”Känns som min riktiga tand”

En tugga choklad fick Ulrikas gamla lagning att gå sönder. När tanden inte gick att rädda bestämde hon sig för att skaffa tandimplantat. Ett ingrepp hon kände nervositet inför – men efteråt bara glädje över en ny fin tand.

Som så många andra har Ulrika, 50 år, gamla lagningar i tänderna. En kväll när hon satt hemma i Hammarby Sjöstad i Stockholm hände något oväntat.
–Jag tuggade på choklad med salta mandlar i så att en lagning gick sönder. Jag fick åka in på en akuttid, säger hon.

Lagningen gick sönder så pass att tanden, som var placerad bredvid framtänderna, inte gick att rädda. Ulrika fick då gå hem med en provisorisk lagning. Kort efteråt bestämde hon sig för att skaffa tandimplantat.
– Jag tänkte att det var lika bra att göra det ordentligt från början. Tanden var även missfärgad innan så det gjorde inte så mycket. Jag var väldigt nervös inför operationen då implantatet skulle skruvas fast i tandbenet. Men det gick över förväntan, helt smärtfritt!

Boka en tid för en tandimplantatkonsultation

Vikten av det estetiska

I väntan på operationen fick Ulrika en provisorisk tandersättning under några månader för att slippa gå utan tand. Hon beskriver hela behandlingen som lyckad och att det var först när hon hittade till Aqua Dental som hon förstod hur bra tandvård faktiskt kan fungera. Därför tänker hon stanna hos tandläkarkedjan.
– Allt har gått så himla bra. Jag fick jättebra bemötande på kliniken. Personalen var engagerad och det kändes som att de tänkte på det bästa för just mig. De lyssnade och var pedagogiska, berättar hon.

Resultatet är hon minst lika nöjd med.
– Den nya tanden har skitsnygg form och känns som en riktig tand.

Ulrika vill rekommendera behandlingen till andra och planerar själv för att eventuellt byta ut fler tänder i framtiden.

Säkra implantat med stabilt resultat

Tandimplantaten vi använder är Straumann-implantat. Aqua Dental använder dessa som förstahandsleverantör av implantat eftersom vi anser att de är några av branschens säkraste och visar ett stabilt resultat, samtidigt finns det forskning som stödjer detta påstående.

Vill du veta mer om tandimplantat, klicka här

Intresserad av tandimplantat? 

Om du är intresserad av tandimplantat och vill veta mer eller 

Tandimplantaten vi använder är Straumann-implantat. Aqua Dental använder dessa som förstahandsleverantör av implantat eftersom vi anser att de är några av branschens säkraste och visar ett stabilt resultat, samtidigt finns det forskning som stödjer detta påstående.

Undrar du något, är du intresserad av tandimplantat eller vill du boka en tid för en konsultation? Fyll i formuläret nedan så kommer vi att kontakta dig inom kort.

Information om artikeln

Dags för en undersökning?

Vi vet att du har hört det förr, men regelbundna besök hos tandvården är viktigt för att dina tänder ska må bra. Välkommen till oss och upplev en trevligare tandläkare.