Leendet fick ny lyster med ny tand

Ailja Timbart drog ut en glugg och lämnades med en glugg. Hennes dåvarande tandläkare hade ingen tid för henne och Ajla valde då att leta efter en annan klinik. Då kom hon i kontakt med Aqua Dental som kunde hjälpa henne direkt. 

I januari i 2017 kände sig Ajla Timbrant tveksam till vad hon skulle ta sig till. Hon hade en glugg efter en utdragen tand som hon ville göra något åt, men hennes tandläkare hade ingen ledig tid. Då sprang hon på ett tips om Aqua Dental och såg att de hade en klinik i närheten av där hon bor.
– De hade tid för mig snabbt och jag tänkte att jag ger dem en chans. Nu är jag supernöjd över det beslutet, säger Ajla Timbrant.

När hon kom dit för undersökningen började hon och hennes nya tandläkare resonera kring ifall ett implantat eller en brygga var rätt väg att gå för henne. Hon fick för- och nackdelar förklarade för sig avseende båda alternativen, och tid att tänka igenom beslutet.

Slutligen bestämde hon sig för ett implantat. Hon ville inte förstöra friska tänder med en brygga.
– Det kändes som att det var det val som passade mig bäst, säger Ajla.

Vill du veta mer om tandimplantat? Klicka här

Ny tand – nytt leende

Innan implantatprocessen drog igång oroade hon sig lite över att det skulle göra ont, men den oron visade sig vara obefogad.

– Jag trodde det skulle göra jätteont men det gjorde det inte. Dessutom gick det fort, det tog bara tre månader från första undersökningen till att implantatet var på plats, säger Ajla.

Hon berättar att hon först fick komma dit och sätta in en skruv, därefter fick munnen läka i ett par veckor. Efter läketiden fick hon komma tillbaka och göra avtryck som sedan användes för att tillverka ett passande implantat. 

När hon sedan kom tillbaka i april var det dags att sätta in det.
– Det gick smidigt och nu är jag helt klar och kan le stort utan att behöva tänka på den där gluggen, säger Ajla och fortsätter:
– Jag hade tandläkarskräck som liten, det är därför jag har lite dåliga tänder. Men när jag blev äldre växte det bort och då började jag ta tag i mina tänder. Men jag tror inte att tandläkarskräcken bara försvann på grund av åldern, mycket har nog att göra med bemötande också.

Hon är mycket nöjd med bemötandet hon fick hos sin nya tandläkare.
– Jag är nöjd med alla som arbetar på kliniken, de är supertrevliga och professionella. Jag kan varmt rekommendera Aqua Dental till andra, säger Ajla.

Ajla fick hjälp av Aqua Dental när hon behövde ersätta en utdragen tand med tandimplantat.

Tandimplantaten vi använder är Straumann-implantat. Aqua Dental använder dessa som förstahandsleverantör av implantat eftersom vi anser att de är några av branschens säkraste och visar ett stabilt resultat, samtidigt finns det forskning som stödjer detta påstående.

Undrar du något, är du intresserad av tandimplantat eller vill du boka en tid för en konsultation? Fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort.

Information om artikeln

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.