Invisalign i Uppsala

Invisalign ™ är en tandregleringsmetod som blir allt mer populär. Den avtagbara tandställningen kan justera nästan alla typer av bettproblematik. Det finns många fördelar med Invisalign ™ och bland dem är att tandställningen är nästintill osynlig och trots att den justerar tändernas position gör den inte ont. Om du är intresserad av tandreglering med Invisalign ™ i Uppsala är det första du bör göra att boka en konsultation. Ta hjälp av en tandläkare för att ta det beslut som är bäst för dina tänder.  

 

Vi erbjuder fysiska konsultationer för behandling med Invisalign ™ i Uppsala. Här får du träffa någon av våra specialisttandläkare Sarit Silkestrand, Ingrid Ring eller nischtandläkare Hedieh Stayesh som med lång erfarenhet och stor kunskap i kombination med välbeprövade metoder och modern teknik kommer att hjälpa dig att uppnå önskat reslutat. Tillsammans pratar ni om dina förväntningar och förutsättningar inför en behandling. Konsultationen ger dig rätt förutsättningar inför din kommande Invisalign-behandling.  


En konsultation för Invisalign ™ kostar 1095 kronor och den summan dras av på behandlingskostnaden vid påbörjad behandling.

Priser för Invisalign i Uppsala 

Det finns många faktorer som påverkar den slutgiltiga kostnaden för en Invisalign-behandling, vilket gör att vi inte kan ge ett prisförslag utan en inledande undersökning. Det kan handla om hur omfattande eller komplex bettavvikelsen är. Eller längden på behandlingen. Eller vilka behov just du kommer ha. För att få en första bedömning är det därför bäst att boka in en konsultation. Då kan ni prata om förväntningar och förutsättningar, och du kommer även få ett kostnadsförslag att ta ställning till.

Priserna på Invisalign ™ ligger mellan 29000 och 65000 kronor. Vid mycket komplicerade behandlingar kan taxan bli högre och vid enkla korrigeringar kan det slutgiltiga priset bli lägre.

Delbetala från 300 kronor i månaden

Vi på Aqua Dental har som målsättning att göra tandvården tillgänglig för alla.  Vi vet att tandreglering ofta är förknippat med höga kostnader därför har vi fördelaktiga delbetalningsalternativ.

Du kan välja att delbetala din tandreglering med en fast månadskostnad från 300 kronor per månad. Helt räntefritt. Den fasta månadskostnaden innebär att kostnaden är den samma varje månad oavsett vilken behandling du behöver eller hur många.


Tandregleringscheck i Uppsala

Om du eller ditt barn har tilldelats en tandregleringscheck är ni välkomna att komma till oss på Aqua Dental för behandlingen. 

Tandställning Uppsala

Om du har sneda tänder eller någon typ av bettfel kan du behöva tandställning. Behandling med tandställning kallas för tandreglering. Det finns olika typer av tandställning, allt från räls till en med skenor i plast. Många väljer i dag en modern tandställning som kallas för Invisalign ™ då den syns väldigt lite, är bekväm och enkel att bära.


Vad är Invisalign ?

Invisalign ™ är ett alternativ till traditionell tandställning av metall (”räls”) och består istället av genomskinliga skenor i plast. Skenorna är individuellt anpassade och formgjutna efter dina tänder med hjälp av ett 3D-program. Under behandlingen byts skenorna ut med jämna mellanrum för att steg för steg justera tänderna till önskad position. Invisalign-metoden är också väldigt flexibel eftersom skenorna är avtagbara och kan tas ut under kortare stunder vid exempelvis måltider.

Invisalign i Uppsala

Hos oss på Aqua Dental arbetar några av Sveriges främsta och mest erfarna tandläkare inom estetisk tandvård och tandreglering. Vi skapar årligen över tusen nya leenden. Hos oss kombinerar vi kompetens och kunnande med moderna metoder för att hjälpa dig på bästa sätt. Du ska alltid känna dig trygg i vår omsorg.

 

Tidsplan?

Generellt sett tar en behandling med Invisalign ™ upp till 18 månader, men den genomsnittliga behandlingslängden är runt 12 månader. Det beror helt på hur allvarligt bettfel man har. Det finns vissa saker att tänka på som baseras på dina förutsättningar, förväntningar och din livsstil. Ta hjälp av en tandläkare för att ta det beslut som är bäst för dina tänder.

