Konsultationer för Invisalign

Invisalign ™ är ett tandställningssystem som växer i popularitet. Något som är fullt förståeligt då den är smidig, nästintill osynlig och många bettfel går att justeras med hjälp av de genomskinliga skenorna. Det finns en del faktorer att ha i åtanke som baseras på dina förutsättningar, förväntningar och din levnadsstil. Ta hjälp av en tandläkare för att ta det beslut som är bäst för dina tänder.  

 

På Aqua Dental erbjuder vi fysiska konsultationer för behandling med Invisalign ™. Här i Västerås träffar du specialisttandläkare Azam Hosseini som med lång erfarenhet och stor kunskap kommer att hjälpa dig att uppnå önskat reslutat. På en konsultation pratar ni om dina förväntningar och förutsättningar inför en behandling, du får möjlighet att ställa frågor och i slutet av konsultationen får du ett kostnadsförslag utifrån dina individuella förutsättningen. 


Konsultationen kostar 1095 kronor och den summan dras av på behandlingskostnaden vid påbörjad behandling.

Hur mycket kostar Invisalign i Västerås?

Den slutgiltiga kostnaden för en behandling med Invisalign ™ påverkas av många faktorer. Det är därför svårt att ge ett uppskattat pris utan en inledande undersökning och konsultation. Faktorer som påverkar kostnaden är exempelvis, omfattningen och komplexiteten på din bettavvikelse, längden på behandlingen, eventuella förbehandlingar, dina individuella förväntningar och även dina förutsättningar.


För att få en prisuppskattning och en första bedömning krävs det att du bokar in en konsultation. Då kan du tillsammans med tandläkaren prata igenom behandlingen och vid avslutad konsultation kommer du att få ett kostnadsförslag.

Priserna för Invisalign ™ ligger i ett spann mellan 29 000 kronor och 65 000 kronor. Vid omfattande och komplexa behandlingar kan kostnaden bli högre och vid mindre och enkla korrigeringar kan kostnaden bli lägre.

Delbetala behandlingen från 300 kronor i månaden

Hos oss på Aqua Dental finns det flera olika betalningsalternativ att välja mellan. Du kan välja att betala direkt eller med Klarna. Vi erbjuder även ett förmånligt delbetalningsalternativ. Du kan delbetala din Invisalign-behandling med en fast månadskostnad från 300 kronor per månad. Den fasta kostnaden betyder att du alltid har samma kostnad varje månad oavsett behandling och omfattning. Delbetalningsalternativet är dessutom räntefritt.

Tandregleringscheck Västerås

På Aqua Dental i Västerås tar vi emot barn och ungdomar för tandreglering, både de som själva bekostar behandlingen och de som fått en tandregleringscheck från regionen. Om du eller ditt barn är i behov av tandregelring och ni tror att ni kan vara berättigade en tandregleringscheck är det första steget att få ett utlåtande av en urvalstandläkare.

Tandställning Västerås

Om du lider av dina tänders placering och position och tror att tandreglering kan vara lösningen finns det flera olika tandställningar att välja bland. En behandling för att justera bettet med hjälp av tandställning kallas för tandreglering. Många väljer Invisalign ™ tack vara dess precisa resultat och flexibla behandlingsmetod.


Vad är Invisalign ?

Invisalign ™ är en tandregleringsmetod där tändernas position justeras med hjälp av genomskinliga skenor. Metoden är i dag en av de mest populära tandregleringsmetoderna och ett utmärkt alternativ till de fasta tandställningarna då den även kallas för den osynliga tandställningen. Den är både flexibel och svår att upptäcka då skenorna är så tunna att de nästan är osynliga. En av de stora fördelarna med Invisalign är att den är enkel och bekväm. Det finns inga ståltrådar eller metallfästen som kan skava och irritera tandköttet. Tandställningen kan även enkelt tas ut vid måltider och vid rengöring.

Invisalign i Västerås

Hos oss på tandvårdskedjan Aqua Dental arbetar några av Sveriges främsta och mest erfarna tandläkare inom estetisk tandvård och tandreglering. Våra ortodontister arbetar dedikerat med tandreglering. Årligen skapar och återskapar vi över 1000 leenden. Vi kombinerar lång erfarenhet, fördjupad kunskap, den mest moderna teknologin med personlig service för att hjälpa dig på bästa sätt. Vi hjälper dig med Invisalign ™ i Västerås.


