Clas Oscarsson är ny president för SACD

Aqua Dentals tandläkare Clas Oscarsson är ny president för SACD, Swedish Academy of Cosmetic Dentistry.

Nu kan tandläkare förvänta sig fler kurser på live-patienter det närmaste året. I alla fall inom estetisk tandvård. Det blir kurser där man kombinerar den digitala tekniken i både behandlingsplanering och under själva behandlingen. Det hoppas Clas Oscarsson på när han nu blir President för Sveriges ledande organisation inom vidareutbildning i estetisk och kosmetisk tandvård. 

Clas Oscarsson har varit privattandläkare sedan 1982 och är nu en av Aqua Dentals tandläkare med fördjupad kompetens inom estetisk tandvård. Förutom sitt engagemang i SACD har Clas under lång tid suttit med i kursnämnden på Sveriges Tandläkarförbund.

 

- Vi är mycket glada och stolta över att Clas Oscarsson har blivit en del av oss. Clas har varit som en mentor för mig under de senaste åren och det känns väldigt kul eftersom vi gillar varandra både personligen och kompetensmässigt. Vi ser mycket fram emot nya spännande initiativ under Clas år som president, säger Rikard Virta som är VD för Aqua Dental.

Clas Oscarsson, ny president för SACD.

Enligt Clas är hans största utmaning att öka antalet deltagare och att sprida SACD’s koncept till så många som möjligt.


- Mitt mål är att få till en bra period med flera bra föreläsningar och då få flera kollegor från Sverige och gärna grannländerna att ansluta.

Vad tror du blir roligast under ditt år som president?

- Just nu efter den besvärliga pandemin blir det roligaste faktiskt att komma igång med alla kurser och att få börja träffa alla trevliga kollegor under dessa former. Det ska också bli jättekul och utvecklande att få träffa stora internationella kursgivare och kollegor som vi har genom att vi är dotterorganisation till AACD, världens största organisation för kosmetiskt inriktade tandläkare, berättar Clas.

Information om artikeln

Mer om Aqua Dental

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.