår resa.

– Viljan att ta ett steg framåt och utveckla tandvården lockade mig att inleda samarbetet med Aqua Dental, säger Björn Klinge.

Björn arbetar som professor på Malmö Universitet, är professor på Karolinska Institutet och är engagerad i flera internationella odontologiska sammanslutningar. Till Aqua Dental kommer han som rådgivare och kommer att vara verksam inom flera olika projekt.

– Jag kommer bland annat vara inblandad i att utveckla Aqua Dentals arbetet med den allmänna tandhälsan och fungera som en rådgivare gällande forskning, meriteringstjänster och utbildningar. Jag hoppas även kunna bidra med kompetensutveckling för Aqua Dentals medarbetare, säger Björn Klinge.


"Viljan att förändra tog jag fasta på"

Björn Klinge har vid flertalet tillfällen avstått att ta vara på erbjudanden som dykt upp för att det inte har känts rätt. När Rikard Virta från Aqua Dental hörde av sig och de lärde känna varandra klickade det direkt. Det blev tydligt att de hade en samsyn om hur tandvården bör utvecklas framåt.

– Ambitionen, energin och viljan att förändra var det jag tog fasta på. Att få vara med och förändra tandvården känns meningsfullt och det blev jag nyfiken på. Det här var ett sammanhang där jag ville vara med och bidra, säger han.

Björns Klinges roll i koncernen är övergripande och han kommer vara involverad i flera stora projekt framöver.

– Jag tycker det ska bli väldigt spännande och en stor utmaning att försöka bidra till verksamheten på det sätt jag kan. Ambitionen att forma framtidens tandvård är både intressant och komplext. Det är alltid spännande att våga bryta ny mark. Det ska bli intressant att se på vilket sätt Aqua Dental kan bli ett föredöme för andra organisationer inom tandvården.

Under våren 2021 anslöt sig Björn Klinge till Aqua Dental.

Spännande framtid tillsammans med Björn Klinge

Niklas Virta, vice vd på Aqua Dental, är stolt över att Björn Klinge har anslutit sig till Aqua Dental. För att möjliggöra en förändring av den svenska välfärden och tandvården behöver man knyta de mest kompetenta och erfarna personerna inom sina områden till sig.

– Vi är stolta, nöjda och ödmjuka inför att en så framstående och erfaren odontolog väljer oss på Aqua Dental. Det är inspirerande. Han valde oss tack vare att han delar vår vision väldigt starkt. Vi ska exempelvis verka för att få patienter och familjer i utanförskap att gå till tandläkaren och hjälpa de som lider av tandvårdsrädsla. Tillsammans kan vi bidra till samhällsnyttan. Vi valde verkligen varandra, det var en perfekt matchning, säger Niklas Virta.

En av Aqua Dentals målsättningar är att utbilda, stimulera och attrahera de bästa medarbetarna.

– Björn Klinge är ju en av de tyngsta i vår bransch och han kommer vara en stor utvecklingstillgång och inspirationskälla till alla våra medarbetare, säger Niklas Virta.


Om Björn Klinge

Björn Klinge tog sin tandläkarexamen 1977 och avlade 1984 sin odontologiska doktorsgrad vid Tandläkarhögskolan i Malmö. Han disputerade då på en avhandling om parodontal regeneration. Han har tidigare varit dekan för Tandläkarhögskolan på Karolinska Institutet och i Malmö. I dag arbetar Björn Klinge som professor på Malmö Universitet , han är professor em på Karolinska Institutet och har fortsatt anknytning dit. Han är internationellt erkänd och var tidigare president för European Association for Osseointegration (EAO) och är även involverad i både Europeiska och Skandinaviska sammanslutningar. Han är gästprofessor i Lissabon och hedersprofessor i Ji-Lin i Kina. Han har även skrivit flera bokkapitel och faktaböcker. Bland annat har han skrivit boken Din hälsa sitter i munnen som är en uppmärksammad folkbildningsinsats. Björn Klinge är dessutom känd från TV och har föreläst internationellt, i över 40 länder. Nu har han även påbörjat sitt samarbete med oss på Aqua Dental.

Information om artikeln

Mer om Aqua Dental

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.