Behandling med Invisalign  

Boka tid online

Det första steget om du är intresserad av Invisalign ™ är att boka tid för en konsultation där du får träffa en av våra tandläkare. Enklast bokar du tid via vår onlinebokning. 

Konsultation i Uppsala

På plats på konsultationen går du och tandläkaren igenom dina besvär och pratar om dina förutsättningar, förväntningar och möjligheter. Du får tillfälle att ställa alla dina frågor och ni går igenom de bästa alternativen för dig.

Förbered dina skenor

När behandlingen ska inledas tas röntgenbilder och kliniska fotografier. Ett digitalt avtryck av tänderna tas och en analys att bettet görs för skapa en 3D-modell av slutmålet. En tidsram sätts upp för hur lång tid behandlingen uppskattas ta. Du kan alltså på förhand se slutresultatet av din behandling.

Återkommande besök

Justeringen av tänderna görs med hjälp av individuellt framtagna och avtagbara skenor. Under behandlingens gång byts skenorna ut. Exakt hur ofta de byts är individuellt och beror på behandlingsplanen. Beroende på bettjusteringens storlek kan behandlingslängden variera mellan 3 till 18 månader tills dess att tänderna har förflyttat sig till sin slutposition.

Resultat och underhåll

För att uppnå det önskade resultatet på beräknad tid är det viktigt att du använder tandställningen så mycket som möjligt. Allra bäst är det om du endast tar ut tandställningen när du ska äta eller dricka. Efter avslutad behandling kan du behöva en retainer (bettskena) för att stabilisera tänderna och hålla dem på plats.

Vilka bettfel kan korrigeras med Invisalign ?

De flesta milda till måttliga bettfel kan korrigeras med Invisalign ™.

 

Korsbett

Korsbett är en av de vanligaste bettavvikelserna som innebär att över- och undertänderna inte sitter ihop eller biter i fel läge. Det kan orsaka smärta, karies och huvudvärk.

Öppet bett

Är när det finns ett synligt avstånd mellan mellan de övre och nedre framtänderna. Förblir det obehandlat kan öppet bett leda till tal- och tuggproblem.

Glest mellan tänderna

Glugg mellan framtänderna? Detta kan leda till besvär med tandköttet, eftersom det inte skyddas av tänderna. Oftast har man mellanrum mellan fler tänder.

Underbett

Underbett är när underkäkens tänder är innanför överkäkens. Många som har underbett besväras av huvudvärk och spända käkar.

Trångt mellan tänderna

Ett vanligt problem som gör det svårt att hålla rent mellan och runt tänderna. Det kan leda till ökad karies och plack, eller tandköttsinflammation.

Djupt bett

När överkäkens tänder biter förbi underkäken kan det vara svårt att stänga munnen. Om man ramlar är chansen stor att man då skadar tänderna.

Träffa några av Uppsalas främsta tandläkare

På Aqua Dental arbetar några av landet främsta tandläkare inom estetisk tandvård och tandreglering. Alla har de lång erfarenhet av bettjusteringar. Hos oss kombinerar vi lång erfarenhet, hög kunskap och personlig service med moderna metoderna för att hjälpa dig på bästa sätt.

När?

Boka en tid som passar dig i vår onlinebokning. 

Var

Vaksalagatan 3,
Uppsala

Pris

Konsultationen kostar 1095 kronor och dras sedan av från priset om du påbörjar en behandling. 

Vanliga frågor

Invisalign  är ett tandregleringssystem som med hjälp av avtagbara och genomskinliga skenor förflyttar tänderna med ett lätt tryck mot önskad position. Skenorna är individuellt anpassade och metoden oerhört flexibel.

Behandlingslängden varierar mellan 3 och 18 månader. Beroende på behandlingens omfattning är det svårt att uppskatta en behandlingstid innan en undersökning har genomförts.

I stort sätt alla bettfel kan korrigeras med hjälp av Invisalign . Exempelvis: Trångställningar, Korsbett, Överbett, Djupt bett, Öppet bett, Gluggar och mellanrum mellan tänderna.

Det går inte på förhand att säga vad en behandling med Invisalign  kommer att kosta. Då flertalet olika faktorer påverkar priset.  Vanligtvis ligger kostnaden för behandlingen på 29 000 och 65 000 kronor. Detta är ett generellt prisspann och din behandling kan både bli dyrare eller billigare. 

Ja, på Aqua Dental erbjuder förmånliga delbetalningslösningar från 300 kronor i månaden. Läs mer om avbetalningslösningen här