Hur fungerar Invisalign ?

Tandregleringssystemet Invisalign ™ är en metod för att justera tändernas position. Det är uppbyggt av en serie genomskinliga plastskenor (aligners). Skenorna byts ut med jämna mellanrum under behandlingens gång på att stegvis förflytta tänderna till önskad position.

Så går en tandregleringsbehandling med Invisalign till 

Boka tid för en konsultation

Om du är intresserad av tandreglering med Invisalign ™ i Västerås är det första du ska göra att boka tid för en konsultation. Den tiden bokar du enkelt via vår onlinebokning.

Träffa tandläkaren för ett första möte

När du kommer till din konsultation går du och den behandlande tandläkaren igenom din bettsituation. Du får berätta om dina förväntningar och tillsammans går ni igenom dina individuella förutsättningar. Ni pratar om olika metoder och möjligheter som är lämpliga för dig. På plats kan du även ställa frågor.

Inregistrering

Dina tänders position justeras med hjälp av genomskinliga skenor som är individuellt framtagna för dig. När du inleder din behandling tas röntgenbilder och kliniska fotografier. Ett digitalt avtryck av ditt bett och dina tänder tas. Med hjälp av smart teknik kan en 3d-modell av resultatet tas fram redan innan du får dina första skenor. En behandlingsplan och en tidsram sätts upp.

Behandling med Invisalign

Vid nästa besök kommer du att få dina första Invisalign-skenor. Du kommer få flera uppsättningar skenor att byta med och vid varje återbesök kommer tandläkaren kontrollera att bettet utvecklas som planerat och du kommer dessutom att få nya uppsättningar av skenor. Hur ofta skenorna ska bytas fastställs i din behandlingsplan. För att du ska uppnå önskat resultat är det viktigt att du följer tandläkarens rekommendationer och använder tandställningen så mycket som möjligt. Bäst är om du använder din Invisalign ™ i 22 timmar per dygn och endast tar ut den för att äta och dricka.

Efter behandlingens slut

En behandling med Invisalign ™ ger ett permanent resultat. Hur lång tid en behandling tar varierar beroende på individuella förutsättningar om behandlingens omfattning. Vanligt är att en tandreglering med Invisalign tar mellan 3 och 18 månader. Efter avslutad behandling får du en retainer för att stabilisera bettet. Retainern är antingen en tunn ståltråd på tandradens baksida eller en genomskinliga skena.

Träffa några av Västerås mest erfarna tandläkare

På Aqua Dental arbetar några av Sveriges främsta och mest erfarna tandläkare inom estetisk tandvård och tandreglering. Hos oss kombinerar vi lång erfarenhet, tandläkarnas kunskap, personlig service med den senaste tekniken och de mest moderna metoderna för att hjälpa dig på bästa sätt.

När?

Boka en tid som passar dig i vår onlinebokning. 

Var

Vasagatan 25,
Västerås

Pris

Konsultationen kostar 1095 kronor och dras sedan av från priset om du påbörjar en behandling. 

Vanliga frågor

Tandregleringssystemet Invisalign  är uppbyggt av en serie skenor (aligners) som byts ut med jämna mellanrum. De genomskinliga plastskenorna är individuellt framtagna för att stegvis justera tändernas position mot önskat resultat.

En behandling med Invisalign  tar olika lång tid. Hur lång tid behandlingen tar varierar pågrund av faktorer som exempelvis omfattning av behandlingen och hur väl patienten följer tandläkarens rekommendationer. Behandlingslängden varierar mellan 3 och 18 månader.

Invisalign kan korrigera flertalet olika bettfel. Exempelvis:  Trångställningar, Korsbett, Överbett, Djupt bett, Öppet bett, Gluggar och Glest mellan tänderna.

Vad kostnaden för en behandling med Invisalign  blir varierar beroende på olika faktorer. Exempelvis spela bettproblematik och omfattning på behandlingen in. Vanligtvis ligger kostnaden för behandlingen på 29 000 och 65 000 kronor. Detta är ett uppskattat prisspann och din behandling kan bli dyrare eller billigare beroende på dina individuella förutsättningar.

Ja. På Aqua Dental erbjuder vi förmånliga delbetalningslösningar från 300 kronor i månaden. Räntefritt. Din månadskostnad baseras på behandlingskostnaden och du kan enkelt ansöka om delbetalning via sms eller i receptionen. Läs mer om avbetalningslösningen här