Konsultationer för Invisalign

Den osynliga tandställningen Invisalign ™ blir allt mer populär. Den kan behandla de allra flesta bettfel och metoden går ut på att med hjälp av individuellt framtagna genomskinliga skenor förflytta tänderna till önskad position. Innan en tandreglering kan genomföras finns det olika faktorer att ta hänsyn till baserade på dina individuella förutsättningar, din livsstil och dina egna förväntningar. Med hjälp av våra tandläkare kan du få förslag på de alternativ som är bäst för dig.

 

På Tandverkeriet (en del av Aqua Dental)  så erbjuder vi fysiska konsultationer för Invisalign ™ i Karlstad. Här träffar du tandläkare Jannie Calming som kommer att hjälpa dig att uppnå önskat resultat. Ni går tillsammans igenom behandlingen och ser över dina förutsättningar. 

 

En konsultation kostar 500 kronor och det går att få en tid hos Jannie omgående.

Hur mycket kostar Invisalign ?

Det går inte på förhand att säga hur mycket en behandling med Invisalign ™ kommer att kosta. Det behövs en undersökning och en behandlingsplan innan den slutgiltiga kostnaden kan fastställas. Exempelvis kan bettavvikelsens komplexitet och omfattning eller eventuella förbehandlingar påverka kostnaden. 

 

Vanligtvis ligger priserna på en Invisalign-behandling mellan 29 000 och 65 000 kronor. Vid omfattande behandlingar kan kostnaden blir högre och vid mindre justeringar kan priset bli lägre. 

 

Delbetala från 300 kronor i månaden

På Aqua Dental strävar vi efter att göra tandvården mer tillgänglig för alla. Därför erbjuder vi fördelaktiga delbetalningsalternativ till våra patienter.

Du kan hos oss delbetala din tandvård med en fast månadskostnad från 300 kronor per månad. Helt räntefritt. Att välja att delbetala med en fast månadskostnad innebär att du varje månad betalar samma kostnad för din behandling.Tandreglering med Invisalign i Karlstad:

Boka tid för konsultation

För att påbörja en behandling med Invisalign ™ behöver du boka tid för en konsultation. Det gör du enklast genom att fylla i vårt formulär. Vi kommer sedan att ringa upp dig för att boka in en tid för din konsultation. 

Konsultation 

När du kommer till oss för en konsultation kommer tandläkaren att gå igenom dina besvär och ni kommer att diskutera dina förutsättningar och förväntningar. Du har självklart möjlighet att ställa frågor under besöket. 

Inskrivning och registrering

Din behandling inleds med att röntgenbilder och kliniska fotografering. Ett digitalt avtryck av tänderna tas och en analys av bettet görs. En behandlingsplan sätts upp och en 3d-modell av slutresultatet framställs. Du kan alltså se ditt slutresultat innan du påbörjar behandlingen. 

Tandreglering med Invisalign  

Korrigeringen av tändernas placering görs med hjälp av genomskinliga och avtagbara skenor. Under behandlingens gång byts skenorna ut, hur ofta skenorna ersätts fastställs i behandlingsplanen.

Resultat

För att uppnå önskat resultat är det viktigt att du följer tandläkarens anvisningar och använder tandställningen så mycket som möjligt. Efter avslutad behandling kan du komma att behöva använda en retainer för att stabilisera tänderna och hålla dem på plats.

Vanliga frågor

Invisalign ™ är ett tandregleringssystem som är uppbyggt av en serie skenor (aligners). Dessa gjuts individuellt och byts med jämna mellanrum ut. Skenorna justerar tändernas position steg för steg tills dess att de når önskad position. 

En behandling med Invisalign  tar olika lång tid beroende på hur stor bettjusteringen är. För att få en uppskattad behandlingstid är det bästa att boka tid för en konsultation.

Invisalign  kan korrigera de flesta bettfel: Trångställningar, Korsbett, Överbett, Djupt bett, Öppet bett, Gluggar och mellanrum mellan tänderna.

Vad en behandling med Invisalign  kostar varierar beroende på exempelvis bettproblematik och omfattning. Vanligtvis ligger kostnaden för behandlingen på 29 000 och 65 000 kronor. Vid komplicerade behandlingar kan taxan bli högre och vid enkla korrigeringar kan den bli lägre.

Om du önskar går det bra att dela upp kostnaden för behandlingen. Vi erbjuder förmånliga delbetalningslösningar från 300 kronor i månaden.  Läs mer om avbetalningslösningen här