Har du förlorat en tand eller har du så trasiga tänder att de måste dras ut? Då kan tandimplantat vara lösningen som gör att du vågar skratta och le igen. 

Förlorade tänder påverkar inte bara ditt utseende. Det kan även påverka din talförmåga, hur du tuggar och dessutom leda till nya tandproblem. Orsaken till att du saknar tänder kan variera. Kanske har du slagit ut en tand, tappat tänder eller har en eller flera tänder som är så trasiga att de måste dras ut. Då kan de ersätta med hjälp av tandimplantat. 

Så går en implantatbehandling till: 

Innan implantaten kan sättas in så får du träffa en tandläkare för konsultation och undersökning. Det är viktigt att se att du är en lämplig kandidat och att du är frisk i resten av munnen. Dessutom får du berätta om dina förväntningar och tandläkaren går igenom dina individuella förutsättningar. 

För att behandlingen ska bli lyckad är det viktigt att du inte har några infektioner i munnen. Det kan därför ta lite extra tid om någon tand måste rotfyllas eller om en läkning av en infektion måste inväntas innan behandlingen kan påbörjas. 
Läs mer om tandimplantat här

När undersökningen och förbehandlingar har gjorts ska implantaten fästas i käkbenet. Tandimplantaten fästs under ett kirurgiskt ingrepp. Tandläkaren sätter en effektiv lokalbedövning och tandläkaren viker bort det tunnan tandköttet för att komma åt käkbenet. Där borras ett hål och titanskruvarna fästs. Hur många implantat som behövs beror på ingreppets storlek och hur många tänder som ska ersättas. 

Efter att skruvarna har fästs i käkbenet så behövs en viss tids vila då implantaten växer fast i benet. Hur lång tid detta tar varierar, men ofta rör det sig om 2 - 3 månader. 

Då implantaten har läkt tar tandläkaren avtryck på situationen i munnen och en modell av hur tänderna kommer att se ut tas fram. När du och tandläkaren är nöjda med utseendet görs dina nya tänder. 
Här kan du se en film om tandimplantat

Ett tandskelett tas fram och på det bränns porslin till önskad tandfärg och form.  När tandläkaren och du som patient är nöjda med konstruktionen sätts de nya tänderna på plats. Om det är en enskild tand som ska ersättas skruvas kronan direkt på implantatet eller cementeras på en distans. Är det flera tänder som ersätts så tillverkas en bro som skruvas fast på implantaten. 

Säkra implantat med stabilt resultat

Det finns en uppsjö av alternativ när det gäller leverantörer av tandimplantat. På Aqua Dental har vi valt Straumann som förstahandsalternativ av flera skäl, men framför allt för att vi har sett att deras implantat borgar för en hög kvalitet och är en trygghet för våra patienter. Det finns även studier och forskning som stödjer andvändingen av deras implantat.  


Boka tid, info eller frågor

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig. 

  Sjuttiotalets amalgamfyllningar eroderade och började spräcka hans tänder

  Erik om sina tandimplantat: ”Att borra ett hål är värre än det här”

  Sjuttiotalets amalgamfyllningar eroderade och började spräcka hans tänder. Efter gedigen research bestämde sig Erik Dagemark för att skaffa tandimplantat hos Aqua Dental. – Att borra och dra ut tänder gillar jag inte, det är värre att borra ett hål än att göra det här, säger han. Erik Dagemark kommer från Göteborg och arbetar som affärsutvecklare. Han… Läs mer

  4 snabba fakta om tandimplantat

  4 snabba fakta om tandimplantat

  1. Vad är egentligen ett tandimplantat? Många vet inte vad tandimplantat är eller vad det är gjort utav. Tandimplantat fungerar som konstgjorda tandrötter i käken. Saknar man tänder av olika anledningar är implantat en räddning för många, framförallt för att höja livskvalitén då förlorade tänder kan påverka den drabbade både psykiskt och fysiskt. Läs mer

  Efter flera år av tandproblem

  Karl-Gunnar om sina tandimplantat: Känns som mina egna tänder

  Efter flera år av tandproblem och saknade tänder blev tandimplantaten en vändning för 73-årige Karl-Gunnar Skoog. – Jag har bara positiva erfarenheter, berättar han. Som en följd av de mediciner han tog började Karl-Gunnar Skoog få problem med tänderna. Resultatet blev att han till slut förlorade flera av sina tänder, vilket både innebar ett fysiskt och estetiskt… Läs mer

  Tandimplantat

  Öppet hus – Tandimplantat

  Ta chansen till att få ditt leende tillbaka, kom till öppet hus på Aqua Dental!. Vi på Aqua Dental vet vilken skillnad tandimplantat kan göra för livskvaliteten. Därför genomför vi nu en stor satsning med ”öppna hus” på våra klinker. Ta chansen att få veta mer om tandimplantat… Läs mer

  Vad är ett tandimplantat

  Vad är ett tandimplantat?

  Att ersätta förlorade tänder kan höja din självkänsla, förbättra din tuggförmåga och hjälpa din munhälsa. Med ett tandimplantat får du en stabil och långvarig lösning som ser ut och känns som en riktig tand. Läs